• Haberler
  • Genel
  • Teröre toplumun uzlaştığı bir çözüm getirilmeli

Teröre toplumun uzlaştığı bir çözüm getirilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, terörün ancak toplumsal uzlaşı ile bitirilebileceğini söyledi CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmesinin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısında CHP Grubu adına konuşma yaptı.CHP Milletvekili Ahmet Toptaş “Terör sorunu ülkemizde barış ortamını bozmuş, huzurumuzu, dirliğimizi ortadan kaldırmış, demokrasimizin gelişmesinin önündeki en [&hellip]

Teröre toplumun uzlaştığı bir çözüm getirilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, terörün ancak toplumsal uzlaşı ile bitirilebileceğini söyledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmesinin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısında CHP Grubu adına konuşma yaptı.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş; “Terör sorunu ülkemizde barış ortamını bozmuş, huzurumuzu, dirliğimizi ortadan kaldırmış, demokrasimizin gelişmesinin önündeki en büyük engeli oluşturmuştur. İşte, bunun içindir ki tüm yurttaşlarımızın kabul edebileceği bir çözüm sabırsızlıkla beklenmektedir.Barış çözüm, ama nasıl bir çözüm? Tüm toplumun üzerinde uzlaştığı bir çözüm. Bunu başarmalıyız. Endişelerimiz var. Bu konuyu siyaset malzemesi yaparak birilerine avantaj sağlamak için kullanırsanız, bunun vebalinden kurtulamazsınız” dedi.
HÜKÜMET GÜVEN VERMİYOR
CHP’li Toptaş konuşmasında; “Hükûmet, bu konuda şimdiye kadar yaptığı uygulama ve takip ettiği yöntemlerle, bu devasa sorunla da kendine siyasi bir kazanım sağlama amacı taşıyor izlenimini vermektedir. Böyle önemli bir konunun bugüne kadar Parlamento zemininde görüşülmesine olanak vermeyen Hükûmetin, Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı günlere denk düşürülen böyle bir tasarısı, soyut, içi boş bir çerçeve tasarıdır. Türkiye’nin en önemli sorunu olan terörün sonlandırılması için, tüm yurttaşların talebi olan eşitliğin, özgürlüğün hedef alınıp, insan hakları kavramının ve hukukun üstünlüğünün vazgeçilmezliğinin kabulü gerekir. Hükûmet, bu konularda yaptığı uygulamalarla bize güven vermemektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme