• Haberler
  • Siyaset
  • Terör saldırıları mağdur etti – Kocatepe Gazetesi

Terör saldırıları mağdur etti – Kocatepe Gazetesi

Mardin Kızıltepe Nusaybin İçmesuyu İsale Hattına bölücü terör örgütü 16 Nisan 2016 tarihinde saldırı düzenledi. Bu hain saldırıda 1.600 mm çapındaki ana isale hattı hasar gördüğünden Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe'de yaşayan vatandaşlar hayatın en temel kaynağı olan sudan mahrum kaldı. Bu sabotaj sonucu meydana gelen hasar, yapılan onarım çalışmaları sonucu giderildi ve ilk etapta [&hellip]

Mardin Kızıltepe Nusaybin İçmesuyu İsale Hattına bölücü terör örgütü 16 Nisan 2016 tarihinde saldırı düzenledi. Bu hain saldırıda 1.600 mm çapındaki ana isale hattı hasar gördüğünden Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe’de yaşayan vatandaşlar hayatın en temel kaynağı olan sudan mahrum kaldı. Bu sabotaj sonucu meydana gelen hasar, yapılan onarım çalışmaları sonucu giderildi ve ilk etapta Nusaybin ilçe merkezine 18 Nisan 2016 tarihinde saat 22:00’da, Mardin Kızıltepe’ye ise, dün sabah itibarıyla su verilmeye başlandı.
Mardin’de içmesuyu temin çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde talimatları doğrultusunda başladıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda bir akşamüstü Mardin’de incelemelere gittim. Mardin o dönemde susuzluktan salgın hastalıkların pençesindeydi. Güzel insanlar diyarı olan Mardin’de incelemeler sırasında Beyazsu kaynağını gördüm ve kararımızı verdik. Yaptığımız tesislerle bu suyu 2011 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi bu tesisler yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde içmesuyu sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 200 milyon lira yatırım bedeli ile projeleri hizmete aldıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Biz oradaki vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için her şeyi yapıyoruz. Herkesin bildiği gibi bir söz vardır. “Su içene yılan bile dokunmaz” bu hainler halkımıza zarar vermek için her türlü zulmü yapıyorlar” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Sandıklı toprakları suya doyacak

Devlethan Barajı Sulama Projesi’nin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında 15 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı ve civarı için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduğunu kaydederek, “Devlethan Barajı bölgemiz için fevkalade önemli bir tesis. Bizim gönlümüzde her ilçemizin ayrı bir değeri, ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımız için ne yapsak bize az geliyor daha da fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Devlethan Barajı Sulaması’nın 26 milyon liraya mal edileceği bilgisini veren Eroğlu şunları söyledi:
“Biz bu tesisi 2019 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Modern sulama sistemiyle inşa edeceğimiz projeyi devreye aldığımızda Allah’ın izniyle milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon TL katkı sağlayacağız. Sandıklımızın topraklarını suya doyururken çiftçilerimizin de yüzünü güldüreceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme