Terör ne parti tanıyor, ne ilçe tanıyor

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 69. İl Danışma Meclis toplantısı parti binasında teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.  AK Parti İl Danışma Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti. Yurdunuseven, 'Yüreğimiz yanıyor. Bayat ilçesinde Uzman Çavuş Muhammed Arı'yı eski Bayat belediye Başkanımız Mustafa Arı Beyin amcaoğlu rahmetli şehidimizi [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 69. İl Danışma Meclis toplantısı parti binasında teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.  AK Parti İl Danışma Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti. Yurdunuseven, “Yüreğimiz yanıyor. Bayat ilçesinde Uzman Çavuş Muhammed Arı’yı eski Bayat belediye Başkanımız Mustafa Arı Beyin amcaoğlu rahmetli şehidimizi defnettik. Terör ne parti tanıyor, ne ilçe tanıyor ne de başka bir şey tanıyor. Terör her yerde insanımızın yüreğini yakıyor. Türkiye’miz de her ilçemizden şehit veriyoruz. Bu mücadelemiz sadece dün bugün olan bir mücadelemiz değil. Kıbrıs’ta şu kadar şehit olmuş, son dört ayda şu kadar şehit olmuş bu mücadele dün yapılan bir şey değil bu mücadele 1980’den sonra Asala denen terör örgütünün bir anda kesilip akabinde 1980 yılından bu yana ortaya çıkan PKK terör örgütü ile olan milletimizin, devletimizin yaklaşık 40 yıldır süren bir mücadele bu süreç içerisinde sadece son 4 ay içerisinde teröre şehit vermiyoruz” diye konuştu.
40 yıldır devam eden terörle mücadelede 30 bine yakın güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların şehit olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemde sadece yakın tarihe baktığımız zaman yaklaşık 30 bine yakın güvenlik kuvvetlerimiz ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Burada sayılar üzerinden kendine göre ucuz siyaset yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu 40 yıllık süreçte biz bu şehitleri niye veriyoruz. Bu şehitler bizler, sizler hepimiz bu ülkede birlik, dirlik ve kardeşlik içerisinde yaşayabilelim diye şehit oluyorlar. Onlar bu ülkenin selameti için, bu ülkenin devamı bekası için şehit oluyorlar. Onarlın hepsinden Allah razı olsun. Burada önemli olan vatanın birliğidir, devlerimiz ve millerimizin birliğidir. Biz bunu devam ettirmek için hükümetlerimizi kuruyoruz. Bu hükümetlerimizin amacı 14 yıllık yaptığımız hizmetlerimizin amacı Laz’ı, Çerkez’i, Türk’ü, Kürdü hiçbir ayrım yapmadan bu ülkenin içerisinde birlik içerisinde yaşamak ve bu uğurda şehitlerimiz oluyor. Yüreğimiz yanıyor.”
FİTNEYE MAHAL YOK
22 Mayıs tarihinde Ankara’da yapılacak 2’nci Olağanüstü Kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, hiçbir kimsenin kongre ile ilgili fitne aramaması gerektiğini belirtti. Yurdunuseven, “Geçen hafta bildiğiniz üzere kongre kararı alındı. Diyoruz ki hiç kimse bu olağanüstü kongre üzerinden bir fitne aramasın bunu açık ve net olarak söylüyoruz. Biz AK Parti olarak bu 15 yıllık dönem içerisinde hiçbir üyemiz, hiçbir milletvekilimiz, hiçbir Bakanımız bir koltuk sevdasında, şan şöhret sevdasında olmadı. Elhamdülillah hepimizde bu devlete, millete hizmet etmek için varız. Bu bir bayrak yarışıdır. Zamanı gelince herkes bayrağını devreder bunu böyle görüp değerlendirmek lazım. Bu silsile inşallah 2023, 2051, 2071 hedeflerine kadar devam edecek bunlar bizim için, çocuklarımız, torunlarımız için bir mücadele bu mücadele hepimiz dik durmalıyız ve birlik olmalıyız. Hiçbir fitneye mahal vermemeliyiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

KONGREMİZ
HAYIRLI OLSUN

İl Genel Meclis Başkanı Sel, “Pazartesi günü genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılacağız. 1’inci Olağan Üstü Kongre öncesi de bir toplantı yapılmıştı. Orada bütün katılan arkadaşların görüşleri alınıyor.  Milletvekillerimizin de görüşleri alınarak en doğru karar verilmeye çalışılıyor. Bizim partimizin bir dava partisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben yeni seçilecek olan genel başkanımızın partimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MİLLETİMİZE
BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Şehit Uzman Çavuş Muhammed Arı’nın Bayat ilçesindeki cenaze törenine katıldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Hakkari de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan kardeşimiz Muhammed Arı’yı Bayat ilçemizde defnettik. Başta ailesi olmak üzere, Bayat ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyoruz. İnşallah yapılan bu operasyonlar başarı ile sona ersin ve milletimiz şehit cenazeleri ile karşı karşıya bırakmasın” ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ
KAN DÖKÜLMEDEN GELİR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Biz kurumsal bir partiyiz ve dimdik ayaktayız. Türkiye gündemine bakarsanız eğer, bir parti kongre nasıl yapacak veya yapacak mı yapmayacak mı? Diyerek aylardır gündemi meşgul ediyor. Tüm ülke onları takip ediyor. Yapacaklar mı yapmayacaklar mı diye? Bir diğer siyasi partinin de gündemi sizlerin de bildiği gibi, ‘Kan dökülmeden Başkanlık sisteminin gelemeyeceğini’ söylediler. Bu ülkede Allah’ın (C.C.) izni ile AK Parti iktidar olduğu sürece Başkanlık Sistemi gelmesi kan dökülecek gibi bir şeye bağlı kalmadan gelebilir ve bu iktidar bu güçte iken. Onların gönlü her halde böyle bir şey arzu ediyor.”

MEYDAN OKUDULAR, BÖYLE GİTMEZ DEDİK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Yaklaşık 15 gün önce Anayasa komisyonunda yaşadıklarımızı tele-vizyonlarda gördünüz. Vatanı ve milleti kendilerine göre böleceklerini özerk sistemler kuracaklarını, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de yaşayan Kürtleri bir araya getireceklerini, federatif devletler kuracaklarını zanneden bir takım gafiller ve meclisteki destekçileri askere, polise kurşun sıkanlara destek oluyorlar. Biz de artık yeter bu iş böyle gitmez dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız da ‘Bu değişiklik yapılmalı ve dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır’ dediler. Onlar dokunulmazlıkları eski usullerle kaldıralım istediler. Meclise birer birer gelsin üç yıl boyunca bu işlerle uğraşsınlar ve birazda bizi alaya aldılar. Toplamda 700 dosya bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme