• Haberler
  • Siyaset
  • “Teröristlerle ceazevinde görüşmeleri hoş değil”

“Teröristlerle ceazevinde görüşmeleri hoş değil”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ile birlikte kameraların karşısına çıktı. Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin cezaevinde teröristleri ziyaret etmesi ile ilgili açıklama yaparak “Hükümet olarak terörle mücadelemiz etkin bir şekilde devam etmekte. Şehitler üzerinden siyaset yapılmasını hoş karşılamıyoruz. Ancak bir partinin milletvekillerinin hükümetimizin etkin [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ile birlikte kameraların karşısına çıktı. Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin cezaevinde teröristleri ziyaret etmesi ile ilgili açıklama yaparak “Hükümet olarak terörle mücadelemiz etkin bir şekilde devam etmekte. Şehitler üzerinden siyaset yapılmasını hoş karşılamıyoruz. Ancak bir partinin milletvekillerinin hükümetimizin etkin mücadelesinde ve şehitlerin verildiği ortamda KCK gibi, PKK gibi veya DHKP-C gibi Marksist-Leninist militan örgütlerin militanları ile cezaevinde görüşmesinde ne konuştuklarını çok merak ediyoruz” dedi.
ŞEHİT YAKINI, KILIÇDAROĞLU’NDAN NEDEN UZAK
DURUYOR?
Hükümetin teröre karşı etkin bir mücadele sürdürdüğünü anlatan Yurdunuseven, “Burada hükümetimiz çok ciddi manada terör belasını sona erdirmek için son terörist etkisiz bırakılıncaya kadar mücadele edeceğini açık bir şekilde ilan ettiği halde, ‘Analar ağlamasın’ dediğimiz halde sayın milletvekillerinin PKK, KCK, DHKP-C gibi Marksist-Leninist örgüt militanlarıyla cezaevlerinde konuşmalarını bizim hoş karşılamamız mümkün değildir. Bunu bir iyi niyetli davranış olarak da görmüyoruz. Şehit cenazesinde, şehit yakınlarının bir parti liderinden uzaklaşmasını da kendisinin iyi yorumlamasını talep ediyoruz. Niçin şehit yakınları O’nun yanından ayrılmış?” diye sordu.
HİZMETLERİMİZE
 DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e yapılan bıçaklı saldırıyı da kınadıklarını belirterek “Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz hizmetlerimize ne olursa olsun devam edeceğiz. Hizmet için bu makamlara oturmuşuz. Tabir-i caizse attan korksak ata binmezdik. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme