• Haberler
  • Gündem
  • Termaller %100 dolu: KIŞ TATİLİNİN ADRESİ Afyonkarahisar termalleri

Termaller %100 dolu: KIŞ TATİLİNİN ADRESİ Afyonkarahisar termalleri

ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, kış turizmi ve kar yağışında akla gelen ilk adresin Afyonkarahisar olması nedeniyle şehrimizdeki tüm otellerin dolu olduğunu söyledi. Gümüşhan, 2022 yılı itibariyle Afyonkarahisar'ın yurt dışında daha çok tanıtılacağını açıkladı   Afyonkarahisar Zafer Turistik Otelciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, termal otellerin tamamının dolu olduğunu, yoğunluğun [&hellip]

ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, kış turizmi ve kar yağışında akla gelen ilk adresin Afyonkarahisar olması nedeniyle şehrimizdeki tüm otellerin dolu olduğunu söyledi. Gümüşhan, 2022 yılı itibariyle Afyonkarahisar’ın yurt dışında daha çok tanıtılacağını açıkladı

Afyonkarahisar Zafer Turistik Otelciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, termal otellerin tamamının dolu olduğunu, yoğunluğun kış sürecinde doğal olup, termal konaklamalarda fiyatın kişi başına yılbaşı programı v.d etkenlerle değişkenlik gösterdiğini belirtti.
“KIŞ VE KAR AFYON
TERMALLERİNİ DOLDURUYOR”
Ali Gümüşhan, gazeteniz Kocatepe’ye yılbaşı itibariyle termal ve turizm sektörünü değerlendirdi. Aralık ayı itibariyle yılın son günlerinde kış döneminde termale talep ve ilginin arttığını söyleyen Gümüşhan, “Özellikle kar yağdığında termalde akla ilk gelen yer Afyonkarahisar’dır. Kasım ayında da termallerde doluluk oranı yoğundu. Çünkü okulların ara tatili vardı. Dolayısıyla hem Kasım hem de Aralık ayında tüm otellerimizin doluluk oranı yüksektir. Doluluk oranları hafta sonu % 100 hafta içi de yaklaşık % 90 civarındadır. Termal oteller olarak 2021 yılını iyi şekilde kapatmış olacağız. Hava soğuyup kar yağdığında ilk akla gelen yer Afyonkarahisar oluyor. Kış turizminin kar tatilinin adresi Afyonkarahisar termalleri oluyor. Hava sıcaklığı sıfırın altında 18’i göstermesine rağmen tüm otellerin dış yüzme havuzları doludur. Bu durumu Antalya’da bile görme şansınız yoktur.” dedi.
“YILBAŞINDA
KİŞİ BAŞI FİYAT
1000-1500 TL
ARASINDA”
Termal otellerde konaklama fiyatları hakkında da bilgi veren Gümüşhan, “Şu anda termallerde kişi başı fiyatlar yaklaşık 700 TL ile 900 TL arasında değişiklik göstermektedir. Fiyatlar yılbaşında daha yüksek olacak. Çünkü sahne alacak sanatçıya göre de fiyatlar değişiklik gösterecek. Bu dönemde kişi başı fiyat 1000 TL ile 1500 TL arasında değişecek. Fiyatı belirleyen unsurlar genel olarak bilinmektedir.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’DA
TURİZM 12 AY”
Ali Gümüşhan, deneyimli bir turizmci olarak Afyonkarahisar’ın turizm atağını değerlendirerek 2022 yılından beklentilerini açıkladı. Aslen Fethiyeli olduğunu belirten Gümüşhan, “17 yıldır Afyonkarahisar’dayım. Özellikle son 4 yıldır Afyonkarahisar çok hızlı bir atakta. Geçmişte olması gereken yerdeki açığı kapatarak bu atağı yaptı. İstanbul, Antalya, İzmir ve Ege bölgesi gibi turizmde bir popülalite yakaladı. Turizm olarak baktığınızda deniz hariç Afyonkarahisar’da herşey vardır. Sağlık-termal turizmi, tarih turizmi, spor turizmi, gastronomi turizmi var. Tüm bunlar sayesinde Afyonkarahisar’da turizm 12 aydır. Deniz, kum, güneş zamanı bellidir. Temmuz-Ağustos aylarında da otellerimizin doluluk oranı yüksek. Çünkü gurbetçiler geliyor. Eskiden termalde turizm yaşlılara has bir turizm olarak algılanırken artık durum orta yaşlılara ve gençlere döndü. Afyonkarahisarımızın termal otellerinin kalitesi diğer bölgelerden kıyas edilemeyecek kadar çok daha öndedir. Oda kalitesinden yemeklerin kalitesine, misafir memnuniyet oranından sunulan hizmete kadar misafirlerimiz şehrimizden memnun ayrılmaktadırlar. Tabi bu gururda hepimizin.” şeklinde konuştu.
“AFYON BİRLİK VE
BERABERLİKLE BAŞARILI OLDU”
Ali Gümüşhan, geçmiş yıllarda Antalya’da Afyonkarahisar denildiğinde bir tepki alamazken geçtiğimiz günlerde yaptığı Antalya temaslarında herkesin şehirden bilgi sahibi olduğuna dikkat çekti. Bu durumun gururlandırıcı olduğunu belirten Gümüşhan şunları kaydetti: “Şehrimizin değerlerinden herkesin bilgi sahibi olması göğsümüzü kabartıyor. Afyonkarahisar’ı artık herkes; Gastronomisinden, termalinden, tarihinden, Ayazini’ne kadar herkes biliyor. Bunda Valimiz Gökmen Çiçek’in liderliğinde; Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in, ticaret odalarının çabası, medyanın katkıları, otelciler olmak üzere herkesin çok büyük bir payı vardır. Afyonkarahisar medya sayesinde ulusal ölçekte yayın yapan televizyon kanalları yazılı ve görsel yayın organlarında etkin şekilde yer bulmaktadır. Tüm bunlar bizim için çok değerli ve önemlidir. Antalya’da Afyonkarahisar’ın tanıtımda çok daha önde olduğu vurgulandı. Tüm bu başarılı çalışmaları birlik ve beraberliğe borçluyuz.”
“ARTIK AFYONKARAHİSAR
YURT DIŞINDA TANITILACAK”
Afyonkarahisar’da şu an için tek eksiğin yurt dışı tanıtımı olduğunu söyleyen Gümüşhan şöyle konuştu: “Bizim şu anda tek eksiğimiz Afyonkarahisar’ın yurt dışı tanıtımıdır. Şehrimizin yurt dışında bilinirliğinin artması gerekiyor. Yurt içerisinde bir sıkıntımız yok. Bizim hedefimiz, çalışmalarımız, tüm enerjimiz 2022 yılı itibariyle yurt dışı tanıtımlarına ağırlık vermek. Türkiye’de Turizmi Geliştirme Ajansı Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde kuruldu. Ajansın yönetim kurulunu Türkiye’nin 7 bölgesinden otelciler seçimle oluşturdu. Biz otelciler her ay bu ajansa para aktarıyoruz. Ciromuzun belli bir miktarını tüm oteller bakanlığa aktarmaktadır. Bu bütçeler yurt dışı tanıtımında kullanılacak. Bu durudan Vali Bey de haberdar. Onlar vasıtasıyla projeler yaparak Afyonkarahisar değerlerini, markalarını yurt dışına tanıtacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme