• Haberler
  • Genel
  • TGB Kubilayların birliği – Kocatepe Gazetesi

TGB Kubilayların birliği – Kocatepe Gazetesi

“Kubilay’ın cesaret ve kararlılığıyla gericiliğe geçit vermeyeceğiz” diyen TGB İl Temsilciliği sözcülerinden Tuğba Ünver, TGB’nin gerici şiddete boynunu eğmeyen, vatan ve devrim yoluna baş koyan Kubilayların birliği olduğunu söyledi. Ünver, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanımayanları mahkum edeceği kararını tanımayıp ayaklarının altında çiğnediklerini belirtti Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Temsilciliği üyelerince dün 25 Aralık günü, Asteğmen [&hellip]

TGB Kubilayların birliği

“Kubilay’ın cesaret ve kararlılığıyla gericiliğe geçit vermeyeceğiz” diyen TGB İl Temsilciliği sözcülerinden Tuğba Ünver, TGB’nin gerici şiddete boynunu eğmeyen, vatan ve devrim yoluna baş koyan Kubilayların birliği olduğunu söyledi. Ünver, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanımayanları mahkum edeceği kararını tanımayıp ayaklarının altında çiğnediklerini belirtti

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Temsilciliği üyelerince dün 25 Aralık günü, Asteğmen Kubilay’ın, Menemen’de, Cumhuriyet Devrimi ne karşı ayaklanma çağrısı yapan gerici kışkırtıcılar tarafından katledilmesinin yıldönümü öncesinde açıklama yapıldı. Açıklama dün PTT önünde gerçekleştirildi.
Gericiler batılılarla birlik oldu
TGB İl Temsilciliği üyeleri adına konuşan Tuğba Ünver, 25 Aralık gününün, Asteğmen Kubilay’ın, Menemen’de, Cumhuriyet Devrimi ne karşı ayaklanma çağrısı yapan gerici kışkırtıcılar tarafından katledildiği gün olduğunu hatırlattı. Kendilerinin Kubilay gibi; şeyhlerin, dervişlerin, Cumhuriyet ve bağımsızlık düşmanlarının karşısına dikildiklerini ifade eden Ünver; “Tarihimiz boyunca hep, gericilikle, bilinçleri karartmaya, Türkiye’yi karanlık bir kölelik devrine sürükle-meye çalışanların karşısında, halkımızı aydınlık günlere taşımak isteyen kararlı ve cesur yürekler olmuştur. 1908’de Hürriyet devrimi yapılırken, şeyhler ve dervişler 31 Mart vakalarını çıkarmışlardır. Mustafa Kemal’in önderliğinde halkımız Kurtuluş Savaşı verirken, bu şeyhler ve dervişler düşman ordularının yardımıyla hilafet orduları kurmuşlardır. Cumhuriyetimiz ve milletimizin birliği kurulurken, gericiler batı destekli ayaklanmalar tertiplemişlerdir.” dedi.
TGB gerici şiddete boyun eğmiyor
Deniz Gezmişler’in, 68 kuşağının Amerikan askerlerini Dolmabahçe’de denize dökerken, aynı gerici odakların, bağımsızlık isteyen gençlerin üstüne saldırıp, Amerikan filosuna secde ettiklerini söyleyen TGB İl Temsilciliği sözcüsü Tuğba Ünver; “Bugün gericiler, gizli anlaşmalarla Batı’ya bağlanmış halde, banka hesaplarında milyonlarla, Cumhuriyeti ve bağımsız Türkiye’yi savunan insanlara kurulan tuzaklar, yapılan operasyonlarla, geçirdikleri tezkereler sonucu dökülen milyonlarca Müslüman’ın kanı üstünde, tahtlarında oturmaktadırlar. 1930’da Kubilay’ı ve iki vatanperver bekçiyi katleden gericilik, bugün iktidar olmuştur. Ama karşısında, Türkiye’nin dört bir yanında binlerce Kubilay’ı bulmuştur ve bulacaktır. Türkiye Gençlik Birliği, gerici şiddete boynunu eğmeyen, vatan ve devrim yoluna baş koyan Kubilayların birliğidir.” diye konuştu.
Birlik olma çağrısı
Genç devrimci Kubilay’ın, Derviş Mehmetlerin karşısına dikildiği gibi kendilerinin de, emperyalizmin güdümünde ilerleyen gericiliğe geçit vermeyeceklerini dile getiren Tuğba Ünver; “Tüm yurtseverlere, Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere sesleniyoruz. Birlik olalım. Bir Kubilay giderken, binlerce Kubilay olduğumuzu emperyalizm işbirlikçisi gerici odaklara, din bezirganlarına, Cumhuriyet düşmanlarına, gösterelim. Onlar bilsinler ki, halkımız yeniden birlik olup, üzerine örtülmeye çalışan perdeyi kaldırdığında, bağımsızlığını eline aldığında, onların günü bitecek, Türkiye bir daha ‘şeyhler, müritler, dervişler’ ülkesi olmayacaktır. O günün gelmesi için, Kubilay kararlılığı ve cesaretiyle hareket etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Fransa’nın kararını tanımıyoruz
Türkiye Gençlik Birliği İl Temsilciliği sözcülerinden Tuğba Ünver, başkaca bir gericilikle daha karşı karşıya bulunulduğunu ifade etti. Ünver, bu sefer gericilik odağının kendisini “medeniyetin beşiği” olarak nakleden Fransa olduğunu kaydetti. Ünver sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülke sözde Ermeni soykırımını tanıyor. Tanımakla kalmıyor bunun tersini iddia edenleri mahkum edeceğini söylüyor. Düşünceleri hem de tarihi gerçeklere dayanan düşünceleri mahkum edecekmiş. Fransa’nın bu kararını tanımıyoruz. Nasıl ortaçağ zihniyetini tanımıyor ve onunla mücadele ediyoruz, bu kararı da tanımıyor ayaklarımızın altında çiğniyoruz. Karanlığa geçit yok. Aydınlık Türkiye. Atatürk gençliği görev başında. ” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme