• Haberler
  • Genel
  • Teşkilatlar gücünü ve birlikteliğini koruyacaklar

Teşkilatlar gücünü ve birlikteliğini koruyacaklar

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, basın toplantısında parti teşkilatlarının gücünü ve birlikteliğini koruyacaklarını bu nedenle olabildiğince tek liste ile kongrelerin yapılacağını kaydetti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu geçen haftanın gündemi ve önem verilen olaylar üzerinde bilgi alışverişinde [&hellip]

Teşkilatlar gücünü ve birlikteliğini koruyacaklar

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, basın toplantısında parti teşkilatlarının gücünü ve birlikteliğini koruyacaklarını bu nedenle olabildiğince tek liste ile kongrelerin yapılacağını kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu geçen haftanın gündemi ve önem verilen olaylar üzerinde bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla basın toplantısı düzenlediği açıkladı. Toplantı partide gerçekleştirildi.
AŞURE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, görüş alışverişini içeren ve değerlendirmelerin yapılacağı toplantıların sıkça yapılacağını söyledi. Türkiye’nin tamamında Muharrem ayı nedeniyle bazı anma günü etkinlikleri düzenlendiğini kaydeden Tutumlu; “Afyonumuz’da da çeşitli kurumların hazırladıkları aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Etkisi İslam dünyasında süren tüm Müslümanlar’ın gönlünü parçalayan Kerbela olayının bir daha bu ümmette yaşanmamasını diliyor, ümid ediyoruz. Ehli beyt sevdalısı olan tüm Müslümanlar’ın bugünlerde kardeşliğe daha çok önem verdiklerini ve kardeşlik hukukunu geliştireceklerini ümit ediyoruz.” dedi.
KATILIMCILAR KAMPTAN MEMNUN AYRILDI
Afyonkarahisar’da yapılan AK Parti İstişare Toplantısının ardından Pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çeşitli kurum ziyaretleri yaptığını belirten Hüseyin Tutumlu, medyanın da AK Parti’nin yetkilileri ve milletvekilleriyle temaslar kurduklarına dikkat çekti. AK Parti katılımcılarının şehrin misafirperverliğinden çok memnun ayrıldıklarına dikkat çeken Tutumlu; “Kongre sürecimiz ve akabinde seçimlerle ilgili, çözüm süreci ile ilgili çeşitli forumlar düzenlendi. Orada milletvekillerimizin bu konularda ki genel kanaatleri alındı. Bu çerçeve de hükümetin uyguladığı politikalar noktasında milletvekillerine bilgi aktarıldı.” diye konuştu.
ATA’YI ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILINDI
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünün idrak edildiğini söyleyen Hüseyin Tutumlu, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in ilde yapılan anma etkinliklerine katıldığını kaydetti. Hüseyin Tutumlu, Atatürk’ün kurduğu Türkiye’nin büyütülüp, sadece bölgesel değil dünya da lider bir ülke haline gelmesi için çaba sarf edildiğini belirten Tutumlu, medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
OTEL HABERİ ASPARAGAS
Parti olarak çeşitli etkinlikleri Korel Termal Otel’de yaptıklarını dile getiren İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, kamp sırasında otelden memnun kalınmadığı yönünde ki haberlerin doğru olmadığın kaydetti. Tutumlu; “Korel Termal Otelin yatırımcısı Afyon’un Bolvadin ilçesinden olan bir oteldir. Otel yapıldığı tarih itibariyle en güzel ve en büyük bir oteldi. Hala bu hüviyetini devam ettiriyor. Afyon’a çok ciddi katma değer üreten bir otelden bahsediyoruz. Gazetecilik tabiri ile otelle ilgili söz konusu haber asparagas olmuş. Üreten, vergi ödeyen, istihdam sağlayan herhangi bir kuruluşa karşı bizim ilişkilerimizde soğukluk olması mümkün değildir. Kaldı ki onlarla sıcak ilişkilerimiz vardır. Geçmişten bugüne çeşitli etkinliklerimizi hep orada yaptık. Onlar da sağ olsunlar bizleri çok iyi ağırlarlar. Biz verilen hizmetten çok memnunuz.” şeklinde konuştu.
BAZI KURUM VE KİŞİLER
SORUN OLUŞTURABİLİYOR
Hüseyin Tutumlu, özellikle devlet içerisindeki normal bürokratik hiyerarşi dışında hareket eden, bu hiyerarşik yapıda cereyan etmesi gereken çözümlerin veya icraatlarla, hiyerarşi dışında istişare gerektiren konularda hiçbir sorumluluğu olmayan bazı kurumların ya da insanların etki sahibi olmasından sorunların ortaya çıkabildiğine işaret etti. AK Parti toplantısına katılan bazı milletvekillerinin yaptığı açıklama ve konuşmalarda ayıklama yapılması halinde anlam kaymalarının ortaya çıkabildiğini aktaran Tutumlu; “Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ki hiçbir bölge de kamu düzenini sağlamak noktasında acziyet göstermemektedir. Göstermediğini de ispat etmektedir. Kandil olarak tanımlanan yer bir terör örgütünün karagahıdır. Sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil AB ve ABD’nin de terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapıdan söz ediyoruz. Dolayısıyla onların söylediklerinin sağlıklı bir ifade olarak değerlendirilmesi çok doğru değil. 6-8 Ekim tarihlerinde yoğun yaşanan olaylarda dahi Güneydoğu da yaşayan halkımızın bunlara çokta teveccüh etmediği, onlarla birlikte hareket etmeyip devlete sadakatlerinden dolayı kimisinin sokağa çıkmayıp, zaman zaman azgınlıklar karşısında nefsi müdaafa yapmak zorunda kaldıklarını biliyoruz. Bunların hiçbiri tabii arzu edilen şeyler değil.”ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM SÜRECİ AKAMETE UĞRAMAYACAK
Hüseyin Tutumlu, Türkiye’nin bölge de etkinliği arttırması ile dış politikada da daha etkin olması sonucu, Suriye’de, Irak’da vd. ülkelerde o bölgelerin insanlarının da mutluluklarını önceleyen projeler ürettikçe Türkiye’nin yeniden eski Türkiye zamanında olduğu gibi iç sorunlarıyla boğuşur hale getirmek için uğraşıldığını kaydetti. Tutumlu şu ifadeler yer verdi: “Türkiye’yi kendi içerisinden başka hiçbir politika üretemez hale getirmek için dikkat çekeceği üzere bu olaylarda son zamanlarda büyük bir artış olmuştur. Ancak devletimiz, hükümetimiz çözüm sürecinin devamlılığında kararlıdır. Çözüm süreci halkımızın da büyük bir teveccüh ve desteğine mazhardır. Dolayısıyla herhangi bir akamete uğraması sözkonusu değildir. İnşallah bir daha konuşulmamak üzere terörün bu ülke gündemiden çıkması için herkes elinden geleni büyük bir özveriyle yerine getirmektedir.”
AFYON BİR GÜN MUTLAKA
BÜYÜKŞEHİR OLACAK
Hüseyin Tutumlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının, Afyonkarahisar’da ki bazı derneklerin özellikle büyük şehirlerde örgütlü olanlar aracılığıyla, emeklilerin Afyonkarahisar’da evleri var ise bazı çalışmalar yapıldığını belirtti. Tutumlu bu çaba ve çalışmaların Afyonkarahisar’ın milletvekili sayısını 6’ya çıkarmada yeterli olup olmayacağının henüz bilinmediğini söyledi. Milletvekili sayısnın 6’ya yükselmesi için 30 bin civarında daha nüfusa ihtiyaç olduğunu kaydeden Tutumlu şöyle konuştu: “Hemşehri dernekleri nüfus oranımızı arttırmaya gayret ediyorlar. İnşallah yaparlar. Tabii yaparlarsa bir milletvekili daha fazla çıkarabiliriz. En önemlisi de büyükşehir statüsüne kavuşuruz. Bu statüye kavuşmak bir lafızdan ibaret değil. Şehrin bütün hizmet formatı değişiyor. Görev alanları farklılaşıp aynı zamanda katma bütçeden aldığı payda artıyor. Büyükşehirler diğer Belediyelere göre daha yüksek oranda nüfus başına pay alıyorlar. Ümit ediyoruz olur. Afyon üreten, yatırım yapan, nüfusu artan bir şehir. Birgün mutlaka olacak.”
“KONGRE TAKVİMİ NET”
AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarının tüm ilçelerde delege seçimlerinin yapıldığını aktaran Hüseyin Tutumlu, katılım oranı yüksek, coşkulu delege seçimlerinin tamamlandığını ifade etti. Kongre takviminin net olduğunu belirten Tutumlu şunları söyledi: “Kongre takvimi yaklaşık 21 Kasım gibi başlayacak. Bu hafta sonunda iki tane beldenin seçimi olacak. Işıklar ve Döğer beldelerinde kongrelerimiz olacak. Nüfusu 5 bini geçen beldelerde kongre yapılıyor. Öbür haftanın Cuma günü itibariyle de ilçe kongrelerimiz başlayacak. Kongrelerimizde biz olabildiğince hiçbir kadromuzun siyaset dışı kalmaması için, kırgınlıklar olmaması için tek liste ile gitmeye çalışacağız. Bu liste herhangi birinin şahsi kararlarıyla oluşturacağı bir liste değil. Adaylar içerisinde en uygun ve liyakatli olan ve parti mensuplarımızın görüşleri de dikkate alınarak tek adayla seçime gitmeye gayret edeceğiz. Yönetimin oluşturulması noktasında orada yerel politika yapan parti mensuplarımızın fikirlerinin alınıp o doğrultuda bir yönetim hazırlanmasını istiyoruz. Güçlü teşkilat yoksa Başkanın kim olacağı çok önemli değil. İstişarelerde bulunup en uygun adayın belirlenmesini uygun buluyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme