• Haberler
  • Genel
  • Termal tanıtımına Üniversite katkısı – Kocatepe Gazetesi

Termal tanıtımına Üniversite katkısı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin (BUSAT) düzenlediği “Sektör Buluşması Toplantısı”na konuşmacı olarak katıldı Mudanya Montania Otel’de düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AKÜ Rektörü Mustafa Solak,Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Başkanı Emin Çakmak, BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Başbakanlık Müşaviri Hasan Şengel [&hellip]

Termal tanıtımına Üniversite katkısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin (BUSAT) düzenlediği “Sektör Buluşması Toplantısı”na konuşmacı olarak katıldı

Mudanya Montania Otel’de düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AKÜ Rektörü Mustafa Solak,Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Başkanı Emin Çakmak, BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Başbakanlık Müşaviri Hasan Şengel ve Senegal Ankara Büyükelçisi İsaak MBacke ile birlikte Bursa’daki sağlık ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.
Toplantıda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada Üniversite yönetimi olarak 2012 yılını “Termal Sağlık Turizmine Destek Yılı” ilan ettiklerini ve Afyonkarahisar’da termal sağlık turizmi alanında yapılan çeşitli çalışmaları anlatarak, Afyonkarahisar’ın termal turizmin başkenti olarak kabul edildiğini, Bursa’nın da tarihi dokusu, doğa güzellikleri, yeşilliği ve termali ile önemli şehirlerimizden biri olduğunu belirtti.
“AFYON, DENEYİMİNİ
BURSA İLE PAYLAŞMAYA HAZIR”
Rektör Prof. Dr. Solak, Afyonkarahisar’daki termal otellerinin olanaklarını, yatak kapasitelerini ve AKÜ bünyesinde kurulan ve hizmete başlayan 200 Yataklı Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde fizik tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra Hastane bünyesinde yer alan 6 termal havuz ile de termal suyu tedavi amaçlı kullandıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Solak, “Bu çalışmaların yanı sıra kamu/özel işbirliği, üniversite hastanesi/termal otel afilasyonu yöntemleri ile arzu eden termal otellerin söz konusu Üniversite hastanemize entegrasyonu ile tedavide yatak kapasitesini daha da arttıracağız. Türkiye’de sağlık turizminin bu çalışmalarla daha da gelişeceğine inanıyorum. Bursa’nın bu kadar avantajı ile termal sağlık turizminde daha iyi noktalara geleceğine yürekten inanıyorum. Bu konuda Afyonkarahisar elindeki tüm bilgi ve deneyimi Bursa ile paylaşmaya hazırdır” dedi. Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, Bursa ve Afyonkarahisar’ın termal turizmde rakip değil, yol arkadaşı olduğunu da sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Solak’ın konuşmasının ardından Bursa Valisi Harput tarafından kendilerine plaket takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme