• Haberler
  • Genel
  • Termaller yılbaşına hazır – Kocatepe Gazetesi

Termaller yılbaşına hazır – Kocatepe Gazetesi

TERMAL turizmin başkenti konumundaki Afyonkarahisar'daki 5 yıldızlı oteller yeni yılda misafirlerini düzenledikleri gala geceleriyle ağırlayacak. Bir dönem Türkiye'nin en ünlü sanatçılarını ağırlayan Afyonkarahisar'daki oteller, bu yıl gala gecelerinde daha mütevazi isimleri ağırlıyor. Yılbaşı için özel paketler hazırlayan termal tesisler, yılbaşı tatiline sayılı günler kala yüzde yüz doluluğa ulaştı Yılda ortalama 1,5 milyon kişiyi ağırlayan Afyonkarahisar'daki [&hellip]

Termaller yılbaşına hazır

TERMAL turizmin başkenti konumundaki Afyonkarahisar’daki 5 yıldızlı oteller yeni yılda misafirlerini düzenledikleri gala geceleriyle ağırlayacak.

Bir dönem Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını ağırlayan Afyonkarahisar’daki oteller, bu yıl gala gecelerinde daha mütevazi isimleri ağırlıyor. Yılbaşı için özel paketler hazırlayan termal tesisler, yılbaşı tatiline sayılı günler kala yüzde yüz doluluğa ulaştı

Yılda ortalama 1,5 milyon kişiyi ağırlayan Afyonkarahisar’daki termal tesisler yılbaşı için 27 Aralık 2013 ile 1 Ocak 2014’ü kapsayan 5 günlük tatil için farklı tatil paketleriyle termal tatilcilere ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin toplam termal yatak kapasitesinin yüzde 33’ünü bünyesinde bulunduran Afyonkarahisar’da 5 yıldızlı oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Misafirleri için sadece 31 Aralık gecesini kapsayan tek gecelik yılbaşı paketinin yanı sıra ‘4 gece kal 3 öde’ ve ‘5 gece kal 4 öde’ gibi indirimli tatil seçenekleri de sunan termal tesisler, yılbaşı gecesi için sınırsız alkollü-alkolsüz içecek imkanı ve özel gala yemekli yılbaşı programları düzenliyor.
GÜRAL ENBE ORKESTRASIYA COŞACAK
Yeni yıla Enbe Orkestrası’yla girmeye hazırlanan Afyonkarahisar’ın en lüks 5 yıldızlı termal tesisi NG Afyon Güral Termal, tatilciler için 4 farklı tatil seçeneği sunuyor. 1, 2, 3 ve 4 gecelik tatil paketleri sunan NG Güral’da, 1 gecelik tatil için çift kişilik odada kişi başı 475 TL ödemek gerekiyor. 2 Gecelik paketin kişi başı 750, 3 gecenin ise kişi başı 825 TL olduğu Güral’da, 4 gece için ise kişi başı 980 TL ödemek gerekiyor. Özel yılbaşı gala yemeği, sınırsız alkollü ve alkolsüz seçeneğiyle tatilcilerine inanılmaz bir tatil sunan NG Güral’de, Enbe Orkestrasını önlerden izlemek isteyenlerin biraz daha fazla ödeme yapması gerekiyor.
BUDAN’DA YILBAŞINDA ÜÇ KONSER BİR ARADA
Yılın son ayı içinde hizmete giren Afyonkarahisar’ın en yeni 5 yıldızlı termal oteli Budan ise yeni yıla Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Elif Karlı ile merhaba diyecek. Gala gecesinde Karlı’nın öncesinde ise Türkan Kandıralı ve Aziz Taştan kendi özel saz ekipleriyle geceye renk katacak. Bir gecede üç farklı sahne performansı izleyecek tatilciler özel gala yemeğinde sınırsız alkollü ve alkolsüz içecek seçeneği de bulunuyor. Otel müşterileri dışından da misafir kabul eden Budar Termal’de yılbaşı gala gecesine katılmak için 150 TL ödemek gerekiyor. Çocuklar için öze animasyon gecesinin de düzenleneceği Budan’da konaklamak için ise kişi başı 279 TL ödemek gerekiyor.
ORUÇOĞLU’NDA İZMİR RÜZGARI
Yeni yıl için İzmir’in ünlü gruplarından Batılılar’ın sahne alacağı Oruçoğlu Termal Hotel de hem gala yemeği hem de çocuk gala programı hazırlayan termal tesislerden. Mutfağıyla ünlenen Oruçoğlu’nun gala yemeğinin yanı sıra sınırsız yerli alkollü ve alkolsüz içecek imkanından faydalanacak tatilciler için 3 farklı tatil paketinden birini tercih edebilecek. 1 ve 2 günlük tatil paketlerinde kişi başı gecelik 200 TL ödemek gereken Oruçoğlu’nda, ‘4 gece kal 3 öde’ paketinden kişi başı gecelik 149 TL, ‘5 gece kal 4 öde’ paketinde ise kişi başı gecelik 159 TL indirim seçenekleri de yer alıyor.
Misafirleri için yerel sanatçılarla dolu bir gala gecesi hazırlayan Korel Termal Otel’de gala yemeğinin yanı sıra sınırsız alkolsüz içecekler veriliyor. Çocukların da yer alabildiği Korel’de çocuklar için ayrı animasyon eğlenceleri de düzenleniyor. Yeni yıl coşkusunu Korel’de yaşamanın bedeli ise kişi başı 189 TL. Yılbaşı için özel gala programı hazırlamayan İkbal Termal Hotel, tatilcileri her gün gerçekleşen canlı müzik etkinliğinde ağırlayacak. Çift kişilik odada kişi başı 200 TL’ye misafir kabul eden İkbal’de sadece yılbaşı gecesi değil tüm gecelerde canlı müzik keyfi sunuluyor.
SANDIKLI’DA SEVGİ SOYLU VE AZRA’LI YILBAŞI
Afyonkarahisar’ın ikinci büyük termal bölgesi Sandıklı’daki 5 yıldızlı oteller de yeni yılı hazırladıkları gala programlarıyla karşılayacak. Fantezi müziğin sevilen sesi Sevgi Soylu Ay’ın sahne alacağı Sandıklı Termal Park Hotel 3 gecelik pakette konaklamak için kişi başı gecelik 237 TL’yi, 4 gecelik pakette ise kişi başı gecelik 217 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Yeni yıl programında Urfa sıra gecesi ve fasıl gecesini de bulunduran Sandıklı Safran Termal Hotel de ise Azra sahne alacak. Çift kişinin iki gecelik tatili için 916 TL, üç gecelik tatili için 1167 TL, dört gecelik tatili için 1465 TL, beş gecelik tatili için ise 1832 TL’ye konaklayabileceği 4 farklı tatil seçeneği sunulan Safran’da yılbaşı gala yemeğinin yanı sıra ücretsiz çay saatleri ve ikram saatleri de yer alıyor.
DÜNYA STANDARTLARINDA KALİTE, UYGUN FİYAT
Yılbaşına sayılı günler kala 5 yıldızlı tesislerin neredeyse yüzde yüz doluluğa ulaşması termal tesislerin yüzünü güldürdü. Afyonkarahisar’ın hem bölgenin hem de Türkiye’nin termal sektörünün parlayan yıldızı olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, doluluk oranlarındaki artışın en önemli sebebinin tatilcilerin termalin şifa kaynağı olduğu bilincine varması olduğunu anlattı. Afyonkarahisar’daki termal otel fiyatlarının diğer tatil bölgelere göre daha hesaplı olduğunu da ifade eden Acar, “Hem sahil hem de büyülkşehir otelleriyle yarışan kalitedeki otellerimiz, dünya standartlarında hizmet veriyor. Yüksek kaliteye rağmen otellerimizin fiyatları benzerlerine göre daha hesaplı olması Afyonkarahisar’ı cazibe merkezi haline getiriyor.” dedi. >>Onur Bayram’ın Haberi

Bakmadan Geçme