• Haberler
  • Genel
  • Tıbbi atıklar nereye atılıyor? – Kocatepe Gazetesi

Tıbbi atıklar nereye atılıyor? – Kocatepe Gazetesi

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tıbbi atıkların özel kutu yerine bidona atıldığı iddia edildi Sosyal medyada tıbbi atık biriktirmede kullanıldığı öne sürülen bidonun ve enjeksiyon odasının fotoğraflarını paylaşan Tabipler Odası Afyonkarahisar Şubesi eski Başkanı Dr. Türker Bahçeli, bu durumun kabullenilemez olduğunu söyledi. “YÖNETMELİĞE UYGUN DEĞİL”Bidonun o haliyle çalışanların sağlık güvenliği için tehlike arz ettiğini [&hellip]

Tıbbi atıklar nereye atılıyor?

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tıbbi atıkların özel kutu yerine bidona atıldığı iddia edildi

Sosyal medyada tıbbi atık biriktirmede kullanıldığı öne sürülen bidonun ve enjeksiyon odasının fotoğraflarını paylaşan Tabipler Odası Afyonkarahisar Şubesi eski Başkanı Dr. Türker Bahçeli, bu durumun kabullenilemez olduğunu söyledi.
“YÖNETMELİĞE UYGUN DEĞİL”
Bidonun o haliyle çalışanların sağlık güvenliği için tehlike arz ettiğini ve tıbbi atık yönetmeliğine uymadığını iddia eden Dr. Bahçeli, “Böyle bir şeyin yapılması doğru değil. Tıbbi atık kutusu değil, getirmiş oraya bidon koymuşlar. Onun kutusu özeldir. Enjeksiyonda kullanılan ilaçların paketleri açıldıktan sonra kimsenin gözüne gelmesin, eline batmasın diye o kuyuya atılır. Bu doğru bir uygulama değil” diye konuştu.
“ART NİYETLİ BİR HEKİM”
Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Orhan Feşçekoğlu ise Dr. Bahçeli’nin art niyetli bir hekim olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Zaman zaman elimizde bir takım gereçler bitebiliyor. Onların yerinede aynı konumu tutabilecek bir takım şeylerde geliştirebiliyoruz. Orada önemli olan sarı-kırmızı kutuda kullanabilirsin onları da kullandık. Burada önemli olan o kutunun kullanılması değil, delici aletlerin sert, plastik kutuların içerisine atılarak daha sonra imha edilmesi yönünde. Orada her şeyi kullanabiliriz, illa orada bu sarı-kırmızı kutuyu kullanacaksınız diye de bir şey yok.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme