Ticarette gururumuz Kırlıoğlu ve Demirel

Türkiye'nin en fazla vergi ödeyen 100 rekortmen ismi açıklandı. İlk yüz kişilik liste içerisinde üç Afyonkarahisarlı'nın bulunması ilimiz açısından gurur kaynağı oldu Aslen Afyonkarahisarlı olan ancak, ticari faaliyetlerini İstanbul'da sürdüren Borusan Holding'in sahibi Asım Kocabıyık'ın yanı sıra, Afyonkarahisarlı isimler Şuayp Demirel ve Feride Kırlıoğlu ilk yüz kişilik listede yer buldular. Afyonkarahisarlı Feride Kırlıoğlu listenin 92'inci [&hellip]

Ticarette gururumuz Kırlıoğlu ve Demirel

Türkiye’nin en fazla vergi ödeyen 100 rekortmen ismi açıklandı. İlk yüz kişilik liste içerisinde üç Afyonkarahisarlı’nın bulunması ilimiz açısından gurur kaynağı oldu

Aslen Afyonkarahisarlı olan ancak, ticari faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren Borusan Holding’in sahibi Asım Kocabıyık’ın yanı sıra, Afyonkarahisarlı isimler Şuayp Demirel ve Feride Kırlıoğlu ilk yüz kişilik listede yer buldular. Afyonkarahisarlı Feride Kırlıoğlu listenin 92’inci sırasında, Şuayp Demirel ise 96’ıncı sırasında yer aldılar. Kırlıoğlu ve Demirel’in ortak özelliği ise, mesleki kariyerlerine en tabandan başlayıp, zirveye ulaşmış olmaları.
İscehİsar’dan Türkİye’nİn zİrvesİne
Aslen İscehisar’lı olan ve Demirci Hacı Ömeroğulları şirketle gurubu olarak mermercilik ve mermer üretim makinaları alanında faaliyet gösteren işadamı Şuayp Demirel, genç yaşta sıfırdan başladığı mesleki kariyerini Türkiye’nin ilk yüz ismi arasına taşıması ile dikkat çekiyor. Mermer ocaklarında kullanılan ekipmanların imalatıyla küçük bir imalathanede başlayan ticari serüvenini Türkiye’nin en büyük makine fabrikalarından birisi ve en büyük mermer üreticilerinden birisi olarak sürdüren Şuayp Demirel, aile şirketinin başında bulunuyor. Ağırlıklı olarak taş ve mermer işleme makinaları ihracatı yapan Şuayp Demirel ve Demireller Grubu Başta Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, İngiltere, İsrail, Hollanda, Kanada, Tayvan, Brezilya, Belçika, İtalya, Suriye, Libya, Çin vb ülkelere satış gerçekleştiriyor.
DİNAMİT SATIŞI PATLADI, ZİRVEYE TIRMANDI
Türkiye’nin en çok vergi tahakkuk eden ilk 100 ismi arasında bu yıl dikkat çeken Feride Kırlıoğlu oldu. Feride Kırlıoğlu’nun başarısı Hürriyet Gazetesi’nin cumartesi günkü sayısında, ekonomi sayfasının manşetini süsledi. Ceyhun Kuburlu’nun haberinde şu görüşlere yer verildi:
Afyonkarahisar’daki fabrikasında otoyol ve baraj inşaatı yapımında kullanılan dinamit gibi patlayıcı maddelerin üretimini yapan Feride Kırlıoğlu, 2011’de Türkiye’nin en çok vergi veren ilk 100 ismi arasına girmeyi başardı. Kırlıoğlu, 2 milyon 100 liralık vergi tahakkuk ederek, listede 92’nci sırada yer aldı.
1996’DA ÜRETİME BAŞLADI
Afyonkarahisar’daki fabrikasından çok sayıda ülkeye ihracat yaptıklarının da altını çizen Feride Kırlıoğlu’nun eşi Süleyman Kırlıoğlu, vergi rekortmenleri listesinde yer almalarını şöyle değerlendirdi: “1996’da üretime başladık. Ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Yeraltı madenciliğinden açık ocak işletmeciliğine, taş ocakçılığından endüstriyel hammadde üretimine, otoyol yapımından baraj inşaatına uzanan patlayıcı madde gereksinimi duyulan işlerde yer alıyoruz.”
KRİZE DİRENÇLİ
DAVRANDI
Afyonkarahisar’daki fabrikasının dışında Ankara ve İzmir’de de ofisleri bulunduğunu belirten Süleyman Kırlıoğlu, “Yaşanan ekonomik krizlere dayandık ve sonunda önemli bir noktaya geldik. Bu ürünler son yıllarda profesyonel bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu da satışlarımızı etkiledi. Ciddi bir altyapımız bulunuyor. Uzman ekiplerle çalışıyoruz. Bir çok ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni yatırımlarda gerçekleştirdik. Tüm bunların meyvelerini toplamaya başladık. Önümüzdeki yıl daha iddialı olacağız” diye konuştu.
HAVAİ FİŞEK ÜRETİMİ YAPMIYORUZ
Türkiye’de en tehlikeli patlayıcı maddelerin havai fişek olduğunu anlatan Süleyman Kırlıoğlu, “Bize çoğu zaman havai fişek üretimi yapıp yapmadığımızı soruyorlar. Bu ürünler çok tehlikeli. Hâlâ Türkiye’de bilinçli bir kullanıcı kesim bulunmuyor. Bu ürünlerin üretimini yapmıyoruz” şeklinde konuştu.
GURURUMUZ OLDULAR
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Türkiye’de en çok vergi veren 100 kişilik listeye 3 Afyonkarahisarlı girdi. Türkiye’de en çok vergi verenler listesinde 3 Afyonlunun olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kırlıoğlu, Kocabıyık ve Demirel ailelerini tebrik ettiğini belirterek “Afyon’un gururu oldular” dedi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Türkiye Vergi Rekortmenleri listesi yayınlandı. İlk 7’de 6 Koç ailesi mensubunun yer aldığı rekortmenler sıralamasında Afyonkarahisar tarihinde bir ilk yaşandı. 2 milyon 109 bin TL vergi veren Kırlıoğlu Hazır Patlayıcılar sahibi Feride Kırlıoğlu listede 92. sırada yer alırken, İstanbul’da vergi veren hemşehrimiz Asım Kocabıyık 2 milyon 67 bin TL vergi vererek listede 94. sırada yer aldı. Mermercilikteki gururumuz Demirel Mermer Traverten Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ise 2 milyon 20 bin TL vergi vererek listede 96. sırada yer buldu. Yıllık gelir vergisi Türkiye geneli ilk 100 mükellef listesi içinde İstanbul’dan 82, Ankara’dan 7, İzmir’den 5, Bursa’dan 2, Afyonkarahisar’dan 2, Burdur ve Hatay illerinden de birer mükellef yer aldı.
BAKAN ŞİMŞEK’TEN TEŞEKKÜR
Bir basın açıklaması yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkemizin vergilerle ayakta kaldığına dikkat çekerek, listeye giren tüm mükellefleri tebrik etti. Şimşek, vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak, iş adamlarımızdan övgüyle söz etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme