• Haberler
  • Genel
  • Terör, kalkınmayı olumsuz etkiliyor – Kocatepe Gazetesi

Terör, kalkınmayı olumsuz etkiliyor – Kocatepe Gazetesi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Yılmaz, terörün kalkınmayı ve yatırımları olumsuz etkilediğini belirtti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’da faaliyet yürüten Zafer Kalkınma Ajansı’nın toplantılarına katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Korel Termal Otel’deki toplantılardan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, tören mangasını selamladı. Valilik Özel Defteri’ni [&hellip]

Terör, kalkınmayı olumsuz etkiliyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Yılmaz, terörün kalkınmayı ve yatırımları olumsuz etkilediğini belirtti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’da faaliyet yürüten Zafer Kalkınma Ajansı’nın toplantılarına katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Korel Termal Otel’deki toplantılardan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, tören mangasını selamladı. Valilik Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra makama geçen Yılmaz, burada bir basın mensubunun sorusu üzerine terörün kalkınmayı sekteye uğrattığını kaydetti. Yılmaz, “Terör hadiseleri, güvenlik hadiseleri yatırımları olumsuz etkiliyor. Bir yerde güvenlik olmadığı zaman özel sektör yatırımları acısından bu çok önemli dezavantaj. Tabii kamu yatırımlarına da terörün zaman zaman saldırdığını görüyoruz. Biz yolumuza yine devam ediyoruz” dedi.
DOLAYLI ZARAR DAHA FAZLA
Terörün doğrudan zararlarının yanı sıra dolaylı zararlarının da bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Özellikle küçük bir hadise de olsa özel sektör yatırımlarının bundan daha fazla etkilendiğini görüyoruz. Bu anlamda terörün doğrudan zararından belki de dolaylı zararı daha fazla. Ekonomiye yatırımlara maalesef ciddi zararlar veriyor. Terör olduğu için biz de doğru bildiğimiz yoldan ayrılacak değiliz. Kamusuyla özel sektörüyle ülkemizi kalkındırmaya geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
KALKINMA AJANSLARI ÇOK ÖNEMLİ
Ülke genelinde 26 Kalkınma Ajansı kurulduğunu, bu Ajanslar ile birlikte yöresel ve bölgesel kalkınmanın da başladığına dikkat çeken Yılmaz, “Kalkınma Ajansları gerçekten önemli kurumsal yapılar. Geçmişte sadece Ankara’da belli planlamalar yapılırdı, belli şeyler düşünülürdü, projler geliştirildi. Fakat biz kurduğumuz bu 26 kalkınma ajansıyla 81 ili kapsar şekilde planlamayı projelendirmeyi çalışmaları bütün Anadolu’ya yaymış olduk” ifadelerini kullandı.
BİR NEVİ SEFERBERLİK
Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele döneminde seferberliği yakından yaşadığını hatırlatan Yılmaz, günümüzde de kalkınma seferberliği yürüttüklerini vurguladı. Sadece büyükşehirlerin gelişmesiyle ülke kalkınmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış, seferberliği yaşamış bir ilimiz. Şimdi de kalkınma seferberliği düzenliyoruz. Bu da son derece önemli. Sadece Ankara’yla İstanbul’la kalkınma seferberliği olmaz. Bütün illerimizin potansiyelini harekete geçireceğiz ki 2023 vizyonunda ülkemizi ilk 10 ülke arasına katabilelim. Bütün illerimiz kendi üzerine düşeni yaptığı zaman, kendi kaynaklarını potansiyelini harekete geçirdiği zaman bunun bileşkesi olarak ülkemiz de hak ettiği yerlere yürümüş oluyor.”
Valilik makamında Zafer Kalkınma Ajansı’nın Kütahya’da inşa edeceği Genel merkez binasının maketini de inceleyen Bakan Yılmaz, yoğun temposuna rağmen Afyonkarahisar’a vakit ayırdığını belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme