• Haberler
  • Genel
  • TGB’liler savaş karşıtlığını haykırdı – Kocatepe Gazetesi

TGB’liler savaş karşıtlığını haykırdı – Kocatepe Gazetesi

TGB İl Başkanı Tuğba Ünver PTT önünde yaptığı açıklamada, Suriye krizinde iktidarın izlediği dış politikayı sert bir dille eleştirdi. Ünver, TGB üyesi gençler olarak savaşa karşı olduklarının altını çizdi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Tuğba Ünver ve beraberindekiler dün öğlen saat 12.00’de PTT önünde biraraya gelerek Suriye krizine yönelik düşüncelerini açıklayarak savaş karşıtlıklarını dile [&hellip]

TGB'liler savaş karşıtlığını haykırdı

TGB İl Başkanı Tuğba Ünver PTT önünde yaptığı açıklamada, Suriye krizinde iktidarın izlediği dış politikayı sert bir dille eleştirdi. Ünver, TGB üyesi gençler olarak savaşa karşı olduklarının altını çizdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Tuğba Ünver ve beraberindekiler dün öğlen saat 12.00’de PTT önünde biraraya gelerek Suriye krizine yönelik düşüncelerini açıklayarak savaş karşıtlıklarını dile getirdiler.
“MEHMETÇİK YEM EDİLDİ”
Önce Suriyeli muhalifler olarak bilinen teröristlerin AK Parti hükümetince “evlat alınarak” Türkiye’ye yerleştirildiğini, Esad yönetimine karşı savaşması için açıktan desteklendiğini ileri süren TGB İl Başkanı Tuğba Ünver; “Sonra Suriye hava sınırı ihlal edilerek Türk uçağı ve Mehmetçik yem edildi. Şimdi Akçakale’ye kimin tarafından atıldığı bilinmeyen top mermileri düştü; 5 insanımız hayatını kaybetti. Uzunca bir süredir fırsat kollayan savaş tamtamcıları; Erdoğan ve Davutoğlu, tamtamlar orkestrasının şefi Obama’dan aldıkları talimat doğrultusunda fırsat yaratıyorlar. Bütün bunlar emperyalist çıkarlar uğruna; milyonlarca müslümanın, masum insanın katili Amerikan emperyalizmi için.” dedi.
“KANLI YÖNTEMLERE BAŞVURULUYOR”
“Akçale’yi de, Suriye’yi de vuran onlar. Aylardır Türk halkını Suriye’ye müdahaleye ikna etmek için denemedikleri yöntem kalmadı.” diyen TGB İl Başkanı Tuğba Ünver, Esad zulmü diyerek Amerika’nın Irak’ta, İsrail’in, Filistin’de bombaladıkları camilerin görüntülerinin sürekli kanallarda döndürüldüğünü söyledi. Gazetelerde Amerikan katliamlarının Suriye’de olmuş gibi fotoğraflarının yayınlandığını iddia eden Ünver; “Hatay’a yerleştirilen teröristlerin Suriye’ye giriş çıkışlarını sağlayarak, onlara mühimmat yardımı yaparak kışkırtmaya çalıştılar savaşı. Hollywood’dan artist bile getirdiler; tutmadı. Şimdi kanlı yöntemlere başvuruyorlar.” diye konuştu.
BİR ELEŞTİRİDE “SÖZDE MİLLİYETÇİLERE”
Kendi insanını kirli senaryolar dahilinde vurduran, kardeşiyle komşusuyla savaşmak için her türlü kışkırtıcılığı yapan, “Savaş istemiyoruz” diyen yurttaşına saldıran ve kendi askerini pazarlayan bir Başbakan, Dışişleri Bakanı olabilir mi sorusunu soran Tuğba Ünver; “Yıllarca söyledik. Yine söyleyeceğiz. Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmeyi hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanıysa bir Başbakan, olur. Dışişleri Bakanı da ‘Ahmet Davidoğlu’ olur. Emperyalizmin beyzbol sopası olur. Bir kaç Mehmet şehit oldu diye meclis toplanmaz diyenler, emperyalizmin çıkarları uğruna alel acele meclis topluyorlar. En kritik dönemlerde gericilerle işbirliği yapan sözde milliyetçilerle beraber ateşe sürüyorlar Mehmetçik’i.” şeklinde konuştu.
“EMPERYALİZM ÇIKARLARINA
SEFERBERLER”
Hem kendi saltanatlarını hem de Amerika’nın dünyadaki saltanatını sürdürmek için Mehmetçik’in sopa yapıldığını ifade eden Ünver şöyle konuştu: “Mehmetçik’i Suriye’ye sopa yapıyorlar. Ekonominin gediklerini kayıt dışı kapatan ve kara para aklayıcılarının, vurguncuların gününü gün etmesini sağlayan sıcak para akışını devam ettirmek için harfiyen uyuyorlar emirlere. İktidarda kalabilmeleri için ihtiyaç duydukları oksijen işte bu sıcak para. Ve para karşılığında veriyorlar Mehmetçiği. Her şeyin bir bedeli var. Emir büyük yerden. Vicdansızlıkları artık arsızlık haline gelmiş. Savaş tezkeresini geçirirken bir yandan da özel notlarla yandaşlarına torpil yapmayı unutmuyorlar. Bütün eski dostlar seferber olmuş, emperyalizmin çıkarları uğruna kardeşi kardeşe vurduracaklar. NATO acil oturumlar yaparak mesajlar veriyorlar eşbaşkana, ‘haydi koçum.’ diye.”
“MEHMETÇİK SATILIK DEĞİLDİR”
TGB İl Başkanı Tuğba Ünver sözlerine şöyle devam etti: “Bu savaşta, ABD’lerde burslu okuyan, gemicikleri olan, fabrikatör olup köşeyi dönen çocuklar değil; yoksul halkın çocukları vurulacak. Mehmetçik vurulacak Amerika için. Bu savaşı kabul etmiyoruz. Biz tarihimizle, kültürümüzle büyük bir milletiz. Mehmetçik satılık değildir; milyonlarca masum insanın katili Amerika’nın sopası hiç değildir. Milletimiz yoksul halk çocuğu olan Mehmetçiği emperyalizmin çıkarları uğruna ateşe attırmayacaktır. Onurlu Türk subaylarına sesleniyoruz: Amerika için savaşmayın! BOP eşbaşkanının muavinleri, sizlerde aklınızı başınıza alın; yoksa bu halkın ayakları altında kalırsınız! Bizler okullarını ve vatanlarını savunan gençler olarak ülkemizi ateşe attırmayacağız; kararlılığımızı her yerde sergileyeceğiz. Amerika’nın sopası olmayacağız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme