• Haberler
  • Siyaset
  • 'Terörü bitirelim, Güneydoğu ve Doğu'yu kalkındıralım'

'Terörü bitirelim, Güneydoğu ve Doğu'yu kalkındıralım'

Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Raşit Demirel, basına yaptığı yazılı açıklamada 'Terörü bitirdiğimiz kırsal alanlarda 9 ışık doktrininin tarım kentleri projesinin uygulamaya konması, ülke insanının refahına katkı sağlayacaktır' dedi.Türkiye'nin terörizmle mücadele ettiğini hatırlatan Demirel 'Türkiye terörizmle mücadelede çok yoğun günler yaşıyor. İçeriden ve dışarıdan destekli terör örgütlerinin yarattığı tehdit, sadece asayişi ve toplumsal huzuru bozmakla [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Raşit Demirel, basına yaptığı yazılı açıklamada; “Terörü bitirdiğimiz kırsal alanlarda 9 ışık doktrininin tarım kentleri projesinin uygulamaya konması, ülke insanının refahına katkı sağlayacaktır” dedi.
Türkiye’nin terörizmle mücadele ettiğini hatırlatan Demirel “Türkiye terörizmle mücadelede çok yoğun günler yaşıyor. İçeriden ve dışarıdan destekli terör örgütlerinin yarattığı tehdit, sadece asayişi ve toplumsal huzuru bozmakla kalmayıp ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alan, ülkenin bölünmesine yönelik faaliyetler sürdürüyor. Bugün itibariyle Türkiye’yi tehdit eden terör gruplarının sayısı artarken, birbirinden farklı ideolojik kaynaklardan beslenmelerine rağmen amaçları ve hedefleri aynı olduğu için hep birlikte Türkiye’ye saldırmaktan geri kalmıyorlar. PKK, DHKPC, IŞİD derken bu halkaya son eklenen ve uzun süre ülkeyi yönetenlerden de destek alan en sinsi terör örgütünün FETÖ olduğu, 15 Temmuz’da yaşanılan tecrübeyle sabittir. Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyen art niyetli çevreler, besledikleri bu terör örgütleriyle ülkemizi hedef almaktadırlar. Bu aşamada Türkiye, terörle mücadele ederken terörü besleyen kaynakları da kurutmalıdır” ifadelerini kullandı.
MHP’NİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ HAZIR
Demirel, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
“PKK’ya karşı elde edilen askeri başarıların ekonomik ve sosyolojik yönden desteklenmesi gerekiyor. Bir an önce bölgede hayatın normale dönmesi, terörün gelişmesine zemin hazırlayan sosyo-ekonomik faktörlerin ortadan kalkması gereklidir. Bölgedeki işsizlik, eğitim imkânlarının kısıtlılığı, gelişmişlik seviyesindeki gerilik, günlük şehir yaşantısı ve kalitesinin düşüklüğü bir an önce giderilmeli, kalıcı ve sağlıklı sonuç doğurucu, bölge insanına insanca yaşam sunan, refahı artırıcı koşullar ortaya konmalıdır. İşsizlik ne kadar az olursa, gelişmişlik ve yaşam standardı ne kadar yükseltilirse, şehir hizmetlerinin kalitesi ne kadar artırılırsa, insanlar çaresizlik ve gelecek kaygısı duygusunu ne kadar az hissederse, ülkelerine ve devletlerine olan inancı o kadar artacak, milli birlik ve beraberlik de böylece pekiştirilmiş olacaktır. MHP’nin sunduğu Doğu ve Güneydoğu Bölgesini Kalkındırma Projesi çerçevesinde, Terörle Mücadele Programı, Kırsal Kalkınma Merkezleri Programı, Bölgesel Gelişmişlik Farklarının Giderilmesi Programı, Katılımcı ve Kapsayıcı Ekonomik Büyüme Programı uygulanmalıdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme