Termal Turizm Hizmet Birliği genişliyor

Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi Hizmet Birliği Mayıs ayı toplantısı Valilik toplantı salonunda Birlik üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi Akıllıca kullanılmalıToplantıda 2010 yılı kesin hesap cetvelinin görüşülmesinin ardından Gazlıgöl Belediyesi ve Yaylabağı Belediyesinin de Hizmet Birliğine katılması konusunun görüşülmesi öncesinde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, termal suların sürekli yerin altına [&hellip]

Termal Turizm Hizmet Birliği genişliyor

Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığını yaptığı Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi Hizmet Birliği Mayıs ayı toplantısı Valilik toplantı salonunda Birlik üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi

Akıllıca kullanılmalı
Toplantıda 2010 yılı kesin hesap cetvelinin görüşülmesinin ardından Gazlıgöl Belediyesi ve Yaylabağı Belediyesinin de Hizmet Birliğine katılması konusunun görüşülmesi öncesinde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, termal suların sürekli yerin altına çekildiğine dikkat çekti. Termal Sularımızın daha rantabl kullanılması ve su israfının önlenmesi halinde hem şehrin ekonomisine hem de Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve bu kaynağın yıllarca kullanılmaya devam edeceğini söyledi.
İl merkezinde faaliyet gösteren büyük otellerin Birlik tarafından hazırlanan termal suların tek elden dağıtımı projesine sıcak baktıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, bu konuda büyük bir tecrübesi bulunan AFJET gibi bir kuruluşun Afyonkarahisar için büyük bir nimet olduğunu ifade etti. AFJET’in projelerini başka illerden gelip incelediklerini ve büyük takdir topladığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, özellikle Gazlıgöl ve Yaylabağı bölgesindeki termal suyun mutlak tek elden ve akıllıca kullanılması gerekliliğinin altını çizdi.
Vali Balkanlıoğlu, ” Termal suyumuzu akıllı kullanamazsak bu yatırımlar, termal su olmadan dağ başında kalmış, metruk binalar halini alabilir. Böyle de bir riski var. İnsanlar buraya termal su için geliyorlar. Alternatif bir tatil imkanı sunuyoruz. Dört mevsim bu termal sulardan ve termal suların bahşettiği imkanlardan faydalanmak için insanlar buraya geliyor.” dedi.
İldeki termal otellerin, deniz kenarındaki oteller gibi sezonluk çalışmadığını aktaran Vali Balkanlıoğlu, “Bu nedenle otel sahiplerimizle, il merkezindeki yatırımcılarla termal suyun kullanımı konusunda bazı planlamalar, geleceğe dönük perspektifler açmak istiyoruz. Amacımız termal suyumuzu en optimum faydayla, maksimum yarar, minimum maliyetle çevreye zarar vermeden kullanmak istiyoruz.” diye konuştu.
Suyla kuyuyla
uğraşmasınlar
Vali Balkanlıoğlu, jeotermal su kaynaklarının çok daha uzun yıllar devam etmesi için iflas noktalarını önlemek, tek elden idare etme noktasında çabalar sarf edeceklerini söyledi. Vali, proje sonunda hiçbir termal otel işletmecisinin sıcak su gibi bir derdinin olmayacağını, onların sadece kaliteli bir hizmet sunmak için projeler üreteceklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Bizim niyetimiz, turizm yatırımcılarımızın sadece konuklarıyla ve turizmle ilgilenmeleridir. Yani suyla kuyuyla uğraşmasınlar. Kuyum kötü, kuyudan şöyle problemler var gibi endişe duymasınlar. Biz 24 saat kesintisiz sıcak suyu kendilerine mal olacak fiyatlar düzeyinde verme garantisi üzerine durmak istiyoruz. Tek elden idare edilirse israfın önüne geçmiş oluruz.” dedi.
Toplantıda; Gazlıgöl ve Yaylabağı Belediyesinin de birliği katılması oy birliği ile kabul edilirken, Birliğin isminin ise Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Hizmet Birliği olarak değiştirilmesine karar verildi. Birlik tüzüğündeki değişikliklerin kabul edilmesinin ardından Birlik Encümen üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonları seçildi. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme