• Haberler
  • Genel
  • Termal sahalar araştırmalara açılıyor – Kocatepe Gazetesi

Termal sahalar araştırmalara açılıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM’de termal sahalarda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılabilmesi için bedel karşılığı geçici kullanım hakkı verilmesi yönünde kararlar alındı. Gazlıgöl- Yaylabağı’nda 145 numaralı sahanın geçici kullanım hakkı 15 yıl süreyle AFGAZJET şirketine verildi. Ömer Gecek jeotermal sahasında 117 ve 118 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sahaların ARGE işlemlerinin yapılabilmesi için 13 yıl süre ile geçici kullanım [&hellip]

Termal sahalar araştırmalara açılıyor

İGM’de termal sahalarda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılabilmesi için bedel karşılığı geçici kullanım hakkı verilmesi yönünde kararlar alındı. Gazlıgöl- Yaylabağı’nda 145 numaralı sahanın geçici kullanım hakkı 15 yıl süreyle AFGAZJET şirketine verildi. Ömer Gecek jeotermal sahasında 117 ve 118 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sahaların ARGE işlemlerinin yapılabilmesi için 13 yıl süre ile geçici kullanım hakkının AFJET’e verildi

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının üçüncüsü dün tamamlandı.
TAHSİS İMAM HATİP LİSESİNE
İGM Temmuz ayı üçüncü toplantısı gündemin 11. maddesinin görüşülmesiyle başladı. Dumlupınar mahallesinde 1701,36 metrekare alanda mülkiyeti Verem Savaş Derneğine ait olan tek katlı binanın İmam Hatip Ortaokulu veya lisesine ek bina yapılmasının 7 Mart 2014 tarihinde alınan kararla uygun görüldüğü belirtildi. İl Özel İdaresine tescil işlemi yapılan sözkonusu taşınmazın Çocuk Koruma ve Kadın İlk Müdahale birimi olarak ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesine pansiyon binası olarak kullanımı için tahsis talebi değerlendirildi. Binanın lise tarafından 25 yıl süre ile pansiyon binası olarak tahsisini uygun gören; Eğitim Gençlik Spor ve İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi.
ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİNDE
BİR KABUL BİR RET
Sultandağı ilçesi kilitli parke ve bordür taşı döşemeleri için tahsis edilen 143.141,64 TL ödeneğin, kanalizasyon ve içme suyu ödeneği olarak tahsis değişikliği yapılmasını uygun gören Plan Bütçe komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 2014 Yılı mali bütçesinde Tarımsal Hizmetler Makine ve Teçhizat ve Mal Alımları için merkez ve ilçe birliklerine tahsis edilen ödeneklerden Merkez KHGB’ne tahsis edilen 40.000,00 TL Çobanlar KHGB’ne tahsis edilen 10.000,00 TL olmak üzere toplam 50.000,00 TL ödeneğin İhsaniye ilçesinde gerçekleştirilecek, Örtü Altı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesine aktarılması talep edildi. Talebi uygun görmeyen Plan Bütçe komisyon raporu kabul edildi.
KAYMAKAM EVİ PROJESİ
METREKAREYE TAKILDI
Sultandağı ilçesinde 1.214,79 metrekare alana sahip taşınmaz üzerinde yapımı planlanan Kaymamak evi için 300.000,00 TL ödenek tahsis talebi projenin yapım alanının 320 metrekare olması nedeniyle ret edildi. İGM Başkanı Salih Sel, Meclisin aldığı prensip kararında kaymakam lojmanlarının 200 metrekareyi geçmemesi yönünde olduğu hatırlatmasını yaptı. Talebi uygun görmeyen Plan Bütçe komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
SÜREKLİ İŞÇİ KADROSU 185
5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 10. maddesinin L bendi gereğince İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 13. maddesinin 2. bendine göre 6 adet kadronun iptal edilerek sürekli işçi kadro sayısının 185 olarak belirlenmesini uygun gören İdari ve Hukuk İşleri komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık komisyonunun; 2014 Yılı mali gider bütçesi ile Zam ve Tazminatlar harcama kalemi için ayrılan ödenekten 200.000,00 TL ödeneğin tenzil edilerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün kara taşıtı alımı yapabilmesi için Kara Taşıtı Alımları harcama kalemine aktarılmasını uygun gördüğü bildirildi. Meclis üyeleri komisyon raporunu oybirliği ile kabul etti.
PAZARAĞAÇ’TA TERMAL KUYU AÇILACAK
Çay ilçesi Pazaraağaç belde sınırları içerisinde İl Özel İdaresi adına kayıtlı 144 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme ruhsatlı sahada bir adet sıcak su kuyusu açılması için izin isteniyor. Pazarağaç Belediye Başkanlığına talep edilen iznin verilmesini uygun gören İdari ve Hukuk İşleri komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
15 YIL AFGAZJET KULLANACAK
Gazlıgöl- Yaylabağı jeotermal sahasının tek elden yönetilmesi için sahanın kuyu seviyelerinin gözlenip, güvenli koruma alanlarının oluşturulması ve ARGE çalışmaları için İl Özel İdaresine ait 145 numaralı sahanın geçici kullanım hakkının 15 yıl süreyle AFGAZJET şirketine yıllık 100.000,00 TL bedelle verilmesine karar verildi.
AFJET’E 13 YIL KULLANIM HAKKI
Ömer Gecek jeotermal sahasında İl Özel İdaresine ait 117 ve 118 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sahaların ARGE işlemlerinin yapılabilmesi için 13 yıl süre ile geçici kullanım hakkının 200.000,00 TL bedelle AFJET’e verilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclisin Temmuz ayı dördüncü toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Çiftçi Özel İdare’nin yanında olduğunu hissetsin”

İGM MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, hububat üretiminde ciddi düzeyde zarara uğrayan
çiftçilere meclis olarak destek olma önerisinde bulundu. Acar, İl Özel İdaresi’nin çiftçinin yanında olduğunun hissettirilmesi düşüncesini açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, mecliste gündem dışı söz alarak hububat yetiştiricilerinin problemlerini aktardı.
ÜRÜN PARA ETMİYOR
İGM MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, kış döneminde beklenilen kar yağışının gerçekleşmediğini, ilkbahar döneminde de yağmur yağışının yeterli olmadığından yakındı. Acar şöyle konuştu: “Kar ve yağmur yağış yetersizliği sonucu arpa, buğday yetiştiricileri çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Bizzat çiftçi olduğum için bu sorunlara yakınen vakıfım. Bir örnek vermek gerekirse Emirdağ’daki çiftçinin zararı yaklaşık yüzde 75’dir. Elinde olan ürün oranı yüzde 25’dir. Çiftçi ciddi zarar içerisinde. Daha önceki toplantımızda Emirdağ meclis üyesi arkadaşımız çiftçilere tohumluk arpa, buğday verilmesi ile ilgili bir istekte bulunmuştu. Ben bu isteği biraz daha ileriye götürüyorum. Hükümet tam harman kaldırılıp satış yapılacağı zaman yaklaşık 220 bin ton arpa, 220 bin ton makarnalık buğdayı ihaleye çıkarıyor. Bu da bizim ürettiğimiz ürünün yeterince değerli fiyat bulmasını engelliyor. Tüccar gemi ile yurt dışından buğdaş ithal edildiğini bildiğinden çiftçiye yeteri kadar tatmin edici fiyat verilmiyor.”
ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLSİN
Bölgede Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yansımayan yerel dolu yağışı sıkıntılarından söz eden İbrahim Acar, dolu yağışları ile yüzde 90’a varan arpa ve buğday da ürün kaybı yaşandığını dile getirdi. İGM üyeleri olarak çiftçilerin oylarını alarak meclise geldiklerini hatırlatan Acar; “Bir sosyal sorumluluk projesi olarak çiftçiye destek olmayı sürdürelim. İster ek bütçe yapalım ister farklı bir kalemden kaynak oluşturup çiftçilerimize önümüzdeki yılda Ekim ayında tarla ekilmeden önce tohum ihtiyacı Gıda Tarım Hayvancılık birimlerince araştırılsın. Bu sene farklı bir destek de bulunalım. İl Özel İdaresi’nin çiftçinin yanında olduğu hissettirelim. İGM üyelerinin bu konuda duyarlı davranacağını düşünüyorum.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme