• Haberler
  • Genel
  • Terörle mücadele konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı

Terörle mücadele konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı

Afyonkarahisar Valiliği ziyareti sırasında İmralı görüşmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, 'Şahit olduğumuz yeni bir çalışma var. Bu süreç içerisinde rol alanlar ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Acılar dinsin, kan dursun deniyorsa herkesin üzerine düşeni yapması gerekir' dedi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'da Valiliği ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Terörle mücadele kapsamında, İmralı ile görüşme sürecinin [&hellip]

Terörle mücadele konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı

Afyonkarahisar Valiliği ziyareti sırasında İmralı görüşmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, “Şahit olduğumuz yeni bir çalışma var. Bu süreç içerisinde rol alanlar ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Acılar dinsin, kan dursun deniyorsa herkesin üzerine düşeni yapması gerekir” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar’da Valiliği ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Terörle mücadele kapsamında, İmralı ile görüşme sürecinin başladığını hatırlatarak, bu konudaki değerlendirmesini soran bir basın mensubuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, terörün Türkiye’nin en büyük meselesi olduğunu, terörle mücadelenin de ülkenin birinci önceliği olduğunu vurguladı.
TERÖR GÜNDEMDEN ÇIKMALI
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin millî birliği, bütünlüğü ve geleceği önündeki en büyük tehdidin de terör olduğunu ifade ederek, “Terörü kesinlikle gündemimizden çıkarmamız lazım. Bir taraftan çok acılar çekiliyor, bir taraftan da ülkemizin en önemli konusu olması ve geleceğimizi de ilgilendirdiği için ve coğrafyamızda zaman zaman terör örgütünün başka ülkelerin çıkarlarına taşeronluk yaptığını bildiğimiz için, bu konuyu gündemimizden çıkarmak birinci önceliğimiz. Bunun herkes tarafından hatırlanmasını isterim” dedi.
ROL ALANLAR,
GEREĞİNİ BİLİYORLAR
Terörü gündemden çıkarmak için de birçok yöntem bulunduğunu, hepsinin de kullanılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Şüphesiz ki karşınıza silahla çıkana daha güçlü silahla cevap verirsiniz. Devletin görevi de budur. Devletin karşısına silahla çıkan teröristlere devlet hiç bir zaman boyun eğmez. Bu yıllardır böyledir. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekir. Geleceğimizi tehdit eden, ayak bağı olan böyle bir konuyu gündemden çıkarmak için de bütün yöntemler denenir tabii ki. Şimdi şahit olduğunuz yeni bir çalışma var. Rol alanlar ne yapmaları gerekiyorsa, onu biliyorlar. Bu kadar söyleyeyim. Eğer dürüst davranır ve yapmaları gerekeni yaparlarsa, o zaman bu acılar sona erer. Ama devlet olarak bizim bütün amacımız Türkiye’nin önündeki bu büyük konuyu yok etmektir” diye konuştu.
BİRLİK VE BÜTÜNLÜK VURGUSU
Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında, “Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğimizdeki beraberliğimize, bütün halkımıza hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikalar takip edilebilir. Ama her şeyden önce, ne yapılması gerekiyorsa eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekeni yapmaları gerekir. Onu göreceğiz, eğer bunlar gerçekleşirse ümit ederim huzur gelir. Herkes de bu beladan kurtulmuş olur” ifadelerini kullandı.
DEVLETE GÜVENİLMELİ
Türkiye gibi demokratik ülkede herkesin fikrini söyleyebileceğini ve konuşabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti:
“Ama biraz da konuşmaması gerekenler var. Konuşma yerine iş yapması gerekenler var. Bakalım seyredeceğiz. Eğer bir samimiyet varsa ortada, bunu da görürüz. Bu konuda devletin kurumlarına herkesin güvenmesini isterim. Bizim, tekrar söylüyorum, birliğimiz, beraberliğimiz, devletin birliği, milli bütünlüğümüz; bunlar hiçbir zaman tehdit altında tutulamaz. Bunlardan da hiçbir zaman taviz söz konusu değildir. Önemli olan bu ülkenin, bu ülkede yaşayan herkesin kendi ülkesinde huzurlu, müreffeh ve barış içerisinde yaşamasıdır.”
BÖLGEMİZDEKİ OLAYLAR,
YANLIŞA SEVK ETMESİN
Bölgemizdeki olayların bazılarını yanlışa sevk edebildiğini, bunu bazılarının fırsat olarak görebileceğini ve bölge ülkelerinin terör örgütlerini daha önce nasıl taşeron olarak kullandılarsa bundan sonra da kullanmak isteyebileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar hep bildiğimiz şeylerdir. Şahit olduğumuz şeylerdir. Dünyanın başka taraflarındaki terör örgütleri de aynı durumlara düşmüşlerdir. Dolayısıyla herkesin aklını başına alması, düşünmesi ve eğer ‘Acılar dinsin, kan dursun’ deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir” dedi.
“ÖZAL KONUSUNDA
GÖREVLENDİRME YAPTIM”
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor hatırlatılarak, raporun tatmin edip olup olmadığını soran bir basın mensubuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Cumhurbaşkanı olarak Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdim. Onlar da çok tafsilatlı bir rapor hazırladı. Savcılığa, mahkemelere, artık yargıya intikal etti iş. Neticede rahmetli Cumhurbaşkanının kabrinin açılması gerçekleşti. Görev başında hayatını kaybetmiş bir Cumhurbaşkanı için vaktiyle yapılması gerekenler maalesef o zaman yapılmadığı için ki, -bunun izahı da mümkün değil gerçekten- bu kadar sene sonra gerçekleştirildi. Bundan sonra bu konuyla ilgili karar verecekler, ilgili bilim adamları, Adli Tıp ve tabii ki mahkemelerdir. O açıdan bir şey söyleyemem şu anda” dedi.
ORTADOĞU’DA İSTİKRARSIZLIK
SÖZ KONUSU
Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ile ilgili gelinen noktayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, “Bölgemizde olağanüstü şeyler oluyor. Bir tarafta Suriye’de, bir tarafta Irak’ta olup bitenler olsun. Bölgede büyük bir istikrarsızlık söz konusu” dedi. Bunların önümüzdeki yıllarda hemen durulmayacağının görüldüğünün kaydeden Cumhurbaşkanı Gül şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir durum içerisinde bizim Türkiye olarak kendimizi daha sağlamlaştırma, önümüzdeki problemleri ayıklama, Türkiye’yi her bakımdan daha konsolide etmek birinci önceliklerimiz hep bunlardır. Tüm bunları yaparken de bize karşı kullanılacak maalesef olumsuzluklar söz konusudur. Bütün bunları gündemimizden çıkarmak ve temizlemek, bizim şu anda birinci önceliğimiz budur. Bu konulara herkesin de tabii ki yardımcı olması gerekir. Şüphesiz ki eleştiriler olabilir, tavsiyeler olabilir, görüşler olabilir ama neticede uygulanan politikalar Türkiye’nin geleceğini daha parlak yapmakla ilgilidir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme