'Teröre, Terör Devletine Set Çektik'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda güncel atıflarda bulundu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Atalarımız Selçuklu'dan bugüne kadar Anadolu’nun 1000 yıllık tertemiz tarihine Osmanlı Devleti’nin lağvedilmesi ile birlikte yeni bir sayfa daha açmış ve Afyonkarahisar’dan başlayan mücadelenin sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur.

Aziz milletimizin Kocatepe'den başlayan özgürlük mücadelesinin en büyük zaferi olan şanlı Cumhuriyetimizin 101. yılını, coşku ve heyecan ile kutluyoruz.  Anadolu’nun kapılarını açtığımız 1071’den itibaren bu toprakları kendine yurt edinen atalarımız Selçuklu'dan bugüne kadar Anadolu’nun tertemiz tarihine Osmanlı Devleti’nin 1922’de lağvedilmesi ile birlikte yeni bir sayfa daha açmış ve Afyonkarahisar’dan başlayan mücadelenin sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur.

Temelleri kurtuluş savaşında atılan ve Hüseyin Nihâl Atsız'ın 'Yeni binanın adı Cumhuriyet’tir. Temelinde kan ve iman vardır. Biz bu binanın yıkılmayacağına inanmışız.' dizelerinde ifade ettiği gibi bu vatan, ne güneyde İsrail’in himayesinde kurulması hayal edilip önüne set çektiğimiz bir terör devletinin, ne de geçmişte olduğu gibi birilerinin cetvelle çizdiği proje ve hayalleri ile yıkılacak bir devlet değildir. Bu devlet, geçmişiyle tertemiz bir mazisi olan ve Kızılelma hedefinde ilerleyen bir devlettir" dedi. 

Arslan mesajını "Güneyimizde terör devleti kurmak isteyenlere, Mavi Vatan 'a göz dikenlere, Doğu Akdeniz'de milletimizin geleceğini çalmaya çalışanlara Karabağ ve Libya'yı hatırlatır, ülkemizin 101 yıllık Cumhuriyet geçmişinde hangi galibiyetlerin altında atalarımızın imzasının olduğu görmeye davet ederim.. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 101. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." sözleri ile noktaladı.

Bakmadan Geçme