Termalde Afyon'un hedefi 1 milyon ziyaretçi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 2002-2017 yılları arasında gerçekleştirilen yatırımlar ile 2018'de planlanan yatırımların değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Korel Otel'de düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile AfşonkarahisarValisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 2002-2017 yılları arasında gerçekleştirilen yatırımlar ile 2018’de planlanan yatırımların değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Korel Otel’de düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile AfşonkarahisarValisi Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu,  Cafer Sarılı, Erhan Günay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, işadamları ve basın mensupları katıldı.

 
YAKIN ZAMANDA 40 BİN YATAK KAPASİTESİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın termal turizmde önemli bir atak yaptığını söyledi. Eroğlu, “Afyonkarahisar’da termal turizmden bahsedilmezdi. Ama şu anda Türkiye’de hatta Avrupa’da belli başlı Termal merkezlerden birisi Afyonkarahisar’dır. Bu konuda yatırım yapan hemşerilerimi kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bizler ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız. Toplam termal yatak kapasitesine bakın yüzde 33’ü Afyonkarahisar’da. 10 tane 5 yıldızlı otelin 25 bin yatak kapasitesi var. İnşa edilecek olanlar var, yatırım programda olanlar var. İnşallah bu kapasiteyi yakın bir zamanda 40 bine çıkacağız” dedi.

 
DÜNYANIN HER TARAFINDAN GELECEKLER
Eroğlu, turizmle ilgili bir çalışma üzerinde planlama yaptıklarını kaydederek “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında Orta Asya’dan Kuzey ülkelerine kadar, Körfez ülkelerinden Rusya’ya kadar termal turizmle ilgili çalışma yapıyoruz. İnşallah bu konuda da önümüzdeki günlerde çok önemli bir adım atacağız. Hedefimiz 1 milyon ziyaretçidir. Burasını Kongre Merkezi yapacağız dedim ve yaptık.  Afyonkarahisar’da şimdi bütün kurum ve kuruluşların büyük kongreleri ve toplantıları Afyon’da yapılıyor” ifadelerini kullandı.
TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK
Afyonkarahisar’da büyük bir dönüşüm sağlandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’a ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmak için gayret ediyoruz. Bu konuda herkes çok iyi bir şekilde çalışıyor. Bütün bakanlıklar Afyonkarahisar’da hakikaten destan yazıyor. Afyonkarahisar’da gerçekten muhteşem bir dönüşüm yaşandı. Tabii ki daha güzel hizmetler yapılabilir. Bu konuda sizlerin istekleri talepleri ve önerileri olacak. Bütün bu talepleri hep birlikte yerine getireceğiz. Önce 2023 hedeflerini, daha sonra 2035 hedeflerini ortaya koyarsak şehrimize daha güzel hizmetler kazandırırız. Bu işler ancak planlandığı zaman hedefe ulaşılıyor. Özellikle bir söz vardır ‘rotası olmayan geminin ulaşacağı liman yoktur’. İşte bizim de rotamızı çizmemiz lazım. Çünkü ben ömür boyunca şunu gördüm. Bir plan yapılmadan ve büyük hedefler ortaya konulmadan gerçekten üstün eserleri ortaya koymak, vücuda getirmek mümkün değil. Hepimiz Afyonluyuz. İnşallah birlikte hep beraber el ele vererek istediğimiz noktalara geleceğiz” diye konuştu.

 
KOBİ’LERE TAM DESTEK
Afyonkarahisar’ın pek çok sektörde lider konumuna yükseldiğini vurgulayan Bakan Eroğlu; “Mermer, et ürünleri, süt ürünleri, teknolojik seralar birçok alanda öncü olduk. Ben gururla ifade ediyorum ki vekillerimizin de çok büyük katkılarıyla Afyonkarahisar ili teşviklerden en çok faydalanan iller arasında yerini aldı. Bu kapsamda ilk beşe giriyor. Ayrıca çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Şu anda 9300 kişiye iş sağlanmış oldu. Bunlardan Bolvadin, Emirdağ, İscehisar, Sandıklı, Şuhut ilçelerimizdeki OSB’leri tamamlandı. Yani 1450 kişiden 9300 kişiye çıktı. Bunu tabii aile olarak düşünmek lazım. KOBİ’lerimize tam destek verdik. Özellikle 15 yılda 2.935 KOBİ ve girişimciye destek sağlandı. Milli istihdam seferberliği ile Afyonkarahisar büyüdü ve işsizlik azaldı. Gelişen ve kalkınan Afyonkarahisar’da işyeri sayısı yüzde 40 4 arttı. Şu anda 13.033 adet işyerimiz mevcut olup aynı zamanda 15 yılda sigortalı çalışan sayısı yüzde 91 arttı. Şu anda ilin nüfusunun yüzde 25’i olan 175.811 kişi sigortalı. Tabii bütün çocukları ailede kapsarsanız neticede Afyonkarahisar’ın büyük bir kısmı şu anda sigortalı durumundadır. Burada oda başkanlarımız var, ben de onlara teşekkür ediyorum. İş adamlarımız var. Afyonkarahisar’daki ihracatı üç kat artırdılar. Ama bu yeterli değil. İhracatımızın 2023 hedefleri var. Bu nedenle ihracatımızı artırmamız lazım” dedi.

 
17 BİN TON DOMATES ÜRETİLİYOR
Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar etleri gerçekten lezzetli. İstanbul’da yapılan satışlarda Afyonkarahisar eti mi diye soruyorlar. Sandıklı ve Şuhut patatesi meşhur ve lezzetlidir. Onu soruyorlar. Yumurta borsası ilimizde biliyorsunuz. Lezzet şehri Afyonkarahisar’da, haşhaşımız, patates, sucuk, lokum, kaymak, kiraz üretiminde Afyonkarahisar marka şehir oldu. Şu anda gerçekten çok önemli bir adım attık. Bir tarihlerde Antalya’da teknoloji serada gezerken dediler ki burada yaz aylarında bitkiler uyumaya giriyor. Nasıl oluyor dedim. Yani çok sıcakta bitkiler bayılıyormuş. Dolayısıyla Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında üretim yapılamıyormuş. Bizim Afyonkarahisar’da 12 ayda üretim mümkün dedim. Sonra meteorolojiye talimat verdim. Afyonkarahisar seralar açısından müsait bir iklime sahiptir. Dolayısıyla bu seralarda yetişen domatesler daha lezzetli oluyor ve daha dayanıklı oluyor. Şimdi Allah’a şükür Afyonkarahisar teknolojik Sera Merkezi oldu. Şu anda yılda 17 bin ton domates üretiliyor. Bunların büyük bir bölümü yurt dışına ihraç ediliyor. Daha da gelişecek inşallah. Ayrıca Jeotermal teknoloji sayesinde enerji maliyetlerinde de büyük bir tasarruf söz konusu olacak. Ben önceki yıllarda bu teknolojik seralar istikbal vaat ediyor demiştim. Neticede şimdi bakın 1 milyon metrekarelik sera alanı oldu ki bu miktar daha da hızla artıyor. Hatta seraları teşvik etmek için bizim Sandıklı’da fidanlığımız vardı. Orayı tamamen Maliye Bakanlığına devrettim. Neticede onlar da teknolojik bir sera için ihale yaptılar ve kuruldu.”
SAĞLIKTA ATILIM YAPILDI
Bakan Eroğlu, sağlık alanında da önemli projelere imza attıklarını belirtti. Eroğlu, “Uzman Doktor sayısını 3 kat artırarak 486’ya yükselttik. Ayrıca yatak kapasitesini 1453’e çıkardık. Ayrıca ülkemizin ilk 8’inci akıllı hastanesini ilimize kazandırdık. Yanında 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini kazandırdık. Halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam ediyor. Bunun dışında Fizik Tedavi Hastanesi buraya şarttı. Hakikaten üniversitemize bizde büyük destek verdik. Rektörümüzün de gayretleriyle Türkiye’nin en ileri Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesini Afyonkarahisar’a kazandırdık. İnşallah buranın kapasitesini arttırmak için çalışma yapacağız. Bunun yanında kanser teşhis ve tedavisi için Onkoloji ve Hematoloji Hastanesini de kurduk. Buradaki cihazlarda şu anda dünyada ilk altıya gelen cihazlardır” dedi.
EYLÜL AYINDA BÜYÜK BİR ETKİNLİK
Eylül ayında Afyonkarahisar’da önemli bir etkinlik düzenleneceğini hatırlatan Eroğlu, “Tamamlanarak hizmete sunulan Spor Kompleksi her branşa hitap eden tesislerimiz mevcuttur. Geçtiğimiz Salı günü İstanbul’da Valimiz ve Belediye Başkanımızın katılımıyla tanıtımı yapılan 2018 Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapılacaktır. Bu organizasyonu bütün dünya ülkeleri talep ediyordu. Ama bu organizasyonu biz aldık çok şükür. Dünya için önemli olan bu organizasyonu 2 milyon kişi izleyecek. Dolayısıyla Afyonkarahisar sporda ve spor turizminde de emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

HIZLI TREN GELİYOR

Yakında hızlı trenin Afyonkarahisar’a geleceğini söyleyen Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar; Ankara, İstanbul ve diğer illerin kongre merkezi olacak. Çünkü buraya gelecek olanlar çalışmalarını en iyi şekilde yapacak, kaymaklı ekmek kadayıfını yiyecek ve buradan sağlıklı ve mutlu bir şekilde ayrılacak” dedi.

FOTOĞRAF SERGİSİ İNCELENDİ

2017 yılında Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlar ile 2018 Yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile Korel Otel’de yapıldı.Değerlendirme toplantısı öncesinde DSİ Isparta 18. Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını yansıtan fotoğrafların bulunduğu sergide incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Vali Mustafa Tutulmaz’a sergideki fotoğraflarla ilgili bilgiler verildi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÇALIŞIRIZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için çalışacaklarını söyledi. Eroğlu, “Bizim en az 5 çocuk diye bir talebimiz vardı, yeni evlenenlere. Yakında zaten 750 bini aşacağız. Duruma bakarak büyükşehir de olabiliriz, istiyorsa, arzu ediyorsa vatandaşlarımız. Şu anda öyle bir arzu var, öyle gözüküyor. Onun için çalışırız” dedi.

VATANDAŞ SUSUZ KALMAYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 44 yılın en kurak kış dönemlerinden birinin yaşandığını ifade ederek, “Şu anda barajlarımız en düşük seviyede olmasına rağmen yüzde 33 civarında doluluk var vatandaşlarımız merak etmesin biz onların su ihtiyaçlarını düşünüyoruz. Biz 2018’de de, 2017’de hiç hissettirmediğimiz gibi şehirlerimiz de su sıkıntısı çektirmeyeceğiz” dedi.
Eroğlu, “Hakikaten bu sene son 44 yılın en kurak yılını yaşadık. En son 1972-73’te en kurak ve 2017 yani 44 yıl sonra kurak yıl. Eskiden çok daha az kuraklık dönemlerinde şehirlerde su kesilirdi ama biz Allah’a şükür 505 barak, bin tane gölet yaptık. 196 büyük yerleşim yerine içme suyu götürdük. Ben şunu ifade etmek isterim ki, içme suyu açısından bir mesele olmayacak.  Vatandaşlarımız rahat olsun çünkü eskiden bazı büyükşehirlerde çok ciddi su sıkıntısı vardı. Vatandaş onu hatırlıyor bilhassa. Biz 2018’de de 2017’de hiç hissettirmediğimiz gibi şehirlerimiz de su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Şehirleri susuz bırakmamak birinci hedefimizdir. Sanayiyi susuz bırakmayacağız, bir de tabi ki sulama. Burada sulamada Şanlıurfa, Diyarbakır civarında, GAP Bölgesinde yağışlar ancak beklenenin yüzde 35 oldu. Orada oturacağız, çiftçilerimize az suyla sulama yapmak için çok hızlı şekilde damlamalı ve yağmurlamalı çiftçilerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Şu anda barajlarımız en düşük seviyede olmasına rağmen yüzde 33 civarında doluluk var. Bazı bölgelerde su fazla, Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde su az. Orada tasarrufa riayet edeceğiz. Ama Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız. Şırnak’ı, Gaziantap’i susuz bırakmayacağız. Fakat sulamada özenle sulayacağız. Artık böyle saldım çayıra havası olmayacak. Biz tarlanın başına kadar suyu getiriyoruz. Dolayısı ile çiftçimiz yağmurlama veya damlama sulama sistemi yapacak. Bu olursa herhangi bir problem olmaz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme