Tıbbiyeliler: Türk anası, en asil ana

Kocatepe Tıp Fakültesi öğrencilerinden 18 genç Anneler Günü nedeniyle üç ayrı şehit annesini ziyaret etti. Kocatepe Tıp Fakültesi Açık Düşünce Kulüp Başkanı İsa Şükrü Öz ve arkadaşları şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutlayarak ellerini öptüler Kocatepe Tıp Fakültesi öğrencileri ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kurucularından Onursal Başkanı Bekir Bayram'ın eşi [&hellip]

Kocatepe Tıp Fakültesi öğrencilerinden 18 genç Anneler Günü nedeniyle üç ayrı şehit annesini ziyaret etti. Kocatepe Tıp Fakültesi Açık Düşünce Kulüp Başkanı İsa Şükrü Öz ve arkadaşları şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutlayarak ellerini öptüler

Kocatepe Tıp Fakültesi öğrencileri ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kurucularından Onursal Başkanı Bekir Bayram’ın eşi şehit annesi Havva Bayram’ı ziyaret ederek ellerini öptüler. Kocatepe Tıp Fakültesi Açık Düşünce Kulüp Başkanı İsa Şükrü Öz, Türkiye’de “Türküm” diyen her bir ferdin Mehmetçik olduğunu, vatanını seven herkesin canını seve seve vermeye hazır olduklarından şüphe etmediklerini söyledi. Son bir hafta içinde bir çok fidanın toprağa düştüğünü belirterek tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını dile getiren Öz şöyle konuştu: “Tüm şehit ailelerinin tekrar başı sağ olsun. Gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Sizleri anmanın gururunu şerefini yaşamak kadar güzel hiçbir şey olamaz. Öpmeye kıyamadığı yavrusunu, vatana hizmet etsin diye, gözünü kırpmadan gönderen bir annenin yavrusunu al bayrağa sarılı tabutunu karşılamasını anlayabiliyor musunuz? Şehit analarımızın ailelerinden defalarca öpüyoruz. Türk anası dünyanın en asil anasıdır. Bu vatan asla bölünmeyecek bir karış toprak verilmeyecektir.”
“Görmezden gelenlere
yazıklar olsun”
“Teröristi ayakta karşılayıp altlarına kırmızı halı serenler, hainleri kardeşleri olarak görenler şunu çok iyi bilmelidir ki; bu ülkede şehitler ölmez bayrak inmez diyenler var.” diyen Kocatepe Tıp Fakültesi Açık Düşünce Kulüp Başkanı İsa Şükrü Öz, her Türk evladının, Türk Milleti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve acılı şehit ailelerinin sesini dinlediklerini belirtti. Öz sözlerine şöyle devam etti: “Bir kere de olsa onur ve gurur galip gelmelidir. PKK’yı onun uzantılarını, uluslararası arenadaki PKK destekçisi olan tüm emperyalistleri muhatap alıp şehit ailelerini görmezden gelenlere yazıklar olsun. Şehitlerimizin kanını yerde koymaya çalışanlara lanet olsun. Güzel ülkemizin her tarafını hainler kaplasa da biz buradayız, her daim Atamızın ve askerimizi, Genelkurmayımızın emrindeyiz.” Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit anne babası Havva-Bekir Bayram çifti gençlere teşekkür etti.
Bekir Bayram, gençlerle yaptığı sohbette kutsal kitabımız Kuranı- Kerim de yüzyıllar önce şehadet makamının bildirildiğini, asıl olan tek gerçeğin vatanımızın bağımsızlığı olduğuna işaret etti. Cumhuriyetimizin ve vatanımızın ebediyen sağ olmasını dileyen Bayram, Atatürk’ün güçlü Cumhuriyetimizi gençlere emanet ettiğini doktor adaylarına hatırlattı.
Oğlunun şehitliğini
rüyasında gördü
Şehidimiz Veysel Tekeli’nin anne babası Hüseyin-Zehra Tekeli’yi ziyaret eden gençler şehit annesinin Anneler Günün kutladılar. Şehit babası Hüseyin Tekeli, şehit olacak kişinin ölmeden çok önce içine doğduğunu söyledi. Oğlu Veysel’in asker ocağına gitmeden önce sürekli şehit olacağını belirttiğini anlatan Hüseyin Tekeli, evladının şehit düşmeden iki ay önce rüyasında şehit olup cenazesini ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutta evinin önünde gördüğünü ağlayarak uyandığını söyledi. Hüseyin Bey, eşi Zehra Hanıma ana kalbini düşünerek rüyasını anlatamadığını dile getirdi. Hüseyin Tekeli; “Şehit ana babası olmanın acısı da gururu da çok büyük. Ciğerimiz yandı ama bir o kadarda gururluyuz. Vatanımız sağ olsun. Gerektiğinde bizlerde hazırız. Şehadet mertebesi herkese nasip olmuyor.”dedi Kocatepe Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından Ali-Hacer Çakır çiftinin babası ile aynı adı taşıyan oğulları Ali Çakır’ın ailesi de ziyaret edildi. ziyaretten duydukları mutluluğu ifade eden Çakır ailesi gençlere teşekkür etti. Tıp Fakültesi öğrencileri ziyaretleri sırasında tüm şehit annelerine kendilerinin tüm şehit analarının evlatları olduklarını tekrarladılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme