'Termal tatil köyleri ile şehir ileri gider'

Afyonkarahisar'da yaklaşık 30 yıldır turizme emek veren Nureddin Ayyıldız, şehrin geleceğinin termal tatil köylerinde olduğunu belirtti. Ayyıldız, 'Geniş yeşil, ağaçlık alanlarda yurt içinde ve yurt dışından gelen misafirlerin dinlenmeleri ve güneşlenmeleri için özel alanlar tanzim edilmeli, yürüyüş yolları yapılmalı, ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilmesi için turlar düzenlenmeli. Termal sağlık turizmi tatil köylerinde konaklama ve [&hellip]

Afyonkarahisar’da yaklaşık 30 yıldır turizme emek veren Nureddin Ayyıldız, şehrin geleceğinin termal tatil köylerinde olduğunu belirtti. Ayyıldız, “Geniş yeşil, ağaçlık alanlarda yurt içinde ve yurt dışından gelen misafirlerin dinlenmeleri ve güneşlenmeleri için özel alanlar tanzim edilmeli, yürüyüş yolları yapılmalı, ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilmesi için turlar düzenlenmeli. Termal sağlık turizmi tatil köylerinde konaklama ve tedavi üniteleri mutlaka aynı alanlarda yapılmalı, sağlık personeli ve diğer hizmet personeli için yatırımcılar mutlaka hizmet içi eğitim yapılabilmesi için kendi akademilerini kurmaları ve tesislerinde çalışacak personeli hizmet öncesi eğitime tabi tutup, daha iyi hizmet vermeleri için eğitim almalarını sağlamaları gerekir” dedi.
EN FAZLA 3 KATLI
5 yıldızlı otellerde misafirlerin bir süre sonra sıkılmaya başladıklarına dikkat çeken Ayyıldız, “Turizmde esas olan, misafiri memnun edip tesiste tutabilmektir. Yapılacak tesislerde termal otel, kaplıca, kür merkezi ayrı ayrı planlanmalı, çok katlı yapılardan kaçınılmalı, en fazla 2 yada 3 kat olarak yapılmalı. Termal otel bölümünde konaklama, toplantı salonları, restoran su parkı/eğlence merkezi, tenis sahaları, mini golf alanları, spor aktiviteleri için özel alanlar olmalı. Kaplıca ve kürmerkezi ayrı alanda planlanıp bu bölümde tanı, balneoterapi, hidroterapi, parafin, çamur banyoları, kineziterapi, masaj uygulamaları, iş uğraşı tedavisi, günübirlik özel aile banyoları yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
AFYONKARAHİSAR ŞİFAHANESİ
Ayyıldız, “Afyonkarahisar Şifahanesi isminde bir proje için araştırmalar var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. İnşaAllah en kısa sürede sonuç alınacaktır. Afyonkarahisar Şifahanesi, hem ilimizin tanıtımını doğru bir şekilde sağlayacak, hem de misafirlerin termal nimetlerden en iyi şekilde yararlanmasına hizmet edecek bir projedir” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme