Termal turizme – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da termal turizm yatırımları devam ederken, Afyon’a gelen turistlerin iyi bir zaman geçirebilecekleri bir mekan açıldı. Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu’ndaki Atlı Spor Kulübü, at sporu meraklılarının uğrak yeri olmaya aday Termal turizmde önemli bir şehir hâline gelen Afyonkarahisar’da, turistlerin zaman geçirebilecekleri mekan sıkıntısı gideriliyor. İşadamı Ahmet Karakol, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda, termal tesislerin ortasına kurduğu Atlı Spor Kulubü ile, [&hellip]

Termal turizme

Afyonkarahisar’da termal turizm yatırımları devam ederken, Afyon’a gelen turistlerin iyi bir zaman geçirebilecekleri bir mekan açıldı. Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu’ndaki Atlı Spor Kulübü, at sporu meraklılarının uğrak yeri olmaya aday

Termal turizmde önemli bir şehir hâline gelen Afyonkarahisar’da, turistlerin zaman geçirebilecekleri mekan sıkıntısı gideriliyor. İşadamı Ahmet Karakol, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda, termal tesislerin ortasına kurduğu Atlı Spor Kulubü ile, at sporu meraklılarına kapılarını açtı. Kulüp sahası, 20 yıllığına Belediye’den kiralandı.
2 MİLYON LİRA
DAHA GEREK
İl protokolü ve basın mensuplarının katıldığı tanıtım toplantısında konuşan işadamı Ahmet Karakol, “Belediyemizin destekleri ile Atlı Sporları kulübünü kurduk. Burada sadece At Sporları değil, hizmet sektöründe geniş bir toplantı salonu, kır düğün salonu, kapalı menaj ve açık menaj mevcut. Buraya gelen misafirlerimiz kışın bile ata rahatça binecekler, yemeğini veya kahvaltılarını rahatça yapabilecekler. Çocuklarımızın burada güzel bir vakit geçirebilmeleri için oyun grupları olacak. Tabii buranın tamamlanması için 2 milyon lira civarında yatırım gerekmektedir. Buradaki yatırımlar tamamlandığında Afyonkarahisar’da çok farklı bir ortam olacak. İnsanlarımıza böyle bir mekanın kazandırılması bizleri çok sevindiriyor. İnşallah bu müessese ilimize hayırlı ve uğurlu olur” dedi.
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
İnceleme sırasında tesis hakkında düşüncelerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar termalin başkenti. İlimize yurt dışından ve yurt içinden bir çok misafir gelmektedir. Dünyada eşi benzeri olmayan termal suyumuz vesilesi ile insanlar hem sağlıklarını kazanıyor, hem de güzelliklerine güzellik katıyorlar. Sadece termal sulardan faydalanmak için ilimize gelen misafirlerimiz belli bir süre sonra farklı yerler görmek ve farklı etkinliklerde bulunmak istiyorlar. İşte insanların bu gereksinimlerine cevap verebilecek olan bu tesis sayesinde ilimize gelen misafirler hem termal tesislerimizden faydalanacak, hem de tarihi ve turistik mekanlardan faydalanmalarının yanında böyle güzel bir yerde sosyal aktivitede bulunacaklar. Bu anlamda yap-işlet-devret modeli ile bu tesisi yapan Ahmet Karakol Bey’e ve bu tesisin yapılmasına vesile olan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, bu tesisin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI
Atlı Spor Kulübü’nün 2009’daki seçim vaatleri arasında yer aldığını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı iken vadettiğimiz projelerden bir tanesi de Atlı Spor Kulübü idi. Burada termal turizm bölgemizde toplam 20 bin metrerarelik alanı yap-işlet-devret yöntemiyle faaliyete başladı. Kiracımız çok kısa bir sürede çalışmalarını bitirdi. Bölgede çok az bulunan bir tesise Afyonkarahisarımız kavuştu” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme