• Haberler
  • Genel
  • Termal Otellerde hedef gurbetçiler – Kocatepe Gazetesi

Termal Otellerde hedef gurbetçiler – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da SPA (sağlıklı su, kaplıca) merkezlerine yönelen Termal tesis sahipleri, yılda 400 bin gurbetçi ile birlikte çeşitli ülkelerdeki turistleri kent merkezine getirip tedavi etmeyi hedefliyor Havuz kültürü ile oteller dolmazZafer Havalimanı’nın gelecek yıl hizmete girecek olması ile birlikte yurt dışına gözlerini diken yatırımcılar, Avrupa’da yaşayan 4 milyon gurbetçinin en az yüzde 10’ununu otellerde ağırlamayı planlıyor. [&hellip]

Termal Otellerde hedef gurbetçiler

Afyonkarahisar’da SPA (sağlıklı su, kaplıca) merkezlerine yönelen Termal tesis sahipleri, yılda 400 bin gurbetçi ile birlikte çeşitli ülkelerdeki turistleri kent merkezine getirip tedavi etmeyi hedefliyor

Havuz kültürü ile oteller dolmaz
Zafer Havalimanı’nın gelecek yıl hizmete girecek olması ile birlikte yurt dışına gözlerini diken yatırımcılar, Avrupa’da yaşayan 4 milyon gurbetçinin en az yüzde 10’ununu otellerde ağırlamayı planlıyor. Yatırımcılar şimdiden bu konuda çalışma yapmaya başladı. Türkiye’nin Termal başkenti Afyonkarahisar’da yapımı devam eden beş Yıldızlı oteller hızla tamamlanıyor. Avrupa’nın en büyük SPA merkezini kuran yatırımcıların hedefi Avrupa’dan hasta getirip tedavi etmek. İki ay sonra açılacak ve 8 bin metrekarelik bir alanda içerisinde hem medikal, hem de kozmetik SPA merkezi buluna-cak olan Güral Termal Otel Genel Müdürü Serdar Tütüncü, önümüzdeki birkaç yıl içinde beş Yıldızlı otel sayısının 11’i bulacağını söyledi. Yeni otellerin açılması ile birlikte yatak sayısının 12 bine ulaşa-cağını ve bir pazar sorununun başlayacağını ifade eden Tütüncü, sadece ‘havuz kültürü’ ile otelleri doldurmanın imkansız olduğunu kaydetti.
Kalifiye elemanlar hizmet verecek
Avrupa’daki sağlık hizmetlerinin Türkiye’ye göre 3 kat daha fazla olmasının kendileri için bir avantaj oluşturacağını ifade eden Tütüncü, “Zafer Havalimanı’nın gelecek yıl açılacak olması Termal otellerin önünü açacaktır. Oteller planlamasını yaparken medikal terapi merkezlerini gözardı etmemelidir. Sadece tatil sistemi ile yatak sayısının dolması mümkün değildir.” dedi. Otellerinde Avrupa’nın en büyük SPA merkezinin bulunacağını belirten Tütüncü, 430 yatak kapasitesine sahip olan otelde medikal ve kozmetik SPA merkezinin bulunduğunu anlattı. Tütüncü, “Medikal SPA merkezimizde uzman doktorlarımız olacak. Kliniklerimiz olacak. Otele gelen müşterilerimiz önce bu uzmanlarımız tarafından muayene edilecek. Daha sonra bir prog-ram uygulanarak tedaviye başlanacak. SPA mer-kezlerinde uzak doğudan getireceğimiz kalifiyeli elemanlarımız hizmet verecek” diye konuştu.
Tedavi ikinci planda kalıyor
Serdar Tütüncü, SPA merkezlerinin Afyonkarahisar’ı sağlık turizminin merkezi yapacağına inandığını belirterek, yatırımcıların artık planlamasını bu yönde yapması gerektiğini söyledi. 11 tane beş Yıldızlı oteli doldurmanın kolay olmadığını ifade eden Tütüncü, her otelin aynı zamanda bir medikal tıbbi tedavi merkezi kurmak zorunda olduğunu dile getirdi. Tütüncü, şunları söyledi; “Biz Termal sularımız sayesinde insanlara tatil turiz-mini sunuyoruz. Ancak işin tedavi boyutu hep ikinci planda kalıyor. Halbuki Termal sularımız şifalı ve tedavi edici özelliğe sahip. Bu konuda Termal suların tedavisinde otellerde çeşitli dallar oluş-turulmalı. Örneğin, Sandıklı ilçemizin dünyaca ünlü çamuru meşhurdur. Bu çamur bilimsel olarak incelenip içerisindeki minerallere bağlı olarak bir kür merkezi oluşturulup, hastalar tedavi edilmeli. Bir diğer oteli-miz büyük bir fizik tedavi rehabilitasyon merkezi açabilir. Bir diğer otelimizde bilimsel verilere dayanarak Türkiye’nin en büyük kozmetik kür merkezini kurmalı”dedi.
Korel Termal Otel Müdürü Taylan Turan da otel sayısının hızla artmasının pazar sorununu da beraberinde getireceğini söyledi. Otellerin verdikleri hizmet kalitesi ve bünyesindeki ünitelere göre müşteri tercihi oluşturacağını ifade eden Taylan, Zafer Havalimanı’nın açılması ile birlikte otellerin yurt dışı pazarına yönelmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Taylan, yurt dışı hastalarına yönelik sigorta şirketleri ile görüşmelere başladıklarını ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme