• Haberler
  • Genel
  • “Termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyon’a göndeririz”

“Termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyon’a göndeririz”

Azerbaycan Büyükelçiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin girişimleri ile Afyonkarahisar’a gelen Azerbaycan heyeti, Afyonkarahisar ve ilçelerinde incelemelerde bulundu. Azerbaycan heyeti, daha önce başka ülkelere gönderdikleri termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyonkarahisar’a gönderebileceklerini söylediler Azerbaycan’dan gelen 17 kişilik profesyonellerden oluşan bir heyet, 6-8 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık [&hellip]

"Termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyon'a göndeririz"

Azerbaycan Büyükelçiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin girişimleri ile Afyonkarahisar’a gelen Azerbaycan heyeti, Afyonkarahisar ve ilçelerinde incelemelerde bulundu. Azerbaycan heyeti, daha önce başka ülkelere gönderdikleri termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyonkarahisar’a gönderebileceklerini söylediler

Azerbaycan’dan gelen 17 kişilik profesyonellerden oluşan bir heyet, 6-8 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı’nda görevli Uzman Dildar Şirzad eşliğinde Afyonkarahisar’a gelerek turizm, sağlık ve eğitim tesislerinde incelemelerde bulundu.
TERMAL OTELLERİ İNCELEDİLER
Azerbaycan Büyükelçiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin girişimleri ile Afyonkarahisar’a gelen misafirler, İkbal ve Oruçoğlu Termal Otel tarafından misafir edildi. Heyet, AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın rehberliğinde 3 gün boyunca şehir merkezi, Sandıklı ve Gazlıgöl’deki termal otellerde incelemelerde bulundu. Ziyaretleri sırasında otel yetkilileri tarafından karşılanarak oteller ve verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirilen heyet ayrıca otel yöneticileri ile işbirliği yapılmasına yönelik ikili görüşmeler yaptı.
SAĞLIK TURİZMİ VE YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ TARTIŞILDI
12 turizm acentesi ve 5 gazeteciden oluşan Azerbaycan heyeti, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsündeki birimlerin yanısıra 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu. FTR hastanesinde Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Ulaşlı tarafından bilgilendirilen heyet, sağlık turizmi ve yükseköğretim alanında işbirliği imkânlarını tartıştılar. Devlet Hastanesi yetkilileri ve acenteler de heyeti otellerde ziyaret ederek ikili görüşmeler yaptılar.
GALA YEMEĞİNDE GÖRÜŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ
Tarihi mekanları ve şehir merkezini de gezen Azerbaycan heyeti için 8 Aralık’ta düzenlenen gala yemeğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katıldı. Gala yemeğinde yapılan 3 günlük ziyaret ve ikili görüşmeler değerlendirildi. Genel olarak otellerden ve yakın ilgiden memnun kaldıklarını, daha önce başka ülkelere gönderdikleri termal turizm müşterilerini gönül rahatlığıyla Afyonkarahisar’a gönderebileceklerini ve bunun için çalışacaklarını, ancak bunun meyvelerini toplamanın sabır isteyen bir süreç olduğunu belirttiler.
Azerbaycan heyeti, 13-16 Şubat 2014 tarihinde Bakü’de düzenlenmesi planlanan “Afyon Günleri”nde aktif rol oynama sözü vererek, Afyonkarahisar’dan ayrıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme