• Haberler
  • Genel
  • Termal su, şifa kaynağı – Kocatepe Gazetesi

Termal su, şifa kaynağı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar, termal su kaynakları bakımından Türkiye'de önemli bir yere sahip. 4 büyük havzada çıkan termal su kaynakları, insan vücudunda bir çok hastalığa da iyi geliyor Ömer-Gecek, Gazlıgöl, Sandıklı-Hüdai ve Bolvadin-Heybeli'de önemli termal kaynaklara sahip Afyonkarahisar, suyun kullanıldığı oteller bakımından da hayli şanslı. Yatak kapasitesi olarak son yıllarda hızla gelişen Afyonkarahisar'ın termal suları pek çok hastalığa [&hellip]

Termal su, şifa kaynağı

Afyonkarahisar, termal su kaynakları bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip. 4 büyük havzada çıkan termal su kaynakları, insan vücudunda bir çok hastalığa da iyi geliyor

Ömer-Gecek, Gazlıgöl, Sandıklı-Hüdai ve Bolvadin-Heybeli’de önemli termal kaynaklara sahip Afyonkarahisar, suyun kullanıldığı oteller bakımından da hayli şanslı. Yatak kapasitesi olarak son yıllarda hızla gelişen Afyonkarahisar’ın termal suları pek çok hastalığa iyi geliyor.
ROMATİZMA İÇİN BİREBİR
Termal su denilince akla ilk gelen hastalık, romatizma oluyor. Uzmanlar, termal su sayesinde kronik romatizmalı hastaların günlük yaşam kalitesi ve yaşam konforu artılabildiğini belirtiyor. Bu tedavinin, mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerekiyor. Termal suyun, romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında kullanıldığı biliniyor.
ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLAR
Termal su, ortopedik hastalıklarda da tercih edilen bir tedavi yöntemi. Ortopedik veya iskelet sistemine yönelik ameliyatlar sonrasında oluşan eklem tutuklukları, kazalardan veya ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su tedavisinin önemli yeri bulunuyor. Termal su sayesinde kırıkların daha kısa sürede iyileştirildiği, hastalık sonrası yerleşen işlev bozukluklarının düzeltilebildiği belirlendi.
BİR ÇOK DERDE DEVA
Termal suyun tedavide kullanıldığı diğer hastalıklar ise şöyle:
Beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik, ruhi yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu, deri hastalıkları, saç yapısı, kan dolaşımındaki bozukluklar, felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonu, stres ve strese bağlı rahatsızlıklar, hemipleji (vücudun bir yerinin felci), parapleji (her iki alt bacağın felci), başta böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) hastalıklar, böbrek taşlarının vücuttan atılması; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit), sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit), kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik, astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, çeşitli tozların ya da kimyasal maddelerin uzun süre solunmasıyla ortaya çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz). (Kocatepe)

Bakmadan Geçme