• Haberler
  • Genel
  • Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği için altyapı hazır

Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği için altyapı hazır

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde 9’uncu Hibe Başvuru Çağrı döneminde hibeye hak kazanan proje sahipleriyle sözleşme imzalandı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde 9’uncu Hibe Başvuru Çağrı döneminde hibeye hak kazanan 16 proje ile 10’uncu Çağrı dönemindeki 1 projenin sözleşmeleri imzalandı. İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda Afyonkarahisar Esnaf ve [&hellip]

Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği için altyapı hazır

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde 9’uncu Hibe Başvuru Çağrı döneminde hibeye hak kazanan proje sahipleriyle sözleşme imzalandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde 9’uncu Hibe Başvuru Çağrı döneminde hibeye hak kazanan 16 proje ile 10’uncu Çağrı dönemindeki 1 projenin sözleşmeleri imzalandı. İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ve Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya’nın da katıldığı imza töreninde konuşan TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, “İmzalanan sözleşmelerle Arıcılar ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri traktörlerine ve yetiştiricilik için ihtiyaçları olan ekipmanlara kavuşma imkânı bulacaktır.Traktör desteklemeleri çok kısa bir süre önce destekleme kapsamına alınmasına rağmen çok fazla bir ilgi söz konusu, başvuru kriterlerinden bir olan mesleki deneyimi sağlamak için şu anda merkez ve birçok ilçede Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılmakta bazı ilçelerde kursiyer sayısı 150-160’ı geçmiş durumda bu da gösteriyor ki önümüzdeki çağrılarda çok fazla müracaatlar olacaktır” dedi.
KİMLER HİBE HAKKINA SAHİP?
Çiftçilerin traktör alımına destek olunduğunun altını çizen Şehitoğlu, şöyle konuştu:
“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 9’uncu çağrı 4’üncü grup ve 10’uncu Çağrı 2’nci grup sözleşme imzalamaya hak kazananların listesini yayınladı. Söz konusu listede, süt besiciliği üretimi için, Emirdağ Ümraniye köyünde Fonem Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait proje, Sandıklı’da Mas Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık Gıda Seracılık Enerji Nakliye Müteahhitlik San. ve Ltd.Şti.’ye ait proje ve Ihsaniye’de Sılam Tarım ve Hayvancılık Gıda Petrol Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’ne ait proje yer aldı. Et ve et ürünlerinin İşlenmesi yatırım alanında, Bolvadin’de yer alan Hacıoğlu Et Gıda Tarım Hayv. İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti. ile Alptürk Et Entegre Tesisleri Tes.Tar. Yem. Hayv. Gıd. İth. İhr.. San. Tic. Ltd.Şti’ne ait projeler sözleşme imzalamaya hak kazandı. İlimizin öncü sektörlerinden olan mermercilik alanında, Starmar Mermer ve İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. sözleşme imzalamaya hak kazandı. Bu projeyle birlikte İlimizde Mermercilik alanında 3 proje hibe desteği almaya hak kazanmış oldu.Bu dönemde ayrıca 8 adet traktör alımı ile ilgili proje sözleşme imzalamaya hak kazandı. Böylece, 9’uncu çağrı ve 10’uncu çağrıda traktör alımı ile ilgili toplam 24 proje hibe verilmek üzere onaylanmıştır.”
PROJE YAZMAKTAN KORKULMAMALI
İmza töreninde konuşan Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya da proje kazanan kişi ve kuruluşları tebrik etti. ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ise proje hazırlamaktan korkulmaması gerektiğini belirtti. Konak, projelerin akıllarda tasarlanan fikirlerin kâğıda dökülmüş hâli olduğunu, herkesin bir danışman yardımıyla proje yazabileceğine dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme