• Haberler
  • Genel
  • Teşvik uzamazsa ekonomi daralır – Kocatepe Gazetesi

Teşvik uzamazsa ekonomi daralır – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun 5 yıl daha uzatılmasını istedi. Görgöz, Teşvik Kanunu'nun devam etmemesi hâlinde ekonominin daralacağına dikkat çekti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun uygulamasının 2017'ye kadar uzatılmasını istedi. Görgöz, '5084 sayılı Kanun [&hellip]

Teşvik uzamazsa ekonomi daralır

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 5084 sayılı Teşvik Kanunu’nun 5 yıl daha uzatılmasını istedi. Görgöz, Teşvik Kanunu’nun devam etmemesi hâlinde ekonominin daralacağına dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun uygulamasının 2017’ye kadar uzatılmasını istedi. Görgöz, “5084 sayılı Kanun kapsamına Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Batman, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Çorum, Artvin, Kütahya, Trabzon, Rize, Elazığ, Karaman ve Nevşehir olmak üzere 49 il ile Gökçeada ve Bozcada ilçelerinde faaliyet gösteren işletmeler faydalanmıştır” dedi.
AĞIR VERGİLER VAR
Yasanın ekonomik anlamda rahatlamanın önünü açtığını hatırlatan Görgöz, “Hali hazırda ne yazık ki, istihdam maliyetinin yüksek oluşunun yeni istihdam alanlarının açılmasında önemli bir engeldir. İstihdam üzerindeki ağır vergi ve sosyal güvenlik primleri 5084 sayılı yasa ile hafifletilmektedir. Ancak; 5084 sayılı bu yasanın uygulamasının 31.12.2012 tarihinde sona ermiş olması ilimiz ekonomisine olumsuz yansıyacaktır. İş dünyası olarak, büyüyen ve gelişen ülkemizin hızının ve istikrarının devamına katkı sağlayacağını düşündüğümüz 5084 sayılı yasanın 5 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLAR
Teşvik Kanunu’nun uzamamasının Afyonkarahisar ekonomisine zarar vereceğine dikkat çeken Görgöz, “Kanunun uzamaması ekonomide daralma, işten çıkarmaların artışı ile işsizliğin artması, kayıt dışı istihdamda artış, işsizlik nedeni ile bölgeler arası göçün artması, yasanın sona ermesi ile yarım kalan yatırımların büyük şehirlere kayması, altyapı çalışmalarının atıl duruma gelmesi anlamına gelecektir. İlimizin özellikle son yıllarda en fazla göç veren iller arasında olduğunu biliyorsunuz. Daha etkin yatırımların sağlanması için, gelişen ve yaşanabilir kentler arasında yerimizi alabilmemiz için, istihdamın sağlanması için bu yasanın süresinin mutlaka uzatılması gerekmektedir. Bu önemli konu hepimizi yakından ilgilendirmelidir. Tüm siyasi parti temsilcilerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini ve halkımızı bu yasanın devamı için birlik ve beraberlik içinde olmaya ve haklı olan talebimizi yüksek sesle haykırmaya ve Afyon’umuza sahip çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme