• Haberler
  • Genel
  • Termalin başkenti Afyon'da ulaşım hızlanacak

Termalin başkenti Afyon'da ulaşım hızlanacak

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar'ın tarihinde aldığı en büyük yatırımın hızlı tren yatırımı olduğunu tekrarladı. Zeybek, termalin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehirde ulaşımın hızlanacağını belirtti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, hafta sonu Afyonkarahisar'a gelen Ulaştırma Bakanı Bin Ali Yıldırım ile Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu [&hellip]

Termalin başkenti Afyon’da ulaşım hızlanacak

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın tarihinde aldığı en büyük yatırımın hızlı tren yatırımı olduğunu tekrarladı. Zeybek, termalin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehirde ulaşımın hızlanacağını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, hafta sonu Afyonkarahisar’a gelen Ulaştırma Bakanı Bin Ali Yıldırım ile Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu temas ve ziyaretlerinin son derece verimli olduğunu söyledi.
AFYON ANKARA 1,5 SAAT
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, hızlı tren yatırımı ile Afyonkarahisar’ın tarihinde almış olduğu en büyük yatırımı aldığını söyledi. Hızlı tren imalatının tamamlandığında Afyonkarahisar-Ankara arasının 1,5 saate tamamlanacağını belirten Zeybek; “İhalesi yapıldıktan sonra hızlı tren işinde iş teslimi yapıldı. İşi alan müteahhitler çalışmalara devam ediyorlar. Köroğlu belinde zannederim 24 saat ciddi bir çalışma var. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi birinci tünel bitti. İkinci tünelde de yaklaşık 160 metre içeriye girildiğini söylediler. Maddi imkânda bir sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız her toplantıda ifade ediyor, bakanlarımız da öyle söylüyorlar. ‘İşi yapın paranızı alın.’ ifadesi ile ödeme de sıkıntı olmadığı belirtiliyor.” dedi.
AFYON BÖLÜNMÜŞ
YOLLARLA KAPLANDI
On yıldır Türkiye geneli ve Afyonkarahisar’da yapılanların ortada olduğunu belirten Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “Sayın Ulaştırma Bakanımızın ifadesi ile 80 küsur yılda ilimizin karayolları ağındaki bölünmüş yol 55 kilometreden sadece AK Parti iktidarı ile birlikte 10 yılda 450 kilometrelik bölünmüş yola kavuşuldu. Neredeyse Afyon’un karayollarındaki ağının tamamı bölünmüş yollarla kaplandı. Yapılan yerler peyder pey tamamlanıyor. Bakanımızın her konuşmasında ifade ettiği şekilde Afyon kaymağı gibi yollara sahip oluyoruz. Tüm çalışmalar inşallah tamamlandığında tüm karayolu ağımız sıcak asfaltla, bölünmüş olarak tamamlanmış olacak.”
HIZLI TREN ZAMANDAN KAZANDIRACAK
Bölgesel Zafer Havaalanı’nın hizmete girdiğini, hızlı trenin de hizmete girmesi ile birlikte Afyonkarahisar’ın tüm unsurları ile birlikte üniversite şehri haline dönüşeceğini vurgulayan Zeybek; “19 Eylül Perşembe günü Sayın Valimizin yanındaydık. Bir müfettişimiz vardı. Kendisi Eskişehirli olduğunu belirtti. Sabah Ankara’dan çıktığında annesinin Eskişehir’de hazırladığı kahvaltıya yetiştiğini aktardı. Afyon termalin başkenti olma yolunda büyük mesafeler kat etti. Hızlı trenle beraber Ankara’daki bürokratlar ve vatandaşlar günü birlik kaplıcalardan yararlanabilecekler. Bu Afyon ekonomisi için gerçekten önemli bir atak olacak.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme