• Haberler
  • Genel
  • Termal Sağlık Turizmi Kongresi, alanında ilk olacak

Termal Sağlık Turizmi Kongresi, alanında ilk olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde bugün başlayacak olan olan “Uluslararası Katılımlı Termal ve Sağlık Turizmi Kongresi” basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kongrenin kendi alanında bir ilk olduğuna dikkat çekti Afyon Kocatepe Üniversitesi, bugün kent için çok önemli bir kongreye imza atacak. Karşılama ve [&hellip]

Termal Sağlık Turizmi Kongresi, alanında ilk olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde bugün başlayacak olan olan “Uluslararası Katılımlı Termal ve Sağlık Turizmi Kongresi” basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kongrenin kendi alanında bir ilk olduğuna dikkat çekti

Afyon Kocatepe Üniversitesi, bugün kent için çok önemli bir kongreye imza atacak. Karşılama ve otellere yerleşmenin ardından resmi açılışında yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün de konuşma yapacağı kongreye, ulusal ve uluslararası düzeyde katılım olacak.
AKADEMİ VE SEKTÖR BİR ARADA
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bu kongrenin Afyokarahisar’da ve alanında bir ilk oluduğuna dikkat çekti. Solak, “Kongre sürecince tüm konuşmacıların konuşmaları kaydedilecek, sonra çözülecek. Hazırlanan metin, kitap ya da dergi üzerinden termal sağlık özel sayı diye çıkarılacak. Bugüne kadar termal sağlık ile ilgili genel anlamda bir kongre yapılmadı. Bu toplantıda yüzde 35-40 kadarı akademik ve bilimsel etkinlikler yer alacak. Yüzde 65 oranında otellerin tanıtımı, şehrin sosyal ve kültürel tanıtımı yer alacak” dedi.
UZUN VADELİ
GERİ BİLDİRİM ALINACAK
Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin uzun vadeli geri bildiriminin olacağına inandığını belirten Solak, “Zafer Havaalanı yapıldıktan sonra ikinci bir çalışma yapılacak. Etkili opertörlerini getireceğiz. Doğrudan otel yöneticileriyle bir araya gelinecek.. Ticari anlamda şehrin ekonomisine katkı sağlanacak” diye konuştu.
BAKANLIK’IN POLİTİKASI DA MASAYA YATIRILACAK
Afyonkarahisar’ın termal zenginliğinin yerel çapta kaldığını, bu Kongre ile birlikte yaygınlaşma fırsatına sahip olacağına dikkat çeken Solak, şöyle devam etti:
“Termal zenginlik lokal idi, bu etkinlikle ulusal ve uluslararası alanda konuşulacak. Fizik tedavi konusunda Sağlık Bakanlığı’nın geldiği nokta da masaya yatırılacak. Bunun bir devlet politikası olduğu, önemli bir dışa açık uygulamasının olduğu ortaya konacak.”
TOPLANTIDA AKADEMİSYENLER DE HAZIR BULUNDU
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın düzenlediği basın toplantısına Kongre Genel Sekreteri ve AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müjgan Özdemir Erdoğan, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şuayip Özdemir ile Organizasyon Firması yetkilileri ve basın mensupları katıldı. (Kocatepe)

Üniversite, termal turizmin gelişmesine katkı sağlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın termal turizm için her türlü imkana sahip olduğunu vurguladı. Solak, Üniversite’nin de sağlık turizmini geliştirmek için çaba sarf ettiğini belirtti

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın termal zenginlikleri ile öne çıkmaya başladığına dikkat çekti. Solak, “Afyonkarahisar ve çevresindeki termal sular, hem debi ve sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile üstün niteliklidir. İlimiz, dünyanın en zengin termal kaynakları ve zengin tarihi dokusuyla ülke termal sağlık turizminin parlayan yıldızıdır” dedi.
BİRÇOK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Üniversite yönetimi olarak 2012 yılını “termal turizme destek ve hizmet yılı” ilan ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, bu kapsamda yapmış oldukları çalışmalara değinerek, “Üniversitemiz, Afyonkarahisar’da termal sağlık turizmini canlandırmak için sadece kongre yapmakla kalmıyor. Fiili olarak hem yurtiçine hem de yurtdışına katma değeri yüksek sağlık hizmeti sunmak üzere Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni hizmete açmak üzereyiz. Ağustos ayında açılacak ve özellikle fizik tedavi konusunda uzmanlaşacak olan hastanemizde ileri teknoloji ile hasta memnuniyetini esas alan bir felsefeyle hizmet vereceğiz. Üniversite kampüsü içinde bulunan ve ilk mezunlarını bu yıl veren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Turizm Fakültesi olması için gerekli adımları atmış durumdayız. Turizm Fakültesi ile birlikte sektöre daha kalifiye eleman bulunabileceği gerçeği, hem yöneticiler hem de otel yöneticileri tarafından ifade ediliyor” diye konuştu.
RUSÇA VE ALMANCA DA ÖĞRETİLİYOR
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, şu ifadeleri kullandı:
“Yeni açılacak fakültemize öğrenci almak için gerekli uygulama alanları ve öğretim üyeleri hazır ve yeterli durumdadır. Turizm Fakültesinin kendi binasında hizmet vermesi için altyapı çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yıl 30 kadar öğrencisini staj amaçlı yurtdışına gönderen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz, öğrencilerine Hazırlık sınıfında İngilizceyi birinci yabancı dil olarak öğretirken, Rusça ve Almanca gibi ikinci bir yabancı dil ile kendilerini geliştirme imkânı sunmaktadır. Yüksekokula 15 km. mesafede 6 tane 5 yıldızlı termal otelin bulunması da hem öğrencilerimiz için hem de oteller için artı bir avantaj oluşturuyor. Yine turizm sektörümüzün iyi yabancı dil bilen eleman ihtiyacını karşılamak üzere Yabancı Diller Yüksekokulumuz bünyesinde 2 adet multimedya yabancı dil laboratuarı kurduk. İngilizce dil eğitimi vermek üzere Amerika Birleşik Devletleri’nden dört adet uzman getirdik. Bu kapsamda şehrimizde işadamları, otel çalışanları, akademisyenler gibi isteyen herkese İngilizce dilde temel ve konuşma kursları düzenlenmeye devam etmektedir.” (Kocatepe)

38 konuşmacı katılacak

Termal Sağlık Turizmi Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Rektör Prof. Dr. Solak, şu bilgileri verdi:
“Kongremizde sırasıyla; Türkiye’de Termal Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Dünya Örnekleri; Kaplıca ile Birlikte Uygulanan Fizik Tedavi ve Destek Yöntemleri; Akuatik Rehabilitasyon; Termal Sağlık Turizmi; Kaplıca Tedavisi ve Balneoterapi; Termal Turizmde Özel Konular ve Termal Sağlık Turizmi Tanıtımı ve Pazarlaması başlıklı toplam 7 ayrı oturum gerçekleştirilecektir. Bu oturumlarda 7’si yurtdışından, 31’i ülkemizden bürokrat, akademisyen ve sektör temsilcisi olmak üzere toplam 38 panelist yer alacaktır.” (Kocatepe)

Kapsamlı ve bilgilendirici kitap

Basımı Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce sağlanan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de katkılarıyla, AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile AKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından birlikte hazırlanan Termalin Başkenti Afyonkarahisar adlı kitabın da tanıtımını yapan Rektör Prof. Dr. Solak, “Kitapta Afyonkarahisar’ın tarihi ve doğal güzellikleri, turizm değeri olan özellikler, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarına ilişkin temel bilgiler ile 5 yıldızlı termal oteller anlatılıyor. Ayrıca Şifalı Frigya değimini hak ettiren hidroterapi, balneoterapi ve kaplıca uygulamalarından bahsediliyor”dedi.

Bakmadan Geçme