'Teröriste Merhamet, Vatana İhanettir'

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Necip Nergiz, terörist başına 'Umut Hakkı' tanınması tartışmalarını sert bir dille eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Necip Nergiz, “Bebek katili Apo'nun Meclise gelerek konuşma yapması ve sonrasında Umut Hakkı denilen garabetten yararlandırma söylemleri… Ve bu söylemlerin İktidar tarafından sahiplenilmesi Necip Türk milletinde şok etkisi oluşturmuştur. Peygamberimizin bir hadisi şerifi var. Mü'min aynı delikten iki defa ısırılmaz. 2014 yılında başlatılan sözde Çözüm Süreci ne yazık ki hüsranla sonuçlandı. PKK ve onun siyasi uzantılarının meşruluk kazanmasına sebep oldu. Bu süreci fırsat bilen cinayet şebekesi PKK militanları şehirlerimize inerek hendekler kazarak ülkemize meydan okudular. Ve bu canileri şehirlerimizden atmak için 2015-2016 yıllarında binin üzerinde şehit verdik. Şimdi tüm bunlar sanki hiç olmamış gibi sanki 40 bin şehidi hiç vermemiş gibi yine aynı hatalar yapılmak isteniyor.” dedi. 

‘UMUT HAKKI TERÖRİSTLER İÇİN UYGULANMAZ’
Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Necip Nergiz açıklamasına şöyle devam etti:
“Efendim neymiş... Dış tehditler nedeniyle Ülke içerisinde Birlik ve Beraberlik sağlanmalıymış... Apo itine yapılan bu teklifle PKK silah bırakacakmış. Hem vallahi hem billahi buna kargalar bile güler. Bebek katili Apo ABD, İsrail ve Ermenistan tarafından yıllardır bir maşa olarak kullanılmış, sonrada yine bu emperyal güçler tarafından Türkiye'ye teslim edilmiş, miadını ve görevini doldurmuş zavallı bir lağım faresidir. Kundaktaki Kürt bebeklerin katili Apo canisinden ülkemiz adına medet ummak ahmaklıktan başka bir şey değildir. İmralı canisine merhamet; Şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana ihanettir. Türkiye bir caniden güvenlik dilenecek kadar aciz bir ülke midir? Apo ne Türk'tür, ne de Kürt'tür. Nesebi bozuk İt oğlu ittir. Umut hakkı teröristler için uygulanmaz. İmralı canisi ‘PKK silah bıraksın’ derse ‘Umut Hakkı’ uygulansın söylemi bu ülkede iç savaş çıkartır. Bir kez daha söylüyorum, Gazi Meclisimiz, kalemi kırılan ama uluslararası baskıyla idamdan kurtarılan vatan haini, millet düşmanı, terörist başı Öcalan’ın konuşabileceği bir yer asla değildir. Alperenler olarak asla rıza gösteremeyiz..."
 

Bakmadan Geçme