Termal su kuyusuna giren işçi ölü bulundu

Afyonkarahisar'da termal bir tatil köyünde termal su deposunu tamir etmek için depoya giren teknik personel ölü bulundu. Termal suyun içinde ölü bulanan 51 yaşındaki Halil İbrahim Sevim'in karbonmonoksit veya kükürt gazından mı etkilendiği yoksa boğularak mı öldüğü henüz belirlenemedi İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl beldesindeki Sefa Termal Apart Tatil Köyü'nde meydana gelen olayda tesisin teknik ekibinde [&hellip]

Termal su kuyusuna giren işçi ölü bulundu

Afyonkarahisar’da termal bir tatil köyünde termal su deposunu tamir etmek için depoya giren teknik personel ölü bulundu. Termal suyun içinde ölü bulanan 51 yaşındaki Halil İbrahim Sevim’in karbonmonoksit veya kükürt gazından mı etkilendiği yoksa boğularak mı öldüğü henüz belirlenemedi

İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl beldesindeki Sefa Termal Apart Tatil Köyü’nde meydana gelen olayda tesisin teknik ekibinde çalışan Halil İbrahim Sevim, sabah saatlerinde çalıştığı tesisin termal su deposunda meydana gelen bir arızaya bakmak için depoya girdi. Sevim’in tamir sonrası kendisine bilgi vermediğini fark eden resepsiyon görevlileri bir süre sonra bir başka çalışanı depoyu kontrol etmesi için gönderdi.
Depoya giren teknik görevli Sevim’in suyun içerisinde hareketsiz yattığını görünce durumu 112 Acil Servis ve Jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, depoda zehirli gaz olma ihtimalini değerlendirerek Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yardım istedi. Depodaki suyu boşalttıktan sonra balyozlarla deponun giriş kısmını kıran AFAD ekipleri, oksijen tüpleriyle deponun içine girdi.
Deponun içinde Halil İbrahim Sevim’in yaşamını yitirdiğini tespit eden sağlık ekipleri, Sevim’in cansız bedenini deponun içerisinden çıkarttı. Sevim’in cansız bedeni olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Jandarma olay yeri inceleme ekipleri depoda uzun süre inceleme çalışmaları yaptı.
OĞLUNU EVLENDİRİNCE
İŞİ BIRAKACAKTI
Halil İbrahim Sevim’in ölüm haberini alan yakınları sinir krizleri geçirdi. Evli ve 4 çocuk babası olduğu belirtilen Sevim’in 15 gün sonra terhis olacak askerdeki oğluna düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi. Sevim’in emekli olduğu ve düğün sonrası işten ayrılacağı kaydeden yakınları, Sevim’in depoya hiçbir güvenlik önlemi olmadan gönderilmesini eleştirdi.
Depoda 6 saat kaldığı öğrenilen Sevim’in karbonmonoksit ve kükürt gazının karışımı nedeniyle mi zehirlendiği yoksa boğulma nedeniyle mi öldüğü yapılacak otopsinin ardından belli olacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme