Tevekkül Etmek Nasıl Olur?

Tevekkül etmekle ilgili olarak Kur’an-ı Kerim içerisinde tevekkül inancının büyük bir öneme sahip olduğu ile ilgili pek çok bilgi ve anlatım vardır.

Peki, tevekkül etmek nasıl olur?

ALLAH’A GÜVENEREK SONUCU ONDAN BEKLEMEKTİR

Tevekkül, Allah’a veya “Onun planlarına güvenmeye” dayalı teslimiyeti anlatan İslami bir terimdir. Bir başka anlatımla; Bir amaca ulaşmak için gerekli olan her türlü önlemi alarak; elinden gelen tüm gayreti gösterdikten sonra kalben Allah’a bağlanıp O’na güvenmek, sonucu Allah’tan beklemek anlamına gelmektedir.

TEVVEKKÜL ALLAH’A KOŞULSUZ TESLİMİYET GEREKTİRİR

Tevvekkül kavramı İslami anlamda Kur’an-ı Kerim de 38 farklı yerde kullanılmıştır. Ömer bin Hattab tarafından aktarıldığı rivayet edilen hadise göre “Eğer siz Allah’a gereği gibi güvenseydiniz, (Allah), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları halde akşam dolu kursaklarla dönerler.” Tevekkül etmek; Bir kişinin herhangi bir olay karşısında elinden geleni yapması ile birlikte Allah’a (C.C) kayıtsız ve koşulsuz bir biçimde teslim olmasına ve kendi kaderine razı olmasına tevekkül ismi verilir.

Bakmadan Geçme