• Haberler
  • Genel
  • 'Ticaret de bir savaştır' – Kocatepe Gazetesi

'Ticaret de bir savaştır' – Kocatepe Gazetesi

Türk-Mısır İş Konseyi ile Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlıkları yapan Zuhal Mansfield, Türk iş kadınlarının dünyada artık tanınmaya başladığını ifade ederek, 'Günümüzdeki iş hayatında kadınlar olarak bir etki bırakıyoruz, savaş olsa Nene Hatun oluruz, bence ticaret de bir savaş' dedi Türk-Mısır İş Konseyi ile Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlıkları yapan Zuhal Mansfield, Afyonkarahisar Kadın Girişimciler [&hellip]

“Ticaret de bir savaştır”

Türk-Mısır İş Konseyi ile Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlıkları yapan Zuhal Mansfield, Türk iş kadınlarının dünyada artık tanınmaya başladığını ifade ederek, “Günümüzdeki iş hayatında kadınlar olarak bir etki bırakıyoruz, savaş olsa Nene Hatun oluruz, bence ticaret de bir savaş” dedi

Türk-Mısır İş Konseyi ile Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlıkları yapan Zuhal Mansfield, Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu’nu ziyaret ederek, iş dünyası konusunda tavsiyelerde bulundu. Mermer, gıda, tekstil, turizm gibi sektörlerde hizmet sunduğunu kaydeden Mansfield, 25 yıl boyunca yurt dışında kaldığını ve yurt dışındaki iş kadını profilini Türkiye’ye uygulamak için çabalar gösterdiğini ifade etti.
Mansfield, “Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KADİGER) kurucu üyeleri arasındayım. Kadınlarımızı evlerinden çıkarak, iş hayatına atılımlar yapması konusunda teşvikte bulunmak için böyle bir dernek kurmaya karar verdik ve kurduk. Bir sonraki adımda dış ilişkilerimizi artırmak amacıyla yurt dışına çıkarak, ülkeleri gezdim. Oralardaki iş kadını fotoğrafına Türk kadınlarını da ‘nasıl eklerim’ diye girişimlerim oldu. Özellikle Rusya’nın yıkılmasının ardından, Asya kıtasında Avrasya bölgesi meydana geldi. Oralarla iş yapmaya çalıştık” diye konuştu.
Bursa’da gelecek ay yapılacak olan fuarda Afyonkarahisar’ı temsil edeceklerini ifade eden Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart, “Biz kadın girişimciler olarak erkeklerle de işbirliği yapmak istiyoruz. Bununla beraber sadece Afyon’da kalmayıp dışa açılarak çevre illerdeki kadın girişimcilerle bütünleşerek, bölgesel güç haline gelmek istiyoruz. Bursa’da düzenlenecek fuarda, ürünlerimizle Afyonkarahisar’ı temsil edeceğiz. Bu fuar ortak çalışmalar ve kendimizi ispat etmek için bize bir fırsat” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme