• Haberler
  • Genel
  • Teröre karşı tek yürek! – Kocatepe Gazetesi

Teröre karşı tek yürek! – Kocatepe Gazetesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde meydana gelen terör saldırısı sonrasında yayınlanan tüm mesajlarda birlik, beraberlik bilincine vurgu yapılarak, terör lanetlendi “ACI SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜ”Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi. Köksal, “Çözüm sürecinin sonucu ortada, 400 Milletvekili olsaydı böyle olmazdı diyen Cumhurbaşkanı dökülen kanların [&hellip]

Teröre karşı tek yürek!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde meydana gelen terör saldırısı sonrasında yayınlanan tüm mesajlarda birlik, beraberlik bilincine vurgu yapılarak, terör lanetlendi

“ACI SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi. Köksal, “Çözüm sürecinin sonucu ortada, 400 Milletvekili olsaydı böyle olmazdı diyen Cumhurbaşkanı dökülen kanların hesabını nasıl verecek” dedi. İktidar partisinin acı ve gözyaşını siyasi rant olarak kullandığını iler süren Köksal; “Ülkemizi ateş çemberi içerisine sokmak isteyenler hedeflerine hiç bir zaman ulaşamayacaklar. Kapalı kapılar arkasında yapılan kanlı pazarlıkların sonucu evlatlarımız şehit ediliyor. Yurttaşlarımız bu duruma isyan ediyorlar. AKP’nin ülkemizi getirdiği durum ortada. Tüm yurttaşlarımız her şehit haberinde büyük acı yaşıyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür” ifadelerini kullandı.
TEK VÜCUT OLUNDUĞU GÖSTERİLMELİ
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Türkiye’de son günlerde ve özellikle dün yaşanan hain terör saldırılarını lanetlediklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “400 milletvekili olsaydı bu durum yaşanmazdı” diyerek oy hesabı yaptığını ifade eden Ercan; “Cumhurbaşkanı isyan eden şehit ailelerine ‘edepsizler’ diyebilmektedir. Şahsım ve partim adına terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı tek vücut olduğumuzu göstermektir. CHP İl Başkanlığı olarak; şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; terörü ve terörden beslenenleri bir kez daha lanetliyoruz” dedi.
ŞEHİTLER VE
YARALILAR YASA BOĞDU
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen hain terör saldırısını kınadı. Demirkırkan, “Terörden medet uman, terör örgütü PKK ve sempatizanlarını lanetliyor, terör olaylarını siyasetin malzemesi yapan iktidarı kınıyoruz. Yaşanan hain saldırı sonrası vermiş olduğumuz çok sayıda şehit ve yaralılar hepimizin yasa boğmuştur. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı, sabır ve metanet diliyoruz. Terörden medet uman PKK ve sempatizanlarını lanetliyor, terör olaylarını siyasetin malzemesi yapan iktidarı kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
AK Parti Milletvekili aday adayı Mevlüt Akkuş, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde iki zırhlı askere araca terör örgütü PKK tarafından yapılan haince saldırıyı kınadı. Akkuş; “Yüreğimiz yanıyor. Elbette hainler cezasını bulacak. Milletimizin başı sağ olsun. Hainler birliğimizin ve bütünlüğümüzü bozamayacak. Yüreğimiz yanıyor. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Ama biliyoruz ki ocakları söndüren PKK’ya karşı mücadele devam edecek. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
TERÖRE VE SALDIRILARINA
LANET OLSUN
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Türkiye’de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde, yüreklerin Hakkari ve Diyarbakır’dan gelen haberle yeniden acıyla burkulduğunu belirtti. Çelik şu ifadeler yer verdi: “Son günlerde şiddetini her geçen gün artıran hain terör saldırılarını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları lanetliyoruz” CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, Habur’dan teröristleri otobüs üzerinde kahraman gibi karşılama töreniyle başlayan açılış sürecinin geldiği noktanın herkesçe bilindiğini belirtti. Karanfil, ülkeyi bu duruma getirenlerin er geç hesap vereceklerini sözlerine ekledi.
KANLARI YERDE KALMASIN
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, son bir kaç aydır hızla artış gösteren ve ocaklara yangın düşüren terörü ve terör örgütünü lanetledi. Habur’da, Oslo’da, Kandil’de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenlerin, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödettiklerini belirten Şenol; “Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı, ‘Terörle müzakere değil, mücadele’ yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır. Başta tüm şehitlerimiz olmak üzere, Dağlıca’da şehit olan tüm askerlerimize yüce Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.
ŞEHİTLERİN İSMİ YAŞATILACAK
İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla açıklama yaptı. Çabuk, “Allah’tan şehitlerimize rahmet etmesini niyaz eyliyoruz. Teröre de lanet ediyoruz. Henüz şehitlerimizin isimleri belli değil. Şehitlerimizin adlarını ilçemizde yaşatmak istiyoruz. Bu konuda Belediye Meclisi üyeleri ile istişare edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TERÖR KALLEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin, yıllardır insanlık suçu olan teröre karşı mücadele eden Türkiye’nin, terörün kalleş yüzüyle bir kez daha karşılaştığını kaydetti. Şahin, “Hain saldırıda yaşamlarını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ailelerin ve halkımızın başı sağolsun” ifadelerine yer verdi.
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ
YAPMAYA HAZIRIZ”
Afyon Muhtarlar Dernek Başkanı ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun, Dağlıca’da şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimize acil şifalar dilediklerini bildirdi. Koyun; “Bizler Afyon Muhtarlar Derneği olarak terör olaylarına yeter artık diyoruz ve bu terör olaylarını lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa biz muhtarlar olarak hazırız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme