TİÇUDER İscehisar’da – Kocatepe Gazetesi

Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TİÇUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik'i makamında ziyaret etti. Makamında ziyaretin ardın İscehisar Belediyesi Meclis Salonunda Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik, Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TİÇUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail, TOSYÖV Afyonkarahisar Başkanı ihsan Beşer, [&hellip]

TİÇUDER İscehisar'da

Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TİÇUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik’i makamında ziyaret etti. Makamında ziyaretin ardın İscehisar Belediyesi Meclis Salonunda Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanımız Mustafa Çibik, Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TİÇUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail, TOSYÖV Afyonkarahisar Başkanı ihsan Beşer, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Mermer, İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği ve İscehisar’ın önde gelen işadamları bir araya gelerek toplantı yaptılar.
İsmail, “TİÇUDER olarak iki ülke arasındaki kültürel işbirliğini geliştirmek amacındayız. Uzun süre Çin’de yaşadım. Çinli firmaları Türkiye’ye getirmek gerekir. Bizim amacımız, daha önce yaşanmış olan bazı eksiklikleri gidermek. İscehisar ilçesinin mermeri dünyada tanınmış bir mermer. İscehisar ilçesinin Çin’e açılması, Çin’in potansiyelini de Afyonkarahisar’a getirmek düşüncesindeyiz. Bu amaçla yola çıktık” dedi.
İscehisar’ın Türkiye’nin önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Çibik “İscehisar ilçemiz taşın kalbi dünyanın mermer borsası özelliğine sahip. Türkiye’de nerde bir mermerci varsa muhakkak içlerinde İscehisar’lı vardır. İscehisar ilçemiz gün geçtikçe gelişmekte ve büyümektedir. Bu hem sosyal alanda hem de ekonomik alanda. Artık kabına sığmamaktadır. Bir çok ülkeye ihracat yapıyoruz ama şuanda dünya ekonomisine yön veren Çin’de de kendimizi göstermemizin ve kanıtlamamızın vakti geldi diye düşünüyorum.” dedi.
İscehisar’lı mermerci işadamları ile yapılacak olan ticaretler konusunda inceleme aşamasında olduklarını bildiren Zeyneş İsmail, bu incelemeler tamamlandıktan sonra çalışma aşamasına geçeceklerini ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme