• Haberler
  • Genel
  • Termal seracılıkta lider Afyonkarahisar – Kocatepe Gazetesi

Termal seracılıkta lider Afyonkarahisar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar seracılıkta jeotermal enerjiyi kullanma bakımından Türkiye genelinde ilk sırada yer alıyor “Türkiye’nin jeotermal başkent” ifadesini kendine slogan edinen Afyonkarahisar’da jeotermal enerji bir çok alanda kullanılmaya devam ediliyor. Turizm ve kentin ısıtılmasının yanı sıra jeotermal seracılıkta da Afyonkarahisar’ın jeotermal varlığı büyük önem arz etmeye başladı. İlin pek çok bölgesinde jeotermal seracılık adına çalışmalar yapılıyor. AFJET [&hellip]

Termal seracılıkta lider Afyonkarahisar

Afyonkarahisar seracılıkta jeotermal enerjiyi kullanma bakımından Türkiye genelinde ilk sırada yer alıyor

“Türkiye’nin jeotermal başkent” ifadesini kendine slogan edinen Afyonkarahisar’da jeotermal enerji bir çok alanda kullanılmaya devam ediliyor. Turizm ve kentin ısıtılmasının yanı sıra jeotermal seracılıkta da Afyonkarahisar’ın jeotermal varlığı büyük önem arz etmeye başladı. İlin pek çok bölgesinde jeotermal seracılık adına çalışmalar yapılıyor.
AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Afyonkarahisar il merkezinde son yapılan yatırımların tamamlanmasıyla 350 dönümlük jeotermal seracılık alanı ortaya çıkacağını, ilçelerdeki sera alanlarıyla birlikte bu alanın 800 dönüme ulaşacağını bildirdi. Türkiye genelinde daha önce İzmir’in Dikili ilçesinde 550 dönümlük jeotermal seracılığın yapıldığını anlatan Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, ilimize yapılan son yatırımlarla birlikte jeotermal seracılığın en çok kullanıldığı ilin Afyonkarahisar olacağını kaydetti.
Afyonkarahisar il Merkezinde mevcut yaklaşık 150 dönümlük jeotermal seracılık alanı bulunuyor. Yapımı devam edene sera yatırımlarının da bulunduğunu belirten Yusuf Ulutürk, “Bu yatırımlar önümüzdeki aylarda tamamlanacak ve ilimiz merkezinde toplamda 350 dönümlük bir jeotermal seracılık alanını ortaya çıkacak. Ayrıca Sandıklı ilçesinde mevcut yatırımlar var. Bunlara ilaveten yapımı devam eden yeni yatırımlar da var. Toplam olarak il genelinde 800 dönümlük bir jeotermal seracılık alanı ortaya çıkacak. Daha önceleri bu alanda lider İzmir’in Dikili ilçesiydi. Orada 550 dönümlük bir alanda jeotermal seracılık yapılıyor. Mevcut faal olan seralarımızla zaten Dikili’yi yakaladık. Yapımı devam eden seraların tamamlanmasıyla 800 dönüme ulaşacağız ve Dikili’yi geride bırakacağız. Sadece Dikili’yi değil Türkiye’de tüm illeri geride bırakacağız. Yani seracılıkta jeotermal enerjiyi Türkiye’de en fazla kullanan il Afyonkarahisar’dır” dedi.
Burak Aydın’ın haberi

Bakmadan Geçme