• Haberler
  • Genel
  • Ticaret Müdürlüğü Ekipleri Etiket Denetimleri Yapıyor

Ticaret Müdürlüğü Ekipleri Etiket Denetimleri Yapıyor

Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tüm lokanta, restoran, kafe, pastane vb. yiyecek ve içecek hizmetinin sunulduğu işletmelerde hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano vb. görülebilir ve okunabilir şekilde konulacağı ve rutin denetimlerin sürdüğü bildirildi

​​​​​​​Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğü Lokanta-Kafe-Restoran vb. İşletmelerde Fiyat Etiketi ve Fiyat Tarifesi Denetimi Hakkında bilgi verildi.

FİYAT LİSTELERİ GÖRÜLÜR ŞEKİLDE ASILACAK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “​Bilindiği üzere 19 Aralık 2023 tarih ve 32404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin ‘Tarife ve fiyat listesi’ başlıklı kanun sözkonusudur. Bu kanunun 8’inci maddesinin birinci fıkrasında; ‘Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano v.b. bulundurulacak. Hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane vb. yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.’ hükmü vardır. Bu hükmün gereği yapılacaktır.”

2 OCAK’TAN İTİBAREN DENETİMLERE DEVAM EDİLECEK

Açıklama şu ifadelerle tamamlandı: “Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından başta AVM’ler olmak üzere; tüm lokanta, restoran, kafe, pastane vb. yiyecek ve içecek hizmetinin sunulduğu işletmelere rutin olarak denetim yapılmaktadır. ​Söz konusu işletmelere 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girmiş olan yönetmelikle ilgili bilgilendirme uyarıları da yapılmıştır. 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren sürekli ve düzenli olarak denetimler yapılmaya devam edilecektir. 2024 yılında tarife ve fiyat listelerinde yer alan her bir aykırılık için ayrı ayrı olmak üzere 2.172,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.”

Bakmadan Geçme