Termalin değil AKP'nin kamplarının başkenti
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde günde dışı söz alan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi. Afyonkarahisar'a bugüne kadar kim hizmet ettiyse teşekkürlerini dile getiren Parsak, 'Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki, Cumhuriyet tarihi boyunca Afyonkarahisar'da taş üstüne taş koyan herkese 'Allah razı olsun' diyoruz ancak sorumlu muhalefet anlayışımız gereği eksiklik ve yanlışlıkları [&hellip]
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde günde dışı söz alan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar’ın sorunlarını gündeme getirdi. Afyonkarahisar’a bugüne kadar kim hizmet ettiyse teşekkürlerini dile getiren Parsak, “Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki, Cumhuriyet tarihi boyunca Afyonkarahisar’da taş üstüne taş koyan herkese “Allah razı olsun” diyoruz ancak sorumlu muhalefet anlayışımız gereği eksiklik ve yanlışlıkları da gerçekçi bir şekilde ortaya koymamız büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın jeotermal sera konusunda elindeki imkanlara rağmen istenilen seviyede olmadığını ifade eden Parsak, “Jeotermal su avantajı açısından “sağlık turizminin başkenti” olacağı söylenen Afyonkarahisar ancak AKP kamplarının başkenti olabilmiştir. Diğer yandan Afyonkarahisar’ın, Türkiye’de jeotermal seracılık yapılan tarım alanları içerisindeki payı ne yazık ki yüzde 11’dir. Sultandağı ve Çay başta olmak üzere vişne ve kiraz üretiminin önde geldiği ilçelerimiz üreticiler adeta kan ağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da tarımsal alanların her geçen gün azaldığını ifade eden Parsak, “Afyonkarahisar’ın tarım alanları 2007 yılında yaklaşık 5,5 milyon dekar iken bugün 4,5 milyon dekara kadar gerilemiştir. Şekerpancarı, haşhaş, patates, vişne ve kiraz gibi stratejik ürünlerimize gereken ilgi ve destek hala gösterilmemekte, pansuman tedbir ve desteklemelerle sorunlar ötelenmektedir” şeklinde konuştu.
Yumurta ihracatında bir dönem önemli pay sahibi olan Afyonkarahisar merkez ve Başmakçı ilçesinin tutarsız dış politikalardan etkilendiğine dikkat çeken Parsak, “Benzer şekilde yumurta piyasasının belirlenmesinde önemli yer tutan Başmakçı ilçemizdeki üreticiler, hükümetin tutarsız Ortadoğu politikası ve yanlış ekonomik politikalar sonucu varlık yokluk mücadelesi vermektedir” dedi.
Yem’de KDV’nin düşürülmesinin üreticiye olumsuz yansıdığına dikkat çeken Parsak, “Bu noktada son dönemde, yem ve gübredeki KDV’nin düşürülmesi de üreticilere olumsuz yansımış, üreticileri KDV açısından borçlu duruma getirmiştir. Çiftçimiz bu ve pek çok sebeple perişan vaziyettedir ve borçlarını ödeyemez durumdadır. Çiftçilerimiz borçlarının yapılandırılmasını ve ödeme kolaylığı sağlamasını beklemektedir” diye konuştu.
Hükümetin harçları artırması nedeniyle İscehisar’da bulunan mermer fabrikalarının sıkıntıya düştüğünü ifade eden Parsak, “İscehisar başta olmak üzere birçok ilçemiz açısından da bir madencilik şehri olan Afyonkarahisar’da, maden izinlerinin Başbakanlık denetlemesine bırakılması ve artan harçlar nedeniyle yatırımcılar zor durumda kalmıştır. İşyerleri kapanmakta, işçiler işsiz kalmaktadır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)
OTOYOLU İSTİYORUZ
Ankara-İzmir Otoyolunun mutlaka Afyonkarahisar’dan geçmesi gerektiğini söyleyen Parsak, “Afyonkarahisar’ımızda uzun yıllardır süregelen Ankara-İzmir otoyolunun nereden geçeceği tartışmaları, otoyolun Eskişehir ve Kütahya’nın ilçeleri üzerinden geçeceğinin anlaşılmasıyla hayal kırıklığına dönüşmüştür. Ankara-İzmir otoyolunu Afyonkarahisar’a istiyoruz” dedi.
ZAFER’DE 4 MİLYON
AVRO ZARAR
Zafer Bölgesel Havaalanı’nın kamuya ciddi bir külfet oluşturduğunu ifade eden Parsak, “Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan Zafer Bölgesel Havalimanı’nın kamuya bugüne kadarki zararı ise 4 milyon Avro’yu geçmiştir. Bu zararın engellenmesi için bir an önce tedbir alınmasını bekliyoruz” dedi.