• Haberler
  • Genel
  • TGB’liler, rektör Pakdemirli’ye Bursa Nutku yolladı

TGB’liler, rektör Pakdemirli’ye Bursa Nutku yolladı

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye PTT’den Bursa Nutku gönderdi TGB Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, Manisa’da yaşanan ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü’nün TGB’li öğrencilere yönelik 'Atatürk’ten görev alamazsınız' sözleriyle gündeme geleni olayı protesto etti. PTT önünde toplanan TGB üyeleri adına konuşan TGB İl Başkanı Mustafa Sevim, [&hellip]

TGB'liler, rektör Pakdemirli'ye Bursa Nutku yolladı

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye PTT’den Bursa Nutku gönderdi

TGB Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, Manisa’da yaşanan ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü’nün TGB’li öğrencilere yönelik “Atatürk’ten görev alamazsınız” sözleriyle gündeme geleni olayı protesto etti.
PTT önünde toplanan TGB üyeleri adına konuşan TGB İl Başkanı Mustafa Sevim, “29 Aralık perşembe günü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ile TGB Manisa Başkanı arasında yaşanan diyalog ibret vericidir. Üniversitelerin içine sürüklendiği durumun vehametini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mehmet Pakdemirli’nin ‘Ben rektör olarak tahahhüt ediyorum, üniversiteden hepsini atacağım’ diyerek bağırdığı görüntüleri tüm Türkiye izledi. Şimdi kamuoyuna soruyoruz, bir rektör üniversite öğrencilerini okuldan atmakla nasıl tehdit eder. Mehmet Pakdemirli, AKP’nin memuru mudur, avukatı mıdır? Neden kendisini Bülent Arınç’a siper etmiştir?” dedi.
Siyasal iktidarın bilime ve bilimadamlarına müdahalesinin kabul edilemez olduğunu savunan Sevim, “Devlet yöneticilerinin huzurunda el pençe divan duran bir bilimadamı olamaz. Bülent Arınç’ın okula gelişi esnasında Mehmet Pakdemirli’nin korkudan titrer halde görüntülenmesi, onun bu koltukta oturmaması gerektiğini ortaya koymuştur. TGB, Manisa rektörlüğünün önüne niçin gitti? Siyasi iktidarın üniversiteye müdahalesini eleştirmek için Bülent Arınç’ı karşılamaya gittik. Cumhuriyet üniversitelerini zapturapt altına almanın pazarlığını yapanları açığa çıkardık. AKP yöneticilerini üniversitelere sokmayacağız. Üniversitelere karşı yürüttükleri saldırıları boşa çıkaracağız” diye konuştu.
Sevim, şöyle devam etti:
“Biz vatanı ve üniversiteleri savunma görevini Bursa Nutku’ndan alıyoruz. Gençliğin bu kararlılığına tahammül edememesi Mehmet Pakdemirli’nin Cumhuriyet karşıtlığının bir ifadesidir. Bu tavrı protesto etmek için tüm illerden gençleri Mehmet Pakdemirli’ye Bursa Nutku’nu göndermeye çağırıyoruz.”
Bursa Nutku’nda ne deniyor?
TGB’lilerin Rektör Pakdemirli’ye gönderdiği ve Atatürk’e ait olduğu iddia edilen Bursa Nutku şöyle:
“Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, ‘Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır’ demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, ‘Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır.Yine düşünecek; ‘Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım’ diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ‘Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.’ İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme