Tıbbi aromatik bitkide büyük işbirliği

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından imzalanan protokolle iki kurum arasında yürütülecek işbirliği ile Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi bünyesindeki eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetlerinin bilimsel esaslar çerçevesinde yapılması, üretilecek hizmetlerin kaliteli, etkin, verimli ve sürdürülebilir olması hedefleniyor.AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, imzalanan protokol ile [&hellip]

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından imzalanan protokolle iki kurum arasında yürütülecek işbirliği ile Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi bünyesindeki eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetlerinin bilimsel esaslar çerçevesinde yapılması, üretilecek hizmetlerin kaliteli, etkin, verimli ve sürdürülebilir olması hedefleniyor.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, imzalanan protokol ile ilgili olarak, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu Hocamızın talimatı ve destekleriyle Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi 11 Aralık 2013 tarihinde hizmete açıldı. 45 bin metrekarelik alanda kurulan bu merkezde, tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımının yanı sıra üretimi ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapılıyor” dedi. Solak, “Öte yandan üniversitemiz bünyesinde Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş olup bu bağlamda her iki merkezde bu bitkilerin aromatik ve tıbbi özelliklerinin belirlenmesi, uçucu yağ elde edilmesi, bu yağların bileşiminin belirlenmesi, biyolojik aktivite çalışmaları ve gıda katkı maddesi olarak kullanımları hakkında çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme