• Haberler
  • Genel
  • Terör örgütünde suçsuz yoktur – Kocatepe Gazetesi

Terör örgütünde suçsuz yoktur – Kocatepe Gazetesi

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, suça bulaşmamış teröristlerin affıyla ilgili 'Hangilerinin suçlu olduğunu hiçbir şekilde bilemezsiniz. Kimin ne yaptığı hakkında bilgi yok' dedi TBMM gündemine gelen ve terör suçlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri içeren yeni yasa tasarısı bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Suç işlemeyen teröristler hakkında yasal işlem yapılmayacağına ilişkin maddeye tepki gösteren emekli hemşehrimiz Korgeneral [&hellip]

Terör örgütünde suçsuz yoktur

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, suça bulaşmamış teröristlerin affıyla ilgili “Hangilerinin suçlu olduğunu hiçbir şekilde bilemezsiniz. Kimin ne yaptığı hakkında bilgi yok” dedi

TBMM gündemine gelen ve terör suçlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri içeren yeni yasa tasarısı bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Suç işlemeyen teröristler hakkında yasal işlem yapılmayacağına ilişkin maddeye tepki gösteren emekli hemşehrimiz Korgeneral Hasan Kundakçı, devletin elinde böyle bir bilgi bankası bulunmadığını belirterek, “PKK’nın kendince bir kaydı var. Devletin elinde ise ayrıntılı bilgi yok. Hangilerinin eyleme katıldıkları, hangilerinin katılmadıklarını hiçbir şekilde bilemezsiniz. Eylemlerde kimin ne yaptığı hakkında bilgi yok” dedi.
ÖRGÜT SUÇ İŞLETİR
Yeniçağ Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Hasan Kundakçı, terör örgütünün gönüllü veya zorla dağa çıkanları ilk iş olarak eyleme soktuğunu anımsattı. Örgütün kaçmamaları için bu yöntemi kullandığını ifade eden Kundakçı şöyle konuştu: “İlk defa dağa kaçırdıkları insanları bir süre eğitimden sonra eyleme sokarlar. Eyleme sokmadan bırakmazlar. Suçlu olarak tutarlar. ‘Gidersen suçlusun devlet yakalar’ derler teröristlere. Bireysel olarak kimin ne yaptığını tam olarak bilmiyoruz. Biz örgüt olarak ne yaptığını biliyoruz ama bireysel olarak ne yaptıklarını bilmiyoruz. Kim hangi eylemde ne yaptı? Bunu hiçbir şekilde ayrıt edemezsiniz. Bu teröristler sürekli olarak adam öldürme eğitimi görmüşlerdir. Bu eğitimin sonucunda da sürekli olarak kırarlar, dökerler. Eyleme girip de adam öldürmemiş olanlar olabilir ama eyleme girip de çok zarar vermiş olanlar da vardır.”
OY UĞRUNA
Hükümetin terör örgütü ile pazarlık masasına oturmasını eleştiren Kundakçı, dünyada hiçbir ülkenin böyle bir politika izlemediğine dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın oy uğruna bu yolu tercih ettiğini anlatan Kundakçı, “Teröristlerle pazarlık olmaz. Bütün dünya ailelerine bakıyoruz, teröristle silahlı olarak oturup konuşmadı. Nedense bizimkiler bu hatayı yaptılar. Bir de cumhurbaşkanlığı seçimi ortaya çıkınca 3-5 oy alma pahasına bu yolu kullandılar” dedi. Hükümetin görevinin sade vatandaşını korumak olduğunu vurgulayan Kundakçı, teröristlerin halkın arasına karışmasının acı sonuçları olacağını söyledi. Kundakçı, “Bunlar adam öldürme eğitimi almışlar. Halkın arasına bunları sokarsanız sade vatandaş çok zarar görür. Tahsili yok, iş bilmiyor sorun olur. Ertesi gün baş edemezsiniz, başınıza bela olur. Yine bildiğini yapar öldürmeye kalkar” diye konuştu.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme