Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Teslim şekli olmadı – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 13 Kasım 2010 Cumartesi 02:00:00
  11 Kasım Perşembe günü öğleden sonra saat 14.00 sularında İl Müftülük makamında bir basın toplantısı düzenlendi. Aslında toplantı saati 13.30’du ama toplantıda bulunması gereken şehit aileleri ve gazilerin gelmediği gerekçesiyle bu toplantı 30 dakika rötarla başladı. Şehit aileleri ve gazilerin Müftülük makamında yer alacağı bir basın toplantısı düzenleneceği gazetemizden tarafımıza bildirildi. Konunun içeriğinden Müftülüğe intikal edinceye kadar haberdar olmadık. Aynı saate arka arkaya rast gelen işler sıkışınca yetişememe noktasında bir stres altındaydık. Haber konusunun Diyanet İşleri Başkanlığı ile gurbetçilerin işbirliği ile Kurban Bayramında şehit aileleri ve gazilerimize 2 bin TL’lik bayram yardımı teslimi olduğunu öğrendik.
Canın bedeli olmaz şüphesiz. Mertebelerin en yücesi de şehitliktir. Vatan uğruna can veren şehitlerimiz ve onların ailelerine ne yapılsa az. Keza gazilerimize de. Maddi bir karşılık biçmek asla mümkün değil. İlk başta küçük bir bayram jesti olarak değerlendirilebilecek bu yaklaşımda bir sorun yok. Ama bayram jestini yaparken teslim biçimi sıkıntı verdi. Kameralar ve fotoğraf makinelerinin önünde emanetlerin teslim edilmesi incitici oldu. Din hayatın parçası. Cami ve özel dini günler dışında bir yaşam biçimi olan İslam inanç ve ahlakının somut yansımalarını toplumsal ve sosyal yaşamda görmek hepimizin beklentisi. Ama hassasiyetlere dikkat etmek de zorunlu diye düşünüyoruz.
Yardımı sağlayan ve iletimini yapanlara teşekkür ederek Allah razı olsun diyoruz. Gel ve lakin Güneydoğu gazimiz Bülent Aden’in de haklı serzenişinde şekil bulduğu üzere bu jest gazile-rimiz ve şehit ailelerimizin evlerine objektiflerden uzak yapılacak bir ziyaretle yerini bulmuş olacaktı. Saygıdeğer Müftü Vekilimiz ve personeline yönelik bir eleştiri yapmak amacında değiliz. Hedef tahtasına oturtacak kişi ve kurumda aramıyoruz. Kuvvetle muhtemel bir anlık boşlukta değerlendirmesi sağlıklı yapılamayan bu yaklaşım yerine bize göre evlere yapılan ziyaret ve içilecek bir bardak çay akabinde teslim edilecek yardım daha şık olacaktı. Kamuoyunun hassasiyet çıtasını yüksek tutmak için ziyaretlerde teslimatın yapıldığı şeklinde bir açıklamanın medya organlarına dağıtımı makul olacaktı. Yoksa Sayın Müftü Vekilimiz Kemal Demirel, bayrama az bir zaman kaldığı 11 aileye emanetlerini kısa sürede bayram öncesi ulaştırmak gerektiğini açıklayarak niyetlerinin halis olduğunu vurgulamıştır.

Gazimiz Bülent Aden, yardım tesliminde medyanın yer alacağından haberi olmadığını, aksi durumda bu toplantıya katılmamayı tercih edeceğini dile getirdi. Gazi Aden, kendisini aciz hissetiğini söylerken toplantı boyunca gözlerini yüzünü yerden kaldırmadı. Gazimizin ellerinin titrediğini de üzelerek gözlemledik. Bülent Aden, kendisi ve diğer gazilerimizin, şehitlerimizin para için gazi ve şehit olmadığını her şeyin para olmadığını ifade etti. Haklıydı. Zaten yazımızın ilk satırlarıda belirttiğimiz üzere canın şehitlik ve gaziliğin maddi bir karşılığı olamaz. Umarım istemeyerek ve kasıtsız da olsa böylesi incitici ve toparlaması güç olan durumlara bir daha şahit olmayız. Şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Gazilerimize de bu vesile sonsuz şükranlarımızı bir kez daha iletmiş olalım. Vatan sizlere minnettar.
Trafik keşmekeşi çözülmeli
Turex Proje Müdürü Aydın Erdoğan, dün düzenlediği basın toplantısında medya mensup-ları ile sohbet ederken şehir içi trafikte yaşanan sıkıntılar ve çözümü noktasında görüşlerini paylaştı. Şehir merkezinin yoğun araç trafiğinden arındırılması gerektiğini, İl Trafik Komisyonu toplantısında söz konusu düşüncelerin dile getirdiklerini anlatan Erdoğan, toplu taşımacılıkta Afyonkarahisar’da şehir kapasitesinin çok üzerinde araç bulunduğunu belirtti. Afyonkarahisar dışında Türkiye’de toplu taşıtların bir şehrin tamamını gezmediğini, şehir içi trafikte asıl ciddi sorunun yolların fiziki yapısı olduğunu aktaran Aydın Erdoğan, çift şeritli yol kullanımı yapılamadığını şehirde trafiğin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti Afyonkarahisar’da asıl gündemin şehir içi trafik olduğunu kaydeden Aydın Erdoğan’ın sesine kulak vermemek olanaksız.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER