Terörün dokunulmazlığı olmaz – Kocatepe Gazetesi

MHP'nin milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili görüşlerini paylaşan Mehmet Parsak, 'Bizce dokunulmazlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin yasama faaliyetlerini her şeyden bağımsız ve korkusuzca yürütmesi için oluşturulmuş bir koruma mekanizmasından ibaret olmalı dokunulmazlığın sınırları, Türk Milleti'nin karar, niyet ve söylemlerinin yine Türk Milleti'nin yegâne karar mekanizması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde herhangi bir baskı altında kalınmaksızın [&hellip]

MHP’nin milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili görüşlerini paylaşan Mehmet Parsak, “Bizce dokunulmazlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin yasama faaliyetlerini her şeyden bağımsız ve korkusuzca yürütmesi için oluşturulmuş bir koruma mekanizmasından ibaret olmalı; dokunulmazlığın sınırları, Türk Milleti’nin karar, niyet ve söylemlerinin yine Türk Milleti’nin yegâne karar mekanizması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde herhangi bir baskı altında kalınmaksızın ifade edilebilmesini sağlamak üzere belirlenmelidir dedi.
Dokunulmazlığın hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tehdidi noktasında bir koruma aracı ya da terör örgütü savunuculuğuna kalkan olarak kullanılamayacağını kaydeden Mehmet Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi, dokunulmazlığın, hiçbir zaman terör söylem ve eylemlerinin meşrulaştırılması ya da propaganda malzemesi yapılması noktasında kullanılmasını asla kabul etmez, etmeyecektir!” ifadeleri ile terörün meclisteki siyasi uzantılarına dikkat çekti.
MHP’nin yıllardır tutarlı ve istikrarlı bir yaklaşımla, Milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını şeffaflık ve hesap verilebilirliğin bir garantisi olarak gördüğünü belirten Parsak, “Dokunulmazlığa ilişkin görüş ve önerilerimiz, parti programımız, seçim beyannamelerimiz ve vizyon belgelerimizde gereken önemi görmüş ve yerini almıştır. Milletvekili dokunulmazlığı, kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanmalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini savunuyoruz. Hatta konuyla ilgili olarak 2012 yılında sunduğumuz teklif samimiyetimizin açık ispatıdır” İfadelerini kullandı.
BUYURUN, ELİNİZİ
 TUTAN MI VAR?
Terörün başı, görüldüğü her yerde ezilirken terörün yandaşlarının ve yardımcılarının dokunulmazlık zırhının ardına saklanmasının asla düşünülemeyeceğini söyleyen Parsak, “Dilekçemizin ardından Sayın Grup Başkanvekilimiz tarafından AKP ve CHP’ye 4 farklı öneri sunduk ancak hepsine HAYIR denildi. İktidar bu noktada tüm önerilere hayır derken aslında “Belki bir parti çıkar bizim önerimize “hayır” der, biz de bu işten kurtuluruz” umuduyla illa Anayasa’ya geçici bir madde ekleyip komisyonda bekleyen tüm dosyaları meclise getireceğim diye tutturmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi bu oyunu da bozmuş, ‘buyurun elinizi tutan mı var’ demiştir” ifadelerini kullandı.
İktidarın bu meydan okuması sonrasında gerekli incelemeleri ve çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Mehmet Parsak, “Madem geçici de olsa bir Anayasa değişikliği olacak o zaman bu değişiklik Bakanları ve Başbakanı da kapsasın, onlarla ilgili dosyalar da meclise gelsin” dedik. Olmadı, tamam, anlıyoruz, kendinize ya da hükümete dokunmasın istiyorsunuz ama en azından bu dönemin yani 26. Dönemin sonuna kadar işlenecek terör ile ilgili suçları kapsama dâhil edelim” dedik. Ne yazık ki buna da hayır denildi” dedi.
Teröre yardım ve yataklık eden birisinin Milletvekili olamayacağını vurgulayan Parsak, “Terörü savunan ses, milletin sesi olamaz! Terörü destekleyen zihniyet, Büyük Türk Milleti’nin Meclisi’nde barınamaz, dokunulmazlık zırhına bürünemez! Bugün bu zihniyetler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüce çatısı altında bebek katiline sayın diyebiliyorsa, atalarımızın omuz omuza verip kan dökerek yurt edindiği topraklara başka isimler takabiliyorsa, Türk Milletine Türk Devletine kin kusabiliyorsa bunun baş sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tür durumları engellemeye yönelik her önerisini reddedenlerdir. Bugün dokunulmazlık zırhına bürünerek arabası ile teröriste silah taşıyanlar milletvekili sıfatıyla burada oturabiliyorsa bunun baş sorumlusu terörle mücadele etmek yerine terörle müzakere ve hatta mütareke edenlerdir” sözleriyle AKP iktidarını ve çözüm sürecini sert sözlerle eleştirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme