Termal Sağlık Turizmi masaya yatırıldı

Termal Sağlık Turizm Çalıştayı'nda bir araya gelen sektör paydaşları termal sağlık turizminin bölge ekonomisindeki durumunu tartıştı   İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından termal sağlık turizminin bölge ekonomisine önemi ve potansiyelini konuşmak için düzenlenen Termal Sağlık Turizm Çalıştayı dün sabah Akrones Termal Otel'de başlayıp öğleden sonra tamamlandı. 'TURİZM GELİŞİMİ İÇİN BÖLGELER OLUŞTURULDU' Termal Sağlık Turizm Çalıştayı [&hellip]

Termal Sağlık Turizm Çalıştayı’nda bir araya gelen sektör paydaşları termal sağlık turizminin bölge ekonomisindeki durumunu tartıştı

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından termal sağlık turizminin bölge ekonomisine önemi ve potansiyelini konuşmak için düzenlenen Termal Sağlık Turizm Çalıştayı dün sabah Akrones Termal Otel’de başlayıp öğleden sonra tamamlandı.
“TURİZM GELİŞİMİ İÇİN BÖLGELER OLUŞTURULDU”
Termal Sağlık Turizm Çalıştayı programının ilk sunumunu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. Afyonkarahisar’ın Turizm Master Planı hakkında yapılan çalışmaları anlatan Tanır, “2018 yılından itibaren başlattığımız çalışma ile ilimizde turizmin gelişmesi için üç bölge oluşturulması noktasında bir sonuca ulaştık. Afyonkarahisar merkezle Sandıklı birinci bölge oldu. Daha sonra Şuhut’un İscehisar’ın, İhsaniye ilçeleriyle ve Sinanpaşa ilçesinin de kısmen içerisinde bulunduğu bölgeler ikinci bölge olarak belirlendi. Diğer kısımda üçüncü bölge oldu. Bu ne anlama geliyor? Önce turizmin geliştirilebileceği alanlardan başlamak anlamına gelir. Birinci ve ikinci bölge için ayrı üçüncü bölge için ayrı bir uygulama yapmak zorundasınız. Bu vesile ile bu çalışmayı paylaşmak istedim.” dedi.
“TURİZM MASTER
PLANI ÖNEMLİ ÇALIŞMA”
Afyonkarahisar’daki turizm çeşitlerine Turizm Master Planı’nda değindiklerini ifade eden Tanır, “Burada yine güçlü yönlerimizi ortaya koyduk. Hangi noktalarda hangi turizmin yapılacağını haritalandırdık. Bölgesel çalışmalar yaptık. Frigya Bölgesi için ne olur? Milli Mücadele için nelerin yapılıp ne yapılması gerektiğini aktardık. Bu gerçekten bizim için önemli bir çalışmadır. Bu çalışma içinde bir altlık oluşturabilir diye düşünüyorum. Alternatif turizm olarak neler yapılabileceğini sıralayarak planımızda anlattık. Yapılabiliri ortaya koyduk. Bir şekil oluşturduk. İlimizde ki potansiyellerin ne olduğunu bilerek nelerin sunulacağını ön gördük. Bizim ilimizin markalaşarak ciddi bir atılıma ihtiyacı var. Valilik ve Belediyemizin yaptığı çalışmaları kayda değer buluyorum. Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmesi önemli bir gelişmedir. Aynı zamanda Kültür Turizm Bakanlığımızın yürütmüş olduğu Avrupa’da seçili destinasyonlara Afyon olarak üç dosya ile başvurduk. İnşallah orada da o kapsama girdikten sonra güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Birlikte çalışabilme kültürü oluşturulmalı. Herkesin katkı vermesi gerektiğine inanıyorum. İlimiz Valisi Mustafa Tutulmaz’a gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“MESELE PARA KAZANMA ÖZELİNDE YAPILANLAR”
İGEME Genel Müdürü Murat Işık yaptığı sunumuna, “Dost aş düşman taş getirir” atasözü ile başladı. Projeye kamunun özel sektörün önünde olduğu bilinciyle başladığını belirten Işık, “Eski bir memur olarak kamunun aslında bu tür araştırma geliştirme strateji belirlerken daha konvansiyonel çözümlere sahip olduğunu bununla ilgili süreç yönetimi konusunda başarılı olduğunu bilen biriyim. Aslında mesele kamunun ya da politika belirleyicinin ne yaptığı değildir. Bizim para kazanma özelinde ne yapmaya çalıştığımızdır. Bu durumu doğru analiz etmemizdir.” şeklinde konuştu.
“FARKLI ÇALIŞMA ÜSLUBU UYGULANDI”
TR33 Bölgesi Strateji Termal Sağlık Strateji Belgesi ve Eylem Planını hazırlamak için bu yola çıktıklarını dile getiren Işık şöyle konuştu: “Bu yola çıkarken hem termal turizmi hem sağlık turizmine hem de turizmi tarif etme gereğini hissettik. Burada birkaç yönetici ikişer saat süreye varan röportajlar yaptılar. Slaytta göstereceğim otellerde ekibimiz tek tek konaklayıp, ziyaret etti. Her birinin web sitesi ile ilgili her birinin reklam çalışmalarıyla ilgili bir nevi gizli müşteri, dedektif müşteri olarak aslında müşterinin ya da pazarın ne istediğine penceresinden bakmak adına farklı bir çalışma üslubu uygulamak istedik. Günün sonunda katılımcıların burada yapılan çalışmalardan bir yol haritası belirleyebilir mi ve biz katkıda bulunabilir miyiz diye uğraşıyoruz.”
Işık’ın ardından Türkiye Termal Sağlık Turizm Dernek Başkanı Yavuz Yıklı ve Feyza Tolga birer konuşma yaptı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme