Terör kalkışması darbeden daha mı önemsiz?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel haftalık değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısı düzenlendi. Partide gerçekleştirilen toplantıya İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kocacan ve Sedat Yeşilyurt da katıldı.BATILILARINGENİNDE VARMHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, 15 Temmuz darbe kalkışması ve AB'nin Türkiye'ye karşı duyarsızlığının manası ve şimdiye kadar ki umursamaz tavrının nedenlerini anlattı. Bürokrasinin 'Batı [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel haftalık değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısı düzenlendi. Partide gerçekleştirilen toplantıya İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kocacan ve Sedat Yeşilyurt da katıldı.
BATILILARIN
GENİNDE VAR
MHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, 15 Temmuz darbe kalkışması ve AB’nin Türkiye’ye karşı duyarsızlığının manası ve şimdiye kadar ki umursamaz tavrının nedenlerini anlattı. Bürokrasinin “Batı bizi dinlemiyor ihanete sessiz kalıyor. Sadece basınına değil politikacılarına da anlatamıyoruz. Bunlar dürüst değiller” şeklinde kişilerin kendini paralamasının bir anlamı olmadığını savunan Kocacan; “Böyle boş şikayetlerle hem vaktimizi kaybediyor hem de kendimizi yoruyoruz. Zira bu çabalarımızı görmezler, anlamazlar, üstelik hiçbir şekilde dürüst ve açık olmazlar. Bu davranışları onların asırlar öncesinden gelen ve değiştirilmesi mümkün olmayan kanunları hem de genetik davranışlarıdır” dedi.
KİMSEYE MİNNET
ETMEDEN İLERLEMELİ
“Bu işler böyle gelmiş böyle de gidecektir” diyen Mehmet Kocacan sözlerine şöyle devam etti: “Zira bizi sevmezler, her bakımdan farklı, hatta ‘aşağıda’ telakki ederler. Bizden asırlar boyunca hoşlanmamış olan Batı’dan şimdi hoşlanmasını, üstelik de anlamasını bekleyip Aralarına alacaklar Avrupalı olacağız’ gibisinden boş hayallere dalmaktan ve ‘Bizi her türlü almıyorlar’ diye esef etmekten vazgeçip yolumuzda daha sağlam güvenli ama kimseye minnet etmeden devletimizin menfaatleri doğrultusunda her ülke ile anlaşmalarımızı yapmalı ihracaat ve ithalat dengemizi sağlam adımlarla atmalıyız”
VATAN EVLATLARI
TOPRAĞA DÜŞÜYOR
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, meşru yollarla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetini meşru olmayan yollarla görevden uzaklaştırılması için asker kıyafetli bir avuç eşkiyanın kalkışma teşebbüsünden başka bir şey olmadığını kaydetti. Raşit Demirel, sınırları ataların kanıyla çizilmiş olan Türk Devletini ortadan kaldırıp, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyetini parçalamak amacıyla Türkiye’de terör örgütü PKK’nın yaptıklarının da kalkışma olduğunu belirtti. Demirel; “Devleti ortadan kaldırmaya yönelik  PKK terörünün kalkışması, 15 Temmuz da hükümete yapılmak istenen darbe teşebbüsünden daha mı önemsiz? Bütün vatadaşlarımızın dikkati demokrasi nöbeti altında adeta festival havasında yapılan toplantılara çevrilmiş durumdadır. Şerefsiz PKK’lı bölücüler askerlerimizle, vatandaşlarımız arasında oluşan psikolojik gerginlikten istifade ederek sürekli silahlı baskınlar yapıyor. Sivil gösteri kandırmacası ile sokakları, yerleşim alanlarını işgal edip, hem 15 Temmuz’a kadar olan yaralarını sarıyor hem de kendisine lojistik destek sağlayarak güvenlik güçlerimize tuzak kuruyorlar. Fırsatını buldukça askerimizi ve polisimizi şehit etmekten geri durmuyorlar. Millet olarak biz meydanlarda şarkılı, türkülü festival havasında eğlenirken maalesef her gün birkaç tane vatan evladını da toprağa veriyoruz” diye konuştu.
“NÖBET ALANLARI SEÇİM MEYDANINA DÖNDÜ”
Artık başların kaldırılıp etrafta olup bitenin görülmesi gerektiğini söyleyen Raşit Demirel; “Asker de polis te bizim. Kaybettiğimiz her can bizim. Hükümete yapılan darbe girişimine karşı ne kadar duyarlıysak, vatanı bölme girişimine karşı da aynı duyarlılığı göstermeliyiz. Son iki haftaya dikkat edilirse, FETÖ’nün yarım bırakmak zorunda kaldığı yıkımı, PKK tamamlamak için devreye girmiş bulunmaktadır. Onun içindir ki tepkimiz her iki kalkışma eylemine de aynı ölçüde olmalı, PKK terörü de bir an evvel OHAL uygulaması içerisinde değerlendirilmelidir.15 Temmuz asker kalkışmasını birileri rant, birileri saklanma, birileri de atlama duvarı gibi kullanıyor. Demokrasi nöbeti tutulan alanlar, AKP seçim meydanlarına dönmüşken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek gibileri de 15 Temmuz’u geçmişinden saklanma fırsatı olarak değerlendirmeye çalışıyor. Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek’e ‘Arsaları parsel parsel satmadın mı?’ sözünü biz unutmadık. Umarız Ankara’da ki savcılarımız da unutmamıştır” şeklinde konuştu.      >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme