• Haberler
  • Genel
  • “Tetikçiler ve azmettiriciler cezalandırılsın” – Kocatepe Gazetesi

“Tetikçiler ve azmettiriciler cezalandırılsın” – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci, Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü'ne yönetici atama ile ilgili soruşturma istemli suç duyurusunu teslim etti. Demirci, Türk Adaleti’nden taleplerinin “tetikçilerin” ve “azmettiricilerin” cezalandırılması olduğunu açıkladı Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci ve beraberindekiler dün öğleden sonra saat 15.00’de Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü'ne yönetici atama ile ilgili soruşturma istemli [&hellip]

"Tetikçiler ve azmettiriciler cezalandırılsın"

Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci, Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yönetici atama ile ilgili soruşturma istemli suç duyurusunu teslim etti. Demirci, Türk Adaleti’nden taleplerinin “tetikçilerin” ve “azmettiricilerin” cezalandırılması olduğunu açıkladı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci ve beraberindekiler dün öğleden sonra saat 15.00’de Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yönetici atama ile ilgili soruşturma istemli suç duyurusunu içeren dilekçe verdiler.
DEĞERLENDİRMELER HUKUKA AYKIRI
Sen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, son günlerin en önemli konusunun okul müdürlerinin görevlendirilmesinde yapılan uygulamalar olduğunu söyledi. Demirci, il genelinde görev yapan Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürlerinin yüzde 95’inin yeniden görevlendirilmeyerek kıyıma uğratıldıklarını belirtti. Demirci; “Bu kıyımın tetikçileri hayatında hiçbir sınavda başarılı olamadığı halde yıllardır vekâleten görev yapan bir şube müdürüyle, hukuken görevi düşürülmüş olan bir başka şube müdürüdür. Bize gelen duyumlar değerlendirme yapması gereken diğer şube müdürlerinin yetkilerinin bu ikisi tarafından gasp edildiği yönündedir. Yapılan yönetici değerlendirmeleri hukuka aykırıdır. İptal edilmelidir. Müdürlerimizin hakkını, hukukunu çalan bu kişilerin her iki cihanda da ellerimiz yakalarında olacaktır. Ancak Türk Eğitim-Sen bu işin hesabım ahirete bırakmayacaktır.” dedi.
ÖRT BASA İZİN VERİLMEYECEK
Valilik makamına işin sorumluları hakkında şikâyette bulunduklarını, Vali Hakan Yusuf Güner’in bir devlet adamına yakışır bir tavırla müfettişlere konuyu inceleterek sorumlular hakkında gereğini yapmasını talep ettiklerini dile getiren Muhtar Demirci; “Konunun ört bas edilmesine, hukuk cambazîıklarıyla kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Öğretmen camiasını derinden yaralayan hususlardan birisi de yetkili sendika başkanının ipe sapa gelmez açıklamalarıdır. Suçüstü yakalanmanın getirdiği bir ruh haliyle ve ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.’ atasözünü doğrularcasına yaptığı saçma sapan, ahlaktan, izandan, vicdandan yoksun açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Toplam Kalite Yönetimi ödül sürecinde kalite ödülüne layık görülen kurum müdürlerinden kaç tanesinin görev alındığını biliyor mu? ISO 9002 kalite belgesi alan kurum müdürü mü 30 yıldır yatıyor? Okullarını üniversite sınavlarında başarıdan başarıya koşturan Anadolu Liselerinin müdürleri mi yatıyor? Kayıt için vatandaşların kapısında kuyruk olduğu ilköğretim kurumlarının müdürleri mi yatıyor?” diye sordu.
KARŞILAŞTIRMALI ANALİZ YAPILACAK
Önemli bir hususa dikkat çekmek istediğini söyleyen Şube Başkan Vekili Muhtar Demirci, taraflarından suçlananın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Yetkili sendikanın işverenin avukatlığına soyunduğu görüşünü yineleyen Demirci; “Şimdilik bu kadar söylüyoruz. Önümüzdeki günlerde görevlendirilen ve görevlendirilmeyen okul müdürlerinin karşılaştırmalı analizlerini de kamuoyuyla paylaşacağız. Sarı sendika başkanı işverenin değil, hakkı, hukuku gasp edilen eğitim çalışanının avukatlığını yapsın. O zaman üzerindeki sarı sendika etiketinden kurtulur.” diye konuştu. Muhtar Demirci, bugün Cumhuriyet Savcılığı’na “tetikçiler” hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, Yüce Türk Adaleti’nden taleplerinin hem “tetikçilerin”, hem de “azmettiricilerin” cezalandırılması olduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme