• Haberler
  • Genel
  • Tıbbiyelilere AID ve çalışmaları tanıtıldı

Tıbbiyelilere AID ve çalışmaları tanıtıldı

AKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine AID-Uluslararası Doktorlar Birliği ve Nijer Katarakt Projesi tanıtımı yapıldı Allıance Of Internatıonal Doctors (AID) Uluslararası Doktorlar Birliği ile Njer katarakt projesi tanıtım konferansı dün AKÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Toplantının sunum ve açılışını Dr. Mustafa Birkin yaptı. Dr. Mustafa Birkin, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu’nca düzenledikleri AID-Uluslararası Doktorlar Birliği ve [&hellip]

Tıbbiyelilere AID ve çalışmaları tanıtıldı

AKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine AID-Uluslararası Doktorlar Birliği ve Nijer Katarakt Projesi tanıtımı yapıldı

Allıance Of Internatıonal Doctors (AID) Uluslararası Doktorlar Birliği ile Njer katarakt projesi tanıtım konferansı dün AKÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Toplantının sunum ve açılışını Dr. Mustafa Birkin yaptı.
Dr. Mustafa Birkin, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu’nca düzenledikleri AID-Uluslararası Doktorlar Birliği ve Nijer Katarakt Projesi tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Dr. Birkin, AID’i yeryüzünün neresinde temel tıbbi bakım ve sağlık ihtiyaçlarından mahrum bir insan olursa o acıyı yüreğinde hissederek orada olmayı görev edinen bir birlik olarak tanımladı. Dr. Birkin; “Birlik bir grup yardım gönüllüsü; Doktor, eczacı, diş hekimi ve hemşire tarafından 21 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Uluslararası Doktorlar Birliği, açlık, hastalık, kuraklık, savaş, deprem, sel gibi afetlerin kurbanı olan insanlara dil, din, ırk ve etnik köken, milliyet ayırımı yapmadan tıbbi yardım götürmeyi, yardıma ihtiyaç duyan herkese yardım etmeyi kendisine görev edinmiştir. Acıları dindirmeye çalışan kuvvetli insanları aramızda gördüğümüz için mutluyuz.” dedi. Birliğin tanıtım filminin izlenmesinden sonra söz alan Eczacı Vedat Çolakoğlu, çeşitli coğrafyalarda AID olarak verilen hizmetleri anlattı. Ardından Anestezi Uzmanı Dr. Mevlit Yurtseven, tıp fakültesi öğrencilerine yürütülen çalışmaları ve katarakt projesini detaylarıyla anlattı.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme