Termal ve Frig Vadisi ön planda olmalı

6-10 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe'de düzenlenecek Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri kapsamında İhsaniye Kaymakamı Alper Taş'ın Başkanlığında toplantı düzenlendi.İHSANİYE FARKLIVE ÖZELİstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı'nda yapılacak olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri organizasyonu öncesi AFYONMADEF Proje Koordinatörü Rıfat Yağmur tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı. İhsaniye ilçesini ayrı tuttuğunu dile getiren Proje Koordinatörü Rıfat Yağmur, İhsaniye'nin köyleri ve [&hellip]

6-10 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe’de düzenlenecek Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri kapsamında İhsaniye Kaymakamı Alper Taş’ın Başkanlığında toplantı düzenlendi.
İHSANİYE FARKLI
VE ÖZEL
İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda yapılacak olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri organizasyonu öncesi AFYONMADEF Proje Koordinatörü Rıfat Yağmur tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı. İhsaniye ilçesini ayrı tuttuğunu dile getiren Proje Koordinatörü Rıfat Yağmur, İhsaniye’nin köyleri ve beldeleri ile çok farklı bir ilçe olduğunu söyledi. 25 yılı aşkın süredir Afyonkarahisar’ı gezerek çalışmalar yürüterek, kitap ve belgesel hazırladığını aktaran Yağmur, “Bu konuda çok çalışmalar yaptık. Biz İhsaniye’de bir adım ileriye gidemedik. Burada bizim aşmamız gereken yerel bir sıkıntı var. İhsaniye de yaklaşık 15 yıldır çalışıyoruz” dedi.
2011’DE DOĞA VE SPOR FESTİVALİ YAPILDI
İhsaniye Kaymakamı Alper Taş’tan ilçenin Frig Vadisi’ne yönelik bir tanıtım broşürü üzerinde çalışıldığını öğrenen Proje Koordinatörü Rıfat Yağmur, binlerce yıldır Frig Vadisi’nin var olduğuna dikkat çekerek İhsaniye Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin logosu ile bir tanıtım hamlesi olmadığına dikkat çekti. Bu durumun Valilikler, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, bakanlıklar nezdin de planlamalarla yetinildiğini belirten Yağmur, “Maalesef ben İhsaniye’de genel bir gayret göremedim. Biz son olarak 2011 yılında burada çok güzel bir çalışma yaptık. İhsaniye Doğa ve Spor Festivali yapmıştık” diye konuştu.
BÖLGEDE
TUVALET YOK
İhsaniye Doğa ve Spor Festivali doğrultusunda ilçe de bulunan Emre gölünde köylerden çıkardıkları takımların dragon botlarla gölde kürek yarışları yaptığını hatırlatan Yağmur, “Öncesinde bir çalışma olmadı. Frig Vadisi’nde bir tane levha yoktur. Vadiye giren çıkamaz. Yıllardır yer ve tarih anlamında Afyon’u anlatan bir kişiyim. Otellerle konuştuk. Bahsedilen turların gerçekleşmesini istedik. Hafta sonu insanların Frig Vadisine gelmesini istedik. Ama gelmiyorlar. Oteller cılız faaliyetler gösteriyor. Konaklayan kişileri bölgeye getirdiğimizde sıkıntılar var. Çünkü biz tuvalet sorununu çözemedik. Bölgede tuvalet yok. Bunu defalarca gündeme getirdik. Otobüslerle getirdiğimiz turlarda mola da kişiler belki Döğer meydanında ki parklara girebilip çay içiyor. Bölgenin içerisinde yürüyüş parkurları yok. Göl etrafında olan çok güzel parkurları vatandaş telle çevirmiş” şeklinde konuştu.
ÖNCE HALK İNANDIRILMALI
İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un da ilçe tanıtımında çok arzulu ve gayretli olduğunu vurgulayan Rıfat Yağmur, Frig Vadisi genelinde hiçbir rehabilitasyon ve koruma olmadığını kaydetti. Yağmur, “Burada kurulacak bir yapı ile ilden bir şey beklemeden bazı şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Biz ne zaman Frig Vadisine gelsek patlatılmış bir kaya biraz daha patlatılmış oluyor. Yerelde ki halkımızı biz buna inandırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
YEREL ÇALIŞMA ŞART
İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, yerel anlamda bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, “Buranın en başta sorumluları bizleriz. Bizim sahiplenmemiz lazım. İlin bakışı farklı olur. Sonuç itibariyle ilin değerlendirmesi il geneline göredir. Daha önce yapılan çalışmalara baktığımızda birkaç günlük etkinlikler görüyoruz.  Sürekliliği sağlayacak şeyleri göremiyoruz. Biz bir broşür hazırlık çalışmasını başlattık. Toplamda 550 kare fotoğraf çektirdik. Daha önce bir çalışma yürütülmemiş. Önceden buraya odaklı bir çalışma yürütülmemiş. Afyon’un çok fazla değeri var. Ama başlıca ön plana çıkarılması gereken değerlerin termal ve Frig Vadisi olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
YAĞMUR PROJEYİ ANLATTI
Rıfat Yağmur’un sunumu ile devam eden toplantıda İhsaniye Kaymakamı Alper Taş’ın yanı sıra; İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, AFYONMADEF Proje Koordinatörleri Rıfat Yağmur, Bekir Özerdem, MADEF Afyonkarahisar Koordinatörü Yılmaz Topçu, Köylüoğlu Ticaretin sahibi Bahattin Uslu, Özgül Termal Genel Müdür Asistanı Ahmet Tok, Başaran Termal Genel Müdürü Süleyman Sarı, Sütçüoğlu LTD Sahibi İbrahim Sütçüoğlu hazır bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme