• Haberler
  • Siyaset
  • Teröre destek veren vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın

Teröre destek veren vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu tarafından verilen dilekçede, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Celal Adan, MHP Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İsmail Faruk Aksu'nun da imzaları bulunuyor.Milletvekillerinin dokunulmazlığına ilişkin hususların Anayasa'da düzenlendiğini hatırlatan Parsak, 'Milletvekili [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu tarafından verilen dilekçede, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Celal Adan, MHP Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İsmail Faruk Aksu’nun da imzaları bulunuyor.
Milletvekillerinin dokunulmazlığına ilişkin hususların Anayasa’da düzenlendiğini hatırlatan Parsak, “Milletvekili dokunulmazlığı sonsuz bir zırh değildir. Geçmişte yolsuzluk ve rüşvet gibi suçlar için kullanılan bu zırh artık teröre destek vermek için kullanılıyor. Terör, dokunulmazlık zırhının arkasına gizlenemez. Nerede olursa olsun terörün başı ezilmelidir” şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin bölücü terör örgütünün saldırılarıyla karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Milletvekili Parsak, “Kamu düzenini, Türk Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu saldırıları meşrulaştıracak hiçbir siyasi girişim demokrasi çerçevesinde izah ve kabul edilemez. Milletin canına kasteden teröristleri destekleyen birisi milletin vekili olamaz ancak terörün, teröristin sözcüsü olur” ifadelerini kullandı.
HERKES YEMİNİNE UYSUN
Milletvekillerinin göreve başlarken ettikleri yemini de hatırlatan Mehmet Parsak “Milletvekilleri bir yemin ederek göreve başlıyorlar, yemin etmeyen göreve başlayamıyor. Nitekim bu dönemde de HDP’li Leyla Zana, yemin metnini değiştirerek okuduğu için yemin etmemiş sayıldı ve şu anda Meclis çalışmalarına katılamıyor. Her yemin gibi Milletvekilliği Yemini de çok önemli ve kutsaldır. Biz yemin ederken, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza dair namusumuz ve şerefimiz üzerine ant içtik. Şimdi bu yemini eden birisi kalkıp terör örgütü eylemlerini meşrulaştırmaya çalışıyor ya da terör örgütüne destek oluyorsa o kişi artık milletvekilliği yapamaz, yapmamalıdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme