Terör Urfa’yı vurdu – Kocatepe Gazetesi

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, Kobani’nin yeniden inşası için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında, dün saat 11.50’de büyük bir patlama meydana geldi. Canlı bombanın kendini infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamada 30 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişi de yaralandı Türkiye’nin çeşitli kentlerinden otobüs ve kendi araçları ile Suruç’a giden grup. sabah saatlerinde kahvaltı yaptı.Burada [&hellip]

Terör Urfa'yı vurdu

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, Kobani’nin yeniden inşası için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında, dün saat 11.50’de büyük bir patlama meydana geldi. Canlı bombanın
kendini infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamada 30 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişi de yaralandı

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden otobüs ve kendi araçları ile Suruç’a giden grup. sabah saatlerinde kahvaltı yaptı.
Burada son durumu konuşan Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kullanarak Kobani’ye geçmek için Suruç Kaymakamlığı’ndan izin isteyecekleri öğrenilen kalabalık, öğle saatlerinde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.
Kalabalık, öğle saatlerinde basın açıklamasına başladı ve Kobani’nin yeniden inşasına katkı sunmak istediklerini ve izin almaları halinde sınırın diğer tarafına çocuk parkı ve oyun alanı yapmayı arzuladıklarını ifade etti.
Basın açıklamasının devam ettiği sırada kalabalığın bulunduğu bölgenin tam orta noktasında saat 11.50’de şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle parçalanan insanların uzuvları etrafa savruldu. Ortalık cehenneme dönüşürken can pazarı yaşanmaya başladı.
Patlamayı duyanlar olay yerine koşarken, çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Çevredeki ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı olay yerine ulaşan ekipler yaralıları hastanelere taşırken, olayın şiddetinin büyüklüğünün ortaya çıkmasıyla Suruç’a, Şanlıurfa’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de sağlık ekipleri sevk edildi.

Bakmadan Geçme